expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 26, 2017

Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com

Klik untuk join

Monday, May 22, 2017

25 nama Rasul dalam 3 bahasa

Salam. Semasa saya ke Istanbul, Turki beberapa tahun lepas, then singgah di Masjid Biru ternampak 1 pameran tentang nama-nama Rasul dari Nabi Adam sampailah Muhammad. Apa yang menarik nama-nama mereka semua bukanlah dalam bahasa Arab seperti yang orang kita selalu gunakan. Para Rasul ni ada nama tersendiri dalam bahasa Inggeris. Sebab tu kalau kata ada orang Melayu kita namakan anak-anak mereka dengan nama-nama pelik, selidik dulu. Kadang kita rasa kita dah cukup ilmu nak hentam orang. Tapi sebenarnya ada orang lagi berilmu gunakan nama-nama Nabi dalam bahasa lain yang kita tak tahu. Jom kita tengok antara nama-nama Nabi yang berbeza bila disebut bahasa Inggeris dan Ibrani. :)


Cuma yela, masyarakat Melayu ni kalau dengar nama anak pelik sikit mulalah dikatanya orang tu murtad dan sebagainya. Tak baik tau.. Yang penting nama diberi mempunyai makna yang baik.


Misya : Muhammad Rasul ku.

Saturday, May 20, 2017

Nasi Kukus Ayam Berempah @Putrajaya

Salam. Buat penggemar nasi kukus area Putrajaya, boleh try salah 1 restoran yang menjual nasi kukus ayam berempah di Presint Diplomatik. Dah dua kali saya makan memang sedap especially ayam berempah plus sambal yang marvelous. 


Ahha Restoran Nasi Ulam Ieda namanya. Actually bukan nasi kukus ayam berempah je ada. But makanan dari negeri Kelantan lain ada dijual. Plus masakan panas goreng-goreng pun ada tau. 


Restoran ni dekat ngan klinik Mediveron dan 7 Eleven. Kot kot la ada yang ngidam nak makan nasi kukus ayam berempah sekitar Putrajaya ni bolehlah singgah sini.


Lalu je depan kedai ni bau ayam goreng berempahnya memang menusuk kalbu. Huhu. Tak tahan.. Ok selamat menjamu selera.. 



Misya : Rindu nak makan gulai time kenduri kahwin di Kelantan.



Friday, May 19, 2017

Casting Photoshoot for Dania Bridal @Ashbarz Studio

Salam. Ingat lagi saya pernah share entry teaser saya shoot baju pengantin dengan Studio Ashbarz? Confirmlah tak ingat. hehe. Sebab dah lama sangat dah. Boleh klik SINI kalau nak baca. Oklah, kali ni bukan teaser but hasil saya shoot baju pengantin dari butik Dania Bridal. Actually shoot ni untuk sesi casting bagi pemilihan model untuk Majalah Mingguan Wanita. But nasib tidak menyebelahi saya untuk terpilih. But for me terpilih sebagai model casting ni pun dah kira bertuah sebab bukan semua model berpeluang attend casting ni. Jom tengok apa jadi bila Puan Misya bergaya dengan baju pengantin! ;)

Dah lama tak beraksi dengan pakaian pengantin so rasa kekok juga. But lama-lama okla. Almaklum pengantin dah basi. hehe..







Ok ni baru 1st baju. Jom tengok persalinan kedua pula serba putih. Siap bergandingan dengan model lelaki lagi tau. ;)






Ahha ini rare sikit pengantin bermadu namanya! Ahakss.. But dont worry dorang ni kategori adik-adik ja pun..  But congrats to Fahmi (model lelaki) sebab beliau terpilih untuk shoot with Majalah Mingguan Wanita. 

Ada 'drama' di situ ya..;)





Cantik-cantikkan baju pengantin dari Dania Bridal ni? Siapa yang nak kahwin tu bolehlah try tengok pakej persalinan pengantin yang ada di fanpage Dania Bridal. Saya sendiri dah kahwin pun geram tengok baju-baju dia semua cantik-cantik. hehe.. Untuk makeup, saya makeup sendiri je kali ni. Saja try test bakat terpendam. Bila dah tengok hasil shoot ni baru saya lebih nampak part mana saya kena baiki makeup saya. 

Misya : Pengantin pipi tembam.


Photoshoot English Style (Single) with Felix In

Salam. Lets view my latest portfolio. Actually bukan latest sangatlah sebab terlalu busy sampai termiss untuk update hasil photoshoot with photographer superb Felix In. Antara photog yang sangat bagus bekerjasama. Very friendly and profesional. Bertemakan English Style gitu. Makeup ala dolly look by Dyana. Lokasi di Putrajaya. Actually saya bergandingan dengan sorang lagi model iaitu Syairah Saidin. But entry kali ni saya update hasil shoot saya single dulu ya. :)

Photo paling saya suka!!! 
















TQ Felix for these photos. Also to my MUA Dyana Dyanaf. Antara tema shoot yang paling saya inginkan sebenarnya. hehe.. Alhamdulillah tercapai juga impian. :)

Anyone perlukan khidmat photographer boleh visit IG : Felix In
Nak makeup cantik macam saya gayakan ni boleh visit IG : Dyana Dyanaf

Misya : Usaha awet muda.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...