expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 23, 2019

Selimut 'roti canai' kelakar atau menggelikan?

Salam. Hahaha 1st time nengok gambar bawah ni terus nak tengok banyak kali. Sebab confuse roti canai apa bosar bonar sampai boleh wat selimut gini? Hahaha... Kreatif la sungguh sape yang design selimut bercorak ala-ala roti canai ni. Tengok memang kelakar. Tapi lama-lama tengok geli pulak sebab terbayang the real roti canai orang dok bungkus badan pastu makan. Errrkkkk! Pengotor pulak rasa. Hahaha gitu la imaginasi saya ya. 





Nak beli kat mana selimut ni? Wallahualam.. Kalau ada pun saya takkan terfikir nak beli punya. Tak sanggup tido berselimutkan 'roti canai'. hahaha... Jangan ada pula yang suh penebar roti canai wat roti canai besar selimut. Tak memasal je karang. huhu..

Misya ; Susah nak cari roti canai Melayu.

Thursday, May 9, 2019

Tak pernah tak nervous tiap kali handle kursus

Salam. Memang every year, one of my job scope is conduct the training for bakal-bakal trainer untuk my program. Usually setahun around 3 to 4 session. Ala-ala TOT (Train of trainer) gitu. Cuma saya hanyalah as secretariat yang handle hal ehwal peserta dan coach yang terlibat. So latest batch kursus ni around February hari tu. Kat Vistana Hotel, KL. Just nak sharing suasana sepanjang kursus for this time.  

Actually every time kursus nak jalan, saya mesti rasa sangat nervous bcos yela as tuan rumah A. K. A organizer, risau if berlaku any problems during  handling this course. Plus takut terima banyak complaint especially from peserta. Sebab dorang bayar untuk attend this course. So risaulah if tak memenuhi their expectation. Walaupun banyak kali dah pun handle kursus yang sama but still nervous. 

Kebetulan our training room near to swimming pool. So okla view dari sini. But itu pun ada yang complaint kata tak sesuai buat berhampiran swimming pool. Haha mommy pending kekadang. Macam-macam kerenah peserta. But it's OK. We took it as peluang untuk penambahbaikan. 

Sporting batch kali no bila suruh snap photo. Termasuk my bos. Haha..

Our team. Me, my bow En. Hermy and pembantu tadbir Kak Riz. 

Kak Riz, my clerk who always support our job. 

With several peserta yang sudi ajak wefie. Huhu


During evaluation day. Oh untuk course ni, all peserta akan diuji dari segi teknik presentation. Nak jadi trainer kan.. So akan ada panel jemputan yang akan menilai para peserta. 

With judges and contestants. 

FYI, peserta ni semua ada di kalangan professional yang bergelar Dr. Tu yang wat saya lagi seram nak handle kursus. Tapi salute la dorang sanggup down to earth datang belajar. 

Sesi penyampaian hadiah peserta terbaik. Tugas saya macam biasa jadi emcee. Untuk hilangkan bosan, tu yang kadang bantai wat lawak. Hahaha. 

Selain emcee, saya jugs bagi talk. Seronoklah juga sebenarnya. Huhu

Didoakan semua peserta berjaya. But result dah pun keluar. Yang berjaya, congratulations.. Yang tak berjaya, dongibap OK. Boley cuba lagi batch yang akan datang. 



Misya : Suka deal dengan pelbagai ragam manusia. 

Thursday, May 2, 2019

BabyE excited gi playground, mommy yang risau lebih-lebih..

Salam. Since lahir tak pernah lagi bawak babyE ke playground. Yela lagipun takde playground yang dekat ngan uma (ceh alasan!) haha.. Tapi memang kebetulan ada playground baru je siap dibina 2 bulan lepas kat belakang rumah, so amik peluanglah bawak babyE jenjalan & main-main kat sini. Lagipun babyE dah semakin kuat - boleh berdiri dan berjalan sikit-sikit. Playground ni masih baru, tak ramai orang sangat, nicela bawak babyE ke sini.

Saja nak bagi dia rasa naik gelongsor. Risau mommy takut babyE jatuh sampai pakaikan cover lutut. huhu almaklum 1st time bawak babyE ke playground. Biasalah kerisauan mak-mak kan.. Kot jatuh luka, cedera, macam-macamla difikirkan. 

Ajar babyE naik buaian. Maybe sebab tak biasa, babyE meragam duk atas buai tu. So kejap jela main buaian.

Cuma seronoklah babyE dapat lihat dunia luar. Baru start nak dapat kaki time ni, excited lah dia nak explore playground ni. Tapi sebab masih bertatih tu yang risau babyE jatuh. Over mommy ni kan? hahaha.. At least dapatlah hirup fresh air sekali sekala. Moga membesar dengan kuat dan sihat ya nak..


Misya : Mommy babyE yang excited nak naik buaian. :p






Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Klik untuk join

Monday, April 29, 2019

SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

Klik untuk join
Blog saya ni biashe biashe saja.. hehe.. Jemputlah datang singgah sokmo. Entry-entry pun kadang kalau betul-betul time free, bertalu-talulah dia keluar. If not, sunyi sepi je kekadang. hehe. Selamat blogwalking ya!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...