--> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

JOM BEBASKAN DIRI DARIPADA BELENGGU HUTANG!!!

Friday, October 31, 2014

Ambil oksigen gara-gara batuk tak berhenti..

Salam semua.. Gara-gara sekarang musim batuk melanda ramai orang, saya pon tak terlepas menerima gejala batuk tanpa henti hampir 2 minggu. Sudah kerisauan takut virus 'pelik-pelik' menghuni diri maka ke klinik la saya. Alhamdulillah tak apa-apa cuma saya pernah ada sindrom asma maka doktor suruh stay amik ubat melalui Nebulizer.. 1st time saya pakai benda alah ni tau! Sata batuk lama, saluran pernafasan jadi sempit dek cecair yang dinamakan kahak. SO kena amik ubat melalui wap maka sedut la saya untuk beberapa minit. Macam oksigen gitu. Rasa lapang je dada bila dapat sedut ubat ni.

Rileks... Sakit itu penghapus dosa.. :)

Sempat selfie lagi tuh. Keh keh keh.

Inilah alat yang dipanngil Nebulizer tu.. Nasib baiklah sekejap je kena tahan tak warded. 

Now Alhamdulillah dah hampir seminggu selepas amik ubat, konsisten makan ubat maka dah sihat semula. TQ doctor!


Misya : Nasib baik bukan CPR.


Thursday, October 30, 2014

Bila anak Chef Wan, Chef Rizz pun berCBP Plus!! Terbakar!!!!!!

Salam semua.. Perghhhh terbakar beb!!! Tahu CBP Plus tu apa? Tak tahu?? Anda sangat-sangat rugi.. Ngehehehe.. Baca SINI kalau tak tahu. CBP Plus sememangnya terbukti melahirkan ramai insan-insan berjaya dari golongan biasa-biasa saja. Tapi rupanya, ada juga mereka yang kelihatan hebat di luar sana, ternanti-nanti peluang sebegini! Antaranya, Chef Selebriti iaitu Chef Rizz anak kepada Dato' Chef Wan yang popular tu pun tak lepas peluang join CBP Plus!! Kebetulan beliau berkawan dengan kakak Emma Maembong iaitu Shikin Maembong (a.k.a Baba) yang memang wat CBP Plus sekian lama. Baru-baru ni sahaja Chef Rizz terbuka hati nak join sebab katanya biznes ni rupanya SENANG GILER!!! 

Perghhhh inilah dia income bulan pertama beliau!! Yang paling penting bukan income beliau seorang tapi beliau juga melahirkan insan-insan income RM8k ke atas! Perghhhh bisnes apa ni, biz partner dapat income, kita pun dapat income juga!

Hebat kan Chef Rizz? Tahu tak dia ni dah ada 3 buah restoran mewah bernilai RM1juta!! Tapi kenapa masih nak buat CBP Plus??? Tak cukup lagi ke? Hakikatnya Chef Rizz kata, RM1juta modal pun belum balik setelah beberapa tahun beroperasi. Untung RM100k tapi kena bahagi 5 orang dan bayar segala kos untuk rolling modal. Last-last takde apa yang tinggal. Begitu jujurnya Chef Rizz...

Hah! Ini income latest beliau.. Perghh untung bersih RM28k beb!!! Walaupun ada restoran besar, anak somebody yang terkenal tapi seumur hidup tak pernah merasa income sebanyak ini dengan hanya menjayakan orang lain. Mulia kan biz CBP Plus ni? 

Sangat-sangat terbakar dengan dorang ni. Tahniah Chef Rizz & Shikin Maembong. Dorang ni dah bertunang. Hope cepat-cepat kahwin ya! Amin...:)

Yang nak tahu details tu boleh terjah ke www.cbpplus.com 
Sponsored by Misya



Misya : Ke arah money freedom.

Hajat nak telekung lycra tercapai dari ibu tersayang...

Salam semua.. Happy belated bufday to me.. Wakakaka bufday sudah lama lepas tapi baru nak start wat entry tentang my bufday! 10 September baru-baru ni genap usia saya 28 tahun. Alhamdulillah masih dipanjangkan usia... Apa hadiah yang saya dapat? Antara benda yang saya nak sebenarnya adalah sepasang telekung kain lycra yang ada sulam-sulam. Tengok orang pakai cantik je tengok. Then dia tak menggerbang macam kain telekung biasa. Dah lama nak beli tapi takde kesempatan nak survey sebab fikir takpela kot-kot nak pi holiday ke Bandung leh beli kat sana. Tapi entah bila nak gi nya kan? Huhu.


So, my bufday baru-baru ni my mom suruh datang rumah amik hadiah. Wah excited beb dapat hadiah dari ibu tercinta! Buka-buka je hadiah, yahoooooo sepasang telekung lycra yang dicari selama ini! Warna biru bersulamkan putih. So beautiful! Terus try pakai.. Yeahhh dapat telekung baru!^_^ TQ so much ibu! Macam tahu-tahu je saya nak telekung camni kan. Naluri ibu kan... :) And also thank you to my beloved lil'sis for cheese & chocolate cake yang sodap tu! Muah!


Misya : "Diri"kanlah solat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...