expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 11, 2018

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom

Klik untuk join

55 Hari Segmen Bloglist #2 2019 Nurul Najihah

Klik untuk join

Tuesday, December 4, 2018

Throwback | Wedding pengapit kami, Rayyen & Idayu

Salam. Ahha dah beranak sorang dah pengapit kami ni, baru nak update wedding dorang. Huhu. Tahniahlah to Rayyen, pengapit a.k.a kawan baik husband di office. The best part, kami menimang cahaya mata pun hampir sama. Dah nama kawan baik, semua nak sama. Haha..

Cuma kali ni husband tak jadi pengapit Rayyen. Sebab Rayyen takut kena usik je ngan my husband. Hihi


Mengabadikan catatan buat pasangan pengantin. Siap berpantun nakal if tak silap! ;) 


After 4 years kami kahwin, baru Rayyen pula kahwin. 

With officemates husband. 

Sempat wefie dari kejauhan..


 
Moga berbahagia till jannah Rayyen dan Idayu.. Tak sangka lepas setahun kami dapat anak sama-sama. Beza anak Rayyen dengan baby Erina seminggu je! Tapi berlainan tahun..  Pelik tak? Haha..

Comel kad jemputan dorang. Pink gitu..


Of course la selfie kena ada! haha..


Misya : Aura positif sahabat baik boleh mempengaruhi sahabat yang lain.

Gelagat babyE dapat 1st book...

Salam. Sejak ada anak ni, apa saja gelagat anak mesti jadi perhatian. Mommy and daddy nya pun sibuklah belikan macam-macam toys and books untuk early education babyE. Jom tengok gelagat babyE bila dapat buku pertamanya. Dibelek-belek, tepuk-tepuk.. Geram nengok! haha.. Masa umur dia 3 bulan camtu dah start gunakan flash card. Now bagi buku untuk tengok reaksi dia. Mula-mula jela fokus tengok apa bendanya yang dia pegang dan tengok. Pastu boring cari mainan lain. Haha..









Suka tengok gelagat 'rasa ingin tahu' baby ni. Menambah kecomelan. Hope Erina membesar jadi anak yang bijak dan dipermudahkan urusan pembelajarannya. 


Misya : Hobi membaca dah ke laut.

MAHA 2018 || Hanya visit Rumah Negeri & Pameran Livestock

Salam. Siapa sini pergi MAHA 2018, angkat tangan? hehe.. Buat penggemar ekspo besar-besaran macam MAHA ni confirm hadir punya. Almaklum event MAHA ni sekali setiap 2 tahun. Saya ni takdelah suka sangat tapi kebetulan Puspanita di office buat trip ke MAHA, ambil peluang la join sekaki. Sebab if nak gi sendiri-sendiri dengan ada baby nya lagi, rasa tak sesuai. MAHA ni besar and kena naik tram/bas untuk ke sana ke mari. Tunggulah baby dah besar sikit bolehlah. So saya enjoy jela MAHA tahun ni dengan my officemate, Kak Rizaiton. Cuma disebabkan masa yang suntuk, kami hanya dapat visit Rumah Negeri dan Pameran Livestock (Haiwan Ternakan).

Excited naik bas rombongan macam nak pi jauh je. MAHA kat Serdang je pun. Haha..

Antara tempat terawal kami singgah adalah Rumah Negeri. Kat sini semua negeri ada rumah pameran memasing. 

Booth paling meriah adalah booth negeri Perak. Siap ada show tarian lagi.


Dah nama pun ex-dancer, excited la bila tengok orang wat show tarian.


Excited pulak tengok labu sayong gergasi ni.


Next kami pi rumah Kedah.

Dapatlah psoing atas replika istana Kedah


Next kami pi naik Bukit Bendera, Penang. Haha..


If betul-betul ada kabel car ni kan best.. huhu. Kak Riz dok cari laksa Penang tapi tak jumpa.



Rumah Johor.. Biasa-biasa saja. Ingatkan kot ada tarian zapin. hehe..

Ni antara yang menarik la dalam rumah Johor.


Takyah naik flight dah sampai Rumah Sarawak.

Kebetulan ada show music instrument - Sape

Rumah Pahang.

Next destination kami ke tempat pameran haiwan-haiwan.

Kucing pun ada.. 


If nak beli burung pun ada jual.

Tarikan utama di MAHA 2018 adalah pameran lembu sado. Bukan abam sado tau. hehe


Special lembu-lembu kat sini nama taknak kalah. Salah seekor bernama Putra. huhu

Masa saya datang lembu-lembu semua tengah berehat.

Bermacam jenis unggas dipamerkan.



Kat sini ada kambing, ayam.. Which boleh masuk RM5.00 per entry. If bawa anak-anak kecil sesuai lah ajak dorang bermain ngan kambing, ayam semua tu.





Itu sajalah kenangan saya ke MAHA 2018. Shopping pun tak sempat! Wakaka.. Takpelah selamat duit. hihi.. 


Misya : Aktiviti sihat keluar peluh sekali-sekala.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...