--> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, July 11, 2014

Selfie wajah pelik guna loytape!

Salam.. Alamak ai.. Sekarang ni memang musim orang ber selfie. Amik gambar sendiri then blast dalam instagram/fb. Dan kebiasaannya selfie mesti nak muka cute-cute / comel-comel / bajet cun gitu. Tapi lainla pula dengan segolongan manusia yang terlebih kreatif berselfie sampai sanggup menghodohkan diri sendiri. Kira selfie kontra yang lain daripada yang biasa. Lihatlah wajah pelik hasil daripada menggunakan selofan tape pada wajah. Menakutkan pun ada! Huhu just sharing...







Tak tahu la apa tujuannya... Maybe saja nak puaskan hati sendiri / nak ajuk orang-orang yang suka selfie.. Nak cabut balik loytape tu mesti sakit tu! Melekat-lekat bulu roma. Ahakss.. Ragam manusia memang macam-macam.


Misya : Nampak tembam bila selfie.

Segmen : Saya Nak Kad Raya by Afiqah !

Salam.. Jom join 1 lagi segmen kad raya! Klik banner okeys...


Misya : Pernah ada hobi kumpul setem.

Kucing dicampak dari tingkat 7!! Geramnya!!!

Salam.. Aduhai pagi-pagi Jumaat terbaca entry Blog 3dalam1 tentang seekor kucing cedera parah selepas dicampak dari tingkat 7 oleh seorang kanak-kanak di Singapore, rasa geram sangat-sangat!;[ Menurut 3dalam 1,

Orang awam yang menemui kucing malang yang diberi nama Arial itu dengan segera mengejarkannya ke SPCA dan AMK Vet untuk mendapatkan rawatan kecemasan. Kucing itu diberikan nama Arial yang bermaksud keberanian dan kekuatan.

Antara kecederaan yang dialami oleh Arial ialah pelvis terkehel, rahang patah, tulang belakang patah, patah kaki kanan bahagian depan kemungkinan pundi kencing terkoyak dan lain-lain kecederaan dalaman yang tidak dipastikan.





Aduh rasa nak menangis je bila tengok kucing ni. Dahlah comel dan gemuk, tapi diperlakukan sedemikian rupa! Memang lah yang melakukannya tu kanak-kanak yang tak berakal lagi tapi kalau tu anak saya memang saya titik tangan dia. Tergamak dia baling kucing ni. Ingat bahan mainan ke apa. Yang parent pun satu hal, tak didik anak betul-betul. Kalau orang Islam kan kita dah dididik bahawa kucing tu haiwan kesayangan Nabi. Cer kalau anak dorang dicampak camtu, apa rasa? Haish saya memang emo sikit kalau bab-bab kucing dianiaya ni. If kucing tu disepak kat kedai makan pun memang saya boleh rasa nak tampar je orang tu. 


Kesian Arial.. Dah pasti dia cacat seumur hidup.. :( Kalau jatuh terus mati takpe ni dah lah dibaling tapi cedera parah sampai jadi cacat, memang saya tak tahan tengok keadaan kucing ni. Sedih sangat-sangat. Please lah kawan-kawan kat luar sana even anda tak suka kucing pun tak perlu nak aniaya kucing sampai camni sekali. Yang ada anak tu ajarlah anak supaya sayang dengan kucing. Saya walaupun pernah kena cakar teruk tapi tak pernah fobia dengan kucing. Lagi sayang ade la. Huhu.. Apa-apa pun kita sama-sama doakan Arial sembuh..



Misya : Kanak-kanak semakin hyperaktif.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...