expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 27, 2016

Pencarian Bloglist Bulan Julai

Klik untuk join

Friday, June 24, 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016

Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 29 JUN 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 

  Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Perubahan Superman dulu hingga kini...

Salam. Tak sangka superhero sepanjang zaman iaitu Superman ni dah berpuluh tahun wujud. huhu.. Bukan wujud dalam realiti tapi dalam filem Hollywood. Apa yang menariknya tentang Superman ni, perubahan imej dan kostumnya dari tahun ke tahun. TAPI ada 2 benda masih sama, Superman tetap pakai seluar dalam kat luar! hehehe.. One more thing adalah style rambut dorang wajib ada sedikit jambul di hadapan. Cliche sangat... haha... Husband saya pula kata the best part yang masih sama adalah gaya percakapan dorang yang agak skema dari filem hitam putih sampailah yang paling latest. Apa-apa pun jom tengok imej Superman dari zaman hitam putih hingga kini.. Tapi yang terkini tu memang macho la kostum dia. Nampak kesadoan si hero.. hehe..



Misya : Minat Thor

Thursday, June 23, 2016

Hanya RM1.90 per dish di Aroi Thai Food!!

Salam. Wow, mana nak dapat setiap makanan dijual hanya RM1.90 kalau tak di Aroi Thai Food, Cyberjaya!! 1st time my officemate bawa datang ke tempat ni teruja sebab semua menu hanya RM1.90 jek! Apa lagi, orderlah banyak-banyak! hehe.. Tapi setiap hidangan tu takdelah dalam portion yang banyak. Dihidangkan dalam mangkuk-mangkuk kecil tapi puas juga makan kalau order setakat 5-6 mangkuk sorang. Tak rugilah if order 10 mangkuk sekalipun sebab setiap hidangan memang sedap. hehe..


Haaa inilah dia cara hidangan setiap dish di Aroi Thai. Boleh pilih macam-macam jenis- nasi, ayam, sup, mee dan sebagainya. Basically bercirikan masakan Thai la. Jangan risau, dijamin Halal.:)

Nampak macam sikit tapi actually mengenyangkan juga. Secara tak langsung control kita supaya makan dengan portion yang sepatutnya. huhu

Minuman dihidangkan dalam kole camni. Ada 2 jenis air. Teh ais @ green tea ais. Pun RM1.90 juga.

Ahha desert yang paling wajib uols rasa ada ulut mangga ni. Memang sodap! Rasa tak cukup 1 mangkuk. huhu

Restoran ni terletak di Ground Floor, Shaftsbury Square. Sebaris dengan Guardian. Senang lah nak cari.

Masa kami datang ni waktu lunch so agak ramai orang. 

This is us! 

So kalau uols nak datang bolehlah datang time ni. Highly recommended la this place. Tak rugi mencuba. Cuma kalau uols jenis pemakan tegar maybe tak sesuailah kot datang sini. hehehe.. Nak suka-suka lepak-lepak dengan member boleh juga.=)



Misya : Orang Malaysia kuat makan.

Geram dengan kegebuan Arianna!

Salam. Geramnya bila tengok baby yang comel dan gebu. Salah seorangnya adalah anak kepada Shikin Maembong dan chef selebriti, Chef Rizz. Memang dan lama teringin nak dukung Arianna yang super gebu ni. Tapi masa tu dia kecil lagi tak berani nak dukung. La ni belum cukup setahun pun tapi mak aihh comel sangat-sangat Arianna ni! Gerammmmm tengok pipi, peha dan lengan dia. Rasa nak gigit-gigit! haha... 


Saya try dukung, MasyaAllah kusss semangat! hehe.. Sebab ibunya since pregnant amalkan produk Elken setiap hari, so Arianna lahir dengan sihatnya. Bayangkan keluar-keluar je dah 4.2 kg! Yang luar biasanya, ibunya masa bersalin tak alami kesan luka bersalin normal yang teruk. Ajaib kan? Dengan kuasa Allah dan pengambilan suplemen Elken dengan konsisten maka Arianna dan ibunya lahir dengan sihat.

Bayangkan lahir je dah 4.2kg, masa saya dukung ni tak sampai setahun lagi tau umur dia, leh bayangkan tak berapa kg dia? hehe.. Lenguh gak tangan tak larat dukung lama-lama. Haha..

Husband saya try juga dukung, terasa gak tegang otot-otot biseps dan triseps lepas dukung Arianna. Haha.. Tapi memang siapa jumpa Arianna semua orang geram dengan kegebuan dia. Berebut-rebut orang nak dukung tapi memang takkan lama la dapat dukung. hehe. 

Ahha jangan tak tahu, Arianna ni glamour tau. Siap pernah jadi cover page majalah Pa&Ma lagi. Moga Arianna membesar dengan sihat dan cergas serta menjadi anak yang solehah nanti. 



Misya : Suka picit-picit baby tembam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...