expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, May 31, 2017

Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

Assalamualaikum



Tarikh Tamat Penyertaan 10 June 2017

Jom pakat Join


Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri

Klik untuk join

Friday, May 26, 2017

Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com

Klik untuk join

Monday, May 22, 2017

25 nama Rasul dalam 3 bahasa

Salam. Semasa saya ke Istanbul, Turki beberapa tahun lepas, then singgah di Masjid Biru ternampak 1 pameran tentang nama-nama Rasul dari Nabi Adam sampailah Muhammad. Apa yang menarik nama-nama mereka semua bukanlah dalam bahasa Arab seperti yang orang kita selalu gunakan. Para Rasul ni ada nama tersendiri dalam bahasa Inggeris. Sebab tu kalau kata ada orang Melayu kita namakan anak-anak mereka dengan nama-nama pelik, selidik dulu. Kadang kita rasa kita dah cukup ilmu nak hentam orang. Tapi sebenarnya ada orang lagi berilmu gunakan nama-nama Nabi dalam bahasa lain yang kita tak tahu. Jom kita tengok antara nama-nama Nabi yang berbeza bila disebut bahasa Inggeris dan Ibrani. :)


Cuma yela, masyarakat Melayu ni kalau dengar nama anak pelik sikit mulalah dikatanya orang tu murtad dan sebagainya. Tak baik tau.. Yang penting nama diberi mempunyai makna yang baik.


Misya : Muhammad Rasul ku.

Saturday, May 20, 2017

Nasi Kukus Ayam Berempah @Putrajaya

Salam. Buat penggemar nasi kukus area Putrajaya, boleh try salah 1 restoran yang menjual nasi kukus ayam berempah di Presint Diplomatik. Dah dua kali saya makan memang sedap especially ayam berempah plus sambal yang marvelous. 


Ahha Restoran Nasi Ulam Ieda namanya. Actually bukan nasi kukus ayam berempah je ada. But makanan dari negeri Kelantan lain ada dijual. Plus masakan panas goreng-goreng pun ada tau. 


Restoran ni dekat ngan klinik Mediveron dan 7 Eleven. Kot kot la ada yang ngidam nak makan nasi kukus ayam berempah sekitar Putrajaya ni bolehlah singgah sini.


Lalu je depan kedai ni bau ayam goreng berempahnya memang menusuk kalbu. Huhu. Tak tahan.. Ok selamat menjamu selera.. 



Misya : Rindu nak makan gulai time kenduri kahwin di Kelantan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...