expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, October 2, 2019

Me as FBI agent??

Salam. Last week I've joined one English Course at my office named Fasih Bahasa Inggeris (FBI). Actually i missed the session 1 of this course. This time i try hard to manage my time so that i can join this course. It was very interesting course with a great invited speaker from JB named M. Faisal Hanapiah. If you look at his appearance (like Ustaz with a long beard and his Songkok), you will never know that he could speak in English very well! Even the name of this course is FBI, it doesn't mean that you will become an FBI agent. Haha..


We learned so many things how to improve our English in terms of speaking. Because most of the time, our career needs us to communicate in English with outside people including industries people, exporter, importer, international delegates & etc. Even, as a government servant, there is no reason actually that you don't have to improve your English. So, I really thankful to be here as one of the participant because i really want to improve my English. 


In this course, we have so much fun activities that could motivate us to speak in English. We had debating session, forum session, reading, words game and so on.

Debating session. Money or love, which is very important? ;)




This is the 'Kitab' that be given to us (except the Oxford Dictionary). I hope these books could giving me some motivation to be consistently improve my English.

Forum Session




After finished this course, we make promise on our self to speak in English at least for 7 days a row! 

Thank you Mr. Faisal for sharing so much knowledge and tips how to be confident speaking in English. He said that so many graduates couldn't get a job because they can't speak well in English. Oh gosh! By the way, slso thank you very much to organizer who invited me to join this amazing course.

So guys, if you see my writing from now on will be in English language, this is because I've challenge myself after attending this English course. Haha.. We must SPEAK, LISTENING, WATCHING, THINKING even DREAMING in English! 



Misya: We have spend too much time on Malay language, why don't we change that?




I'm one of the winner in Mialiana segment!

Salam. It is quite long time that I didn't joined any blogger segment/contest. However, i try to spend little time to join this segment organized by Mialiana several weeks before. Luckily, i've been chosen as one of the winner! So my blog will be appear in her bloglist beginning this month (October) until December 2019.  Thanks a lot Mialiana!







Misya : Usually my lucky number is 9.

Thursday, September 19, 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2019.

** jom support Mia Liana....

Friday, August 23, 2019

Sambut Raya Haji ke Merdeka?

Salam. Dah nak sambut Merdeka dah pun baru nak share gambar raya Haji. Huhu.. Tapi sempena semangat Merdeka ni, my mom siap sarung tudung bertemakan Hari Merdeka raya Haji baru-baru ni. Hadiah dari adik lelaki saya. Meriah sungguh kan? Raya Haji biasa-biasa je. My mom masak lontong style Johorean. Tak sempat snap gambar makanan. Takpela share gamba kami ber selfie dan wefie sempena hari Raya Aidiladha tahun ni sebagai kenang-kenangan.


Ayahanda tercinta...

Bonda tercinta...

Kesayangan saya.. Mana babyE? Haha keletihan sangat so terlena. Maka kami ambillah peluang bergambar...

Raya Haji di Seremban.. Adik perempuan saya lagi sorang tak balik sebab Syawal hari tu dia dah balik.

Yang tercinta suamiku...

Ada macam pengantin baru tak? hehehe..;)



Oklah Selamat Hari Raya Aidiladha. Maaf Zahir Batin.. Pesanan saya,




Misya : Sentiasa ingat pengorbanan orang sekeliling untuk membahagiakan kita.


Friday, August 9, 2019

Panduan Penggunaan Bekas Plastik Untuk Mengisi Makanan

Salam. Ramai yang tak tahu penggunaan plastik yang betul untuk membungkus atau menyimpan makanan. Saya sendiri pun kadang main bedal je bekas-bekas apa yang ada untuk letak makanan. After baca perkongsian daripada Unit Keselamatan & Kualiti Makanan dari Pejabat Kesihatan Kawasan Sandakan ni, buat saya tertarik nak share dengan uols. So lepas ni hopefully no more plastik berbahaya digunakan untuk mengisi makanan.








Misya : Jauhi manusia plastik (munafik).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...