--> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

JOM BEBASKAN DIRI DARIPADA BELENGGU HUTANG!!!

Friday, August 29, 2014

Bayview Hotel, Georgetown Penang || Apa pendapat saya?

Salam semua.. Haa siapa-siapa nak ke Penang tu dan teringin nak duk hotel yang sangat selesa bolehlah try bermalam di Hotel Bayview di Georgetown. Masuk-masuk je bilik, wow sangat-sangat selesa dan luas! Tapi tak semua bilik luas sebegini. Rezeki saya dapat bilik besar. huhu.. Rate dia agak mahal juga tapi berbaloi la dengan harganya.







Saya ke sini atas urusan berkursus.. So makan minum semua disediakan..



Makanan semua sedap-sedap. Biasalah standard hotel.. Huhu..


Di hadapan hotel...


With all my officemate.. 



Misya : Rumah sendiri lagi baik.


Sah! Alyah dan Ramli MS telah bernikah tahun lepas!

Salam. Melalui MStar, akhirnya terbongkar juga bahawa penyanyi Alyah telah bernikah dengan komposer Ramli M.S setahun yang lalu. Gara-gara diserbu pihak JAIS, mereka gagal menyembunyikan status pernikahan mereka. Rupa-rupanya pasangan yang pernah mencetuskan kontroversi tentang hubungan akrab mereka sebelum ni telah pun bernikah di Batam, Indonesia secara rahsia lebih kurang tahun lepas.


Alyah dan Ramli atau nama sebenarnya Ramli Mohamed Salleh memberi kerjasama sepenuhnya ketika sekumpulan pegawai penguatkuasa agama, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan wartawan Berita Harian menyerbu rumah mereka di Bandar Kinrara, Puchong dekat sini, kira-kira pukul 7.30 pagi Khamis 28 Ogos 2014. Pasangan berkenaan dipercayai berjaya meyakinkan pegawai penguatkuasa mengenai status rumah tangga mereka dan diminta hadir ke pejabat Jais untuk memberi keterangan selain dinasihatkan mendaftarkan perkahwinan mereka. - MStar.

Alahai, benda baik buat apa la nak disorok-sorok kan.. Kalau taknak buat majlis sekalipun, tak mengapa tapi bila perkahwinan disorokkan, ginilah jadinya.. Tak pasal-pasal jadi bahan fitnah sampai kena serbu pihak berkuasa. 

Apa-apa pun, kita sama-sama doakan kebahagiaan mereka. Alyah dahulu pun pernah berimej agak seksi kini tampil berhijab sudah pasti tanda mereka sedang bahagia menjalani kehidupan mereka.


Misya : Kahwin pembuka rezeki.

When my husband become Emcee for Elken's Event.....;)

Salam semua.. Pewiittt! Dats my husband! Incik Amad dilantik menjadi emcee baru-baru ni dalam salah satu event Elken bersama-sama leader kami. Tak sangka dulunya husband saya ni tak berkeinginan pun nak involve dalam bisnes ni bersama-sama saya. Bukan anti tapi takde hati nak buat. Bukan mudah nak pujuk beliau join tapi sebagai isteri, pandai-pandailah gunakan kuasa memujuk dan ambil hati suami. Jangan paksa tapi kena bijak mengawal keadaan. Alhamdulillah lama-lama husband saya faham dan dia kesian tengok saya bersungguh-sungguh wat Elken sorang-sorang. Income pun makin stabil barulah dia involve. Luar biasakk suamiku....!

Muka confident je.. Kelebihan suami saya ni, dia tak pernah rasa takut nak bercakap depan orang ramai. Dia kata nak watpe takut? Cakap jela.. Huhu..

Memeriahkan suasana..

Sesi penyampaian pin Believer kepada mereka-mereka yang komit CBP Plus. Perghhh best tu! Komit je terus dapat award! Belum dapat income lagi tau tapi dah diraikan.

Salah seorang yang naik stage adalah fighter saya Kak Siti Aminah (tudung oren) dan Abang Lan (baju belang-belang).

Tahniah semua Believer! Lepas ni dapatkan pin fighter pula.


Tuu dia my husband beraksi sebagai emcee majlis..

Tak sangka ada bakat suamiku ini. Syabas darling!


Misya : Bakal speaker di Elken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...