expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 28, 2019

BabyE dapat warning letter dari bank??

Salam. Di suatu hari, terkejut saya bila Daddy Erina wasap bagitahu babyE dapat surat daripada bank! Haha.. Terkejut, suspen tapi kelakar pun ada. Kecik-kecik dah dapat surat daripada bank. Surat warning plak tu! hihihih..

Dasyat kan budak-budak sekarang kecik-kecik dah dapat surat bank. Hahaha actually surat ni just reminder je supaya aktifkan akaun simpanan babyE. Sebab dah lama takde aktiviti transaksi akaun bank babyE. So bank bagi reminder la supaya akaun babyE tu tak dinyahaktifkan. Yela, mommy nya pun busy sangat sampai terlupa nak masukkan duit dalam akaun babyE. Since habis pantang last year, saya terus bukakan akaun bank untuk babyE selain akaun Tabung Haji. Senang nak simpan duit yang babyE dapat hasil hadiah, duit raya dan sedekah orang yang dia dapat. Alhamdulillah rezeki babyE..

Dalam wasap saya and husband pun membahan ler babyE.. Geli hati sungguh. Yela, seorang bayi kecil yang tak tahu pape tetiba dapat surat warning dari bank, tak kelakar ke? huhu.. Entah bila masa dia gi berurusan dengan bank agaknya. Hahaha.. Macam-macam hal anakku sorang ni.



Misya : Lega bila ada loan dah settle bayar.

Kopi @KOPIESATU, MOA terlalu manis tahap potong kaki?

Salam. Kopi satu!! Huhu.. Tibe jek kan? Tapi memang ada 1 kiosk yang bernama KopieSatu ni wujud. Kat bangunan Ministry of Agriculture (MOA), Presint 3, Putrajaya.  If bosan, kadang kami lepak sambil discuss hal kerja kat sini. Boleh minum-minum kopi sambil bersantai-santai.

Walaupun ni kedai kopi, disebabkan saya tak minum kopi, hot chocolate jadi pilihan. Nice juga taste dia. Tak manis sangat.

My another friends memasing order Cappucino Ice Blended & Mocha Ice. But unfortunately tak berapa kick sangat bcos terlampau manis tahap potong kaki punya! hehe.. Sampai my friend terpaksa minta tambah air kosong beberapa kali untuk kurangkan rasa manis. 

Hope dia wat penambahbaikan la dari segi rasa minumannya. Saya rasa kalau air panas ok kot. But if air berais dia lebihkan gula tu yang jadi terlalu manis. Sebab hot chocolate saya ok je.

Muffin coklat dia sedap. Lembut, gebu, moist.





Last time lepak dengan kakak-kakak otai ni. Kak As & Kak Syifa. Best lepak ngan dorang ni sebab boleh menuntut ilmu as food technologist. Dorang dah senior so banyak pengalaman. Rugi lah tak korek ilmu from them.



Ginilah orang sekarang! Tiap kali nak makan je mesti nak snap gambar dulu. hahaha


Kiosk dia simple je. But bolehlah nak santai-santai sat. Lupa nak snap gambar dari depan kiosk KopieSatu ni. So far tempatnya bersih dan selesa.

So uols bolehla datang sini juga if nak suasana santai sambil mengopi dan membawang. hehehe..


Misya : Try avoid minum air berais.


Wednesday, March 27, 2019

Lunch Date with Nekteh babyE @Vistana Hotel KL

Salam. Everytime saya outstation mana-mana, if tempatnya berhampiran dengan any saudara-mara mesti saya akan roger-roger. Either ajak ngeteh or lunch or dinner sama-sama. Kebetulan hari tu saya ada kursus kat Hotel Vistana, Kuala Lumpur, betul-betul berhampiran dengan office Makteh saya. Apa lagi, saya ajaklah Makteh saya lunch sekali. Tapi disebabkan kesibukan uruskan kursus, kami hanya dapat jumpa pada hari last kursus.

Happy dapat jumpa Makteh saya ni. Makteh saya ni adik kepada ayahanda saya. Jarang dapat jumpa beliau. Office beliau selang 1 bangunan je from this hotel. huhu.. Borak panjanglah kami kat sini sampai habis waktu lunch hour Makteh.

Makteh saya excited la sebab dapat jumpa cucunya, baby Erina. Which Erina kena panggil beliau Nekteh.

Masa saya kecil dulu, selalulah saya luangkan masa bermain dengan beliau. Sebab rumah saya tak jauh time tu. Bila Makteh dah kahwin and saya pun dah kahwin, lagilah jarang jumpa. Sesekali dapat jumpa gini, sonok juga. Makteh pun happy dapat jumpa cucu. If nak tahu, makteh saya ni pencinta kucing. Rasanya kat lebih 20 ekor kot dia bela kucing kat rumahnya. Very lovely person!

Sempat Nekteh selfie dengan babyE. Hope berjumpa lagi di lain hari. Thanks Makteh sudi luangkan masa lunch with us! Hope makteh sentiasa sihat and happy always...:)



Misya : Erina ada ramai atok dan nenek saudara.



Storage box besar untuk babyE

Salam. Puas hati dapat beli storage box besar untuk simpan segala mainan dan toys babyE. Lama gak survey kat Shopee sebab banyak pilihan and nak pilih seller yang bagi price terendah. Finally dapat juga untuk saiz XL (besar) tak sampai RM30.00. Oklah. Sebab most of the seller untuk size besar box ni price more than RM30.00. 


Excited babyE dapat box warna-warni ni. Siap ada roda lagi bolehlah  dia bawak main jalan sana-sini. Saya berkenan dengan box ni sebab warna dia cute, plus binaan dia pun selamat untuk kanak-kanak. Takde bucu tajam-tajam. Kalau kotor nak bersihkan pun senang. Saya beli kat Shopee sebab harga jauh lebih murah untuk storage box saiz besar dan berkualiti camni.


Toys babyE makin banyak, mommy nya pula tak suka sepah-sepah, so ada box ni bolehlah simpan semua toys dalam ni. Sebab bekas sedia ada dah tak muat. Akan datang tak tahulah. hehehe..



Misya : Ajar anak mengemas dari kecil.

Belgian, one of my favourite chocolate..

Salam. For those yang suka coklat, this one you should try. Saya jatuhcinta dengan Belgian Chocolate ni since my mom in law bagi sekotak masa dia balik dari travel. Coklat ni hanya jual kat airport je if tak silap. Sejak 1st time makan tu terus teringat-ingat sebab sedap sangat especially yang flavour Milk.


Hari tu balik dari outstation from Kota Kinabalu, Sabah, sampai je KLIA terus borong coklat ni. Kebetulan ada sales beli 2 free 1. Plus tinggal ni je yang ada. Sebab orang lain dah rembat banyak sebelum tu.  Nasib ada rezeki saya dapat beli 3 flavour ni.  Bolehlah makan sepuas-puasnya!


Misya : Coklat menenangkan jiwa..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...