expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 4, 2018

Throwback | Wedding pengapit kami, Rayyen & Idayu

Salam. Ahha dah beranak sorang dah pengapit kami ni, baru nak update wedding dorang. Huhu. Tahniahlah to Rayyen, pengapit a.k.a kawan baik husband di office. The best part, kami menimang cahaya mata pun hampir sama. Dah nama kawan baik, semua nak sama. Haha..

Cuma kali ni husband tak jadi pengapit Rayyen. Sebab Rayyen takut kena usik je ngan my husband. Hihi


Mengabadikan catatan buat pasangan pengantin. Siap berpantun nakal if tak silap! ;) 


After 4 years kami kahwin, baru Rayyen pula kahwin. 

With officemates husband. 

Sempat wefie dari kejauhan..


 
Moga berbahagia till jannah Rayyen dan Idayu.. Tak sangka lepas setahun kami dapat anak sama-sama. Beza anak Rayyen dengan baby Erina seminggu je! Tapi berlainan tahun..  Pelik tak? Haha..

Comel kad jemputan dorang. Pink gitu..


Of course la selfie kena ada! haha..


Misya : Aura positif sahabat baik boleh mempengaruhi sahabat yang lain.

Gelagat babyE dapat 1st book...

Salam. Sejak ada anak ni, apa saja gelagat anak mesti jadi perhatian. Mommy and daddy nya pun sibuklah belikan macam-macam toys and books untuk early education babyE. Jom tengok gelagat babyE bila dapat buku pertamanya. Dibelek-belek, tepuk-tepuk.. Geram nengok! haha.. Masa umur dia 3 bulan camtu dah start gunakan flash card. Now bagi buku untuk tengok reaksi dia. Mula-mula jela fokus tengok apa bendanya yang dia pegang dan tengok. Pastu boring cari mainan lain. Haha..









Suka tengok gelagat 'rasa ingin tahu' baby ni. Menambah kecomelan. Hope Erina membesar jadi anak yang bijak dan dipermudahkan urusan pembelajarannya. 


Misya : Hobi membaca dah ke laut.

MAHA 2018 || Hanya visit Rumah Negeri & Pameran Livestock

Salam. Siapa sini pergi MAHA 2018, angkat tangan? hehe.. Buat penggemar ekspo besar-besaran macam MAHA ni confirm hadir punya. Almaklum event MAHA ni sekali setiap 2 tahun. Saya ni takdelah suka sangat tapi kebetulan Puspanita di office buat trip ke MAHA, ambil peluang la join sekaki. Sebab if nak gi sendiri-sendiri dengan ada baby nya lagi, rasa tak sesuai. MAHA ni besar and kena naik tram/bas untuk ke sana ke mari. Tunggulah baby dah besar sikit bolehlah. So saya enjoy jela MAHA tahun ni dengan my officemate, Kak Rizaiton. Cuma disebabkan masa yang suntuk, kami hanya dapat visit Rumah Negeri dan Pameran Livestock (Haiwan Ternakan).

Excited naik bas rombongan macam nak pi jauh je. MAHA kat Serdang je pun. Haha..

Antara tempat terawal kami singgah adalah Rumah Negeri. Kat sini semua negeri ada rumah pameran memasing. 

Booth paling meriah adalah booth negeri Perak. Siap ada show tarian lagi.


Dah nama pun ex-dancer, excited la bila tengok orang wat show tarian.


Excited pulak tengok labu sayong gergasi ni.


Next kami pi rumah Kedah.

Dapatlah psoing atas replika istana Kedah


Next kami pi naik Bukit Bendera, Penang. Haha..


If betul-betul ada kabel car ni kan best.. huhu. Kak Riz dok cari laksa Penang tapi tak jumpa.



Rumah Johor.. Biasa-biasa saja. Ingatkan kot ada tarian zapin. hehe..

Ni antara yang menarik la dalam rumah Johor.


Takyah naik flight dah sampai Rumah Sarawak.

Kebetulan ada show music instrument - Sape

Rumah Pahang.

Next destination kami ke tempat pameran haiwan-haiwan.

Kucing pun ada.. 


If nak beli burung pun ada jual.

Tarikan utama di MAHA 2018 adalah pameran lembu sado. Bukan abam sado tau. hehe


Special lembu-lembu kat sini nama taknak kalah. Salah seekor bernama Putra. huhu

Masa saya datang lembu-lembu semua tengah berehat.

Bermacam jenis unggas dipamerkan.



Kat sini ada kambing, ayam.. Which boleh masuk RM5.00 per entry. If bawa anak-anak kecil sesuai lah ajak dorang bermain ngan kambing, ayam semua tu.





Itu sajalah kenangan saya ke MAHA 2018. Shopping pun tak sempat! Wakaka.. Takpelah selamat duit. hihi.. 


Misya : Aktiviti sihat keluar peluh sekali-sekala.







Finally, no more braces!

Salam. Alhamdulillah after 8 years bergelumang dengan masalah ortodontik (braces), now saya bebas daripada memakai braces lagi!!! Yahooooooooo..... Finally saya dapat semula menggunakan gigi saya tanpa braces. Lama kan 8 tahun? If ada anak dah sekolah darjah 2 dah. Haha.. Actually ada sebab nape ambil masa begitu lama. Saya wat braces di Klinik Pergigian UKM di KL. Saya bertukar 3 doctor sampai akhir sekali doc pakar take over case saya. Sebab doc sebelum-sebelum tu student PhD. Bila dorang habis study so saya kena refer ke doc yang lain pula. Plus bermacam masalah, ulang-alik Putrajaya - KL every month, kena cabut 6 batang gigi, kena operate potong gusi, kena pasang 'break', rahang sengetla dan lain-lain, but saya berjaya laluinya dengan tabah. hehe. Hasilnya, I get my own smile back without braces.  

Selfie pertama lepas dah buka braces. Manis tak? (uwekkk..!) ;p

Balik je jumpa husband terus dia terkejut tengok lain benar wajah saya. hehe. Almaklum memang sejak kenal husband, saya dah pakai braces. 


Yeayyy no more braces!


Makin cun ke? Ahaksss... Pape pun saya tetap kena pakai retainer. Cuma retainer belum siap lagi. Lagi seminggu kena datang semula pasang retainer to ensure gigi tak bergerak for certain time. Yela nanti dah elok gini, tak pakai retainer, sia-sia je if gigi tu bergerak semula. Thanks so much to doctors and their assistants yang merawat masalah gigi saya ni. Doctor Juhaida, Doctor Nina dan Doctor Murshida. Kadang kena marah dengan doctor bila skip appoinment, but hasilnya memuaskan hati. 



Misya : Lenguh senyum lama-lama.


Friday, November 30, 2018

SkyYogurt | Sedap seperti baru turun dari sky...!

Salam. To be honest saya bukan peminat yogurt sangat sebab rasanya masam. But interpretasi saya tergugat when try this homemade yogurt by SkyYogurt. How? My officemate open order dalam group whatsapp about this yogurt. Saja la beli 3 jenis flavour. Sampai je atas meja, teruslah buka 1 nak rasa. Risau takut masam. hehe..

Finally lepas rasa semangkuk terus jadi like dengan yogurt! hehe. But this brand only la. Brand lain tak pasti boleh suka ke tak. Serius sangat sedap! Nyesal order sikit je hari tu. So delicious seperti baru turun dari sky ibarat namanya.. Gitewwww....;) But memang tak tipu, sedap yogurt ni. Kipidap to seller!

Ada macam-macam flavour. Also ada dalam 2 sizes. Kecil RM2.00. Besar RM5.00. Murah kan? Contact je no. fon tertera kat label tu if berminat nak order. If tak silap, seller beroperasi di Negeri Sembilan. But kalau jauh-jauh tu kena deal order banyak-banyak la kot sebab produk sejuk.

Yang bestnya ada potongan buah kecil-kecil dalam yogurt ni. Tak kira flavour apa mesti ada buah. Rasanya tak masam sangat tu yang wat saya suka. Hope dikekalkan kesedapan dan kesegaran yogurt produk yogurt ni.

Order seterusnya saya beli banyak sikit and rasa semua flavour. But tak sempat snap gamba dah habis! haha.. Flavour yang paling saya suka adalah mango dan jagung. Uols nak tahu lebih details bolehlah like and follow FB & Insta skyyogurt. 



Misya : Healthy desert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...