expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 22, 2016

SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog

Klik untuk join

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena

Klik untuk join

Tuesday, September 20, 2016

Laksa Sarawak by Zack || Kekecewaan terubat..

Salam. Ada orang Sarawak kat sini? Haishh sedapnya Laksa Sarawak Udang Galah neh! Hehe.. Honestly masa mula-mula saya datang Sarawak, saya pernah rasa Laksa Sarawak tapi tak kena dengan tekak dan selera saya. Agak kecewa juga. So saya rasa saya takkan craving nak makan laksa Sarawak lagi. But, suddenly my biz partner, Zack memang asal orang Sarawak, open order untuk Laksa Sarawak during our biz class. Mula-mula tak interested pun sebab pernah makan tapi tak tertarik dan pernah kecewa. Tapi bila dia bawa ke kelas, alamak bau kuahnya sudah mula menusuk ke lubang hidung! Agak menyelerakan. Plus tengok ada udang galah. Boleh pilih yang takde udang juga. Okla try sebekas bawa balik rumah. 


Murah je RM10 camtu dapat 2 ekor udang galah. Isi dan kuah pun banyak. Rasanya? Ok inilah Laksa Sarawak paling sedap pernah saya makan! Sangat marvelous.. Kuah dia pekat memang sedap. Thank you Zack because you dah mengubah persepsi I terhadap Laksa Sarawak. Hehehe. My hubby pun suka walhal dia lagilah tak pernah makan pun Laksa Sarawak sebelum ni.


Sape nak order boleh roger Zack di 010-2316465. Homemade by himself tau. Kagum juga si Zack ni dah beranak 1, boleh masak Laksa Sarawak yang sedap ni. Kot nak wat majlis ke apa kan, bolehlah try hidang Laksa Sarawak pula. :)


Misya : Bukan peminat makanan berkuah.

Dendeng Daging CheqTom, sedap dan berbaloi dengan harga.. Cubalah!

Salam. Siapa suka makan dendeng daging? Sedap tau dendeng daging ni. Tapi nak masak sendiri agak sukar sebab kena cari daging batang pinang yang berkualiti tinggi baru dapat dendeng daging yang sedap. Senang cite takyah buat sendiri, now boleh order je dengan CheqTom. Kebetulan my fren yang suggest suh beli bulan puasa hari tu. Okla saya try. 



But honestly harganya agak expensive sebab macam saya cakap tadi, dia gunakan daging berkualiti tinggi. Tapi rasanya? Memang puas hati. Saya tak makan daging sangat tapi bila rasa dendeng ni terus jatuh hati. Makan dengan nasi panas-panas memang marvelous especially time sahur di bulan Ramadhan.


Boleh juga dimakan dengan ketupat atau nasi impit time raya. Ganti serunding daging. Memang marvelous!

Ni senarai harga, Boleh contact CheqTom di nombor atau insta acc yang tertera dalam gambar. Kot-kot nak wat event/function bolehlah order. 



Misya : Bukan jenama Dinding.



Monday, September 19, 2016

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...