expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 12, 2017

Motivation inspired from Fareeda, Dato Vida, Dato Aliff dan YB Ahmad Maslan

Salam. Saya tertarik dengan kata-kata motivasi ni dipetik dari group whatsapp. Especially untuk orang yang mudah putus asa dalam sesuatu perkara. Maybe boleh dijadikan motivasi buat anda untuk sentiasa bersemangat dan berusaha lebih gigih untuk mencapai impian anda. All the best! :)

Jenama tudung Fareeda kena kutuk satu Malaysia
Sikit pun tak nangis.

Dato' Vida kena gelak sana sini
Sikit pun dia tak heran.

Dato Aliff kena cemuh di FB,
tetap makan durian kat KLIA.

PM kita kena maki hamun hari hari,
dia tetap naikkan jari 1 Malaysia

Ahmad Maslan kena boo,
dia tetap buat lawak untuk rakyat senyum.

Kita,

Baru sorang customer maki,
Baru sorang kawan kutuk,
Baru sorang kawan buat kau down,
Baru sorang kawan tekan kau masa tengah sakit,
Dah masuk tandas menangis.

Kental tak kental hati tu?
Boleh la dijadikan kayu ukur
Tapi tebal atau tak tebal poket?

Korang pernah tengok citer DOREMI time Mi pergi mintak kerja?

Kebolehan tahan maki. Itulah mesej dia nak sampaikan. Berapa orang yang nak berjaya yang ada kebolehan tahan maki? Setakat tahan kentut okay lagi lah. 

Orang kutuk ke, maki ke, tahan je janji kau cari makan dengan cara halal. Mulut orang ni kalau boleh, time mati tu pun dia nak bercakap lagi.

Dapat sesuatu?? 

#Motivasi




Sumber : Shakira Sahbudin


Misya : Nak dapat lebih, kena buat lebih.

Tanda-tanda awal KANSER...

Salam. Hasil pembacaan saya terjumpa artikel tentang beberapa tanda awal anda bakal mengalami penyakit kronik iaitu kanser. Kanser memang menakutkan. Sometimes anda tak tahu pun yang anda ada kanser tiba-tiba bila detect terus stage 4! Allah hai.. Moga kita dijauhkan daripada penyakit yang sukar diubati ni. Bukan apa, selain kena tahan dengan segala macam rawatan, mental dan fizikal juga kena kuat if nak melawan penyakit ni. Dan peratusan mereka yang berjaya melawan penyakit kanser ni tidaklah tinggi. Jom kita lihat tanda-tanda awal beberapa jenis kanser sebagai rujukan anda agar sentiasa menjaga kesihatan dan mengamalkan pemakanan yang sihat.











Misya : Penyakit jiwa dan hati pun bahaya.

Tips Bersihkan Rumah

Salam semua. One of my hobby is actually mengemas rumah. But not all the time ada kerajinan nak kemas rumah. hehe. Cuma bila mood mengemas tu datang, segenap inci dan ruang rumah serta perabot akan saya kemas. Rumah kemas dan bersih buat jiwa tenang je setiap kali nak keluar dan pulang ke rumah. Feeling duk rumah kemas dan bersih ni akan terasa lagi keberkatannya sebab selesa untuk kita tinggal dan beribadat. So saya share la beberapa tips atau petua mengemas dan membersihkan rumah dari facebook Anak N Ibu Shop Zona ni untuk dijadikan panduan. 









Misya : Jangan sampai rumah jadi macam tempat kucing beranak.

Monday, December 4, 2017

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

 giveaway
 Hai awak, blogger yang hebat tu ~
Kami adik beradik Ema & Lisa dari lubukseni.com Actually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni.
sejuksedap lawa cara moden
SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini]
Eh, ada lagi! 
Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta. 
sejuksedap lawa cara moden
Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran. 
Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. Uols patut cuba kalau ada masalah kulit disebabkan hormon dan toksin. Krim ni dapat merawat kulit dari dalaman, sedar² wajah makin berseri, memancarr bak bintang kejora.

Okke la, tu aje bebelan. Panjang berjela, nanti tertido plakk membacanya. Hihi. Apepun, semoga uols dipermudahkan urusan & hepi selalu. Aminn. 
TQ sudi join " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! ". Hadiah boleh tengok kat entry asal, memang gojes leleh. Moga uols antara 5 peserta bertuah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...