expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

JOM BEBASKAN DIRI DARIPADA BELENGGU HUTANG!!!

Wednesday, March 25, 2015

Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015

Klik banner if nak join...

Tuesday, March 24, 2015

Selesaikan hutang kad kredit anda!

Alhamdulillah antara pencapaian yang membanggakan dalam diri bila dapat setelkan hutang kad kredit sekaligus tutup akaun kad kredit! Walaupun tak banyak pun hutangnya tapi kalau makan gaji sahaja sampai bila-bila takkan selesai. Bayar kadar minimum saja. Itulah realitinya yang ramai orang hadapi.. Biar papa asal bergaya katanya! Ada pula tu sampai bank call berkali-kali, takut nak angkat. Lari-lari sana- sini sampai nama blacklist. Sampai bila nak jadi camtu rite? Why not dengan biz ini, anda kasi setel terus?!


Now saya bebas dari hutang kad kredit. Tak sampai setahun biz ini dilancarkan, ramai yang dah menikmati faedahnya. Syukur Alhamdulillah.. Bank siap offer macam-macam promosi lagi servis dorang sebab almaklum payment sume ok. Ngehehe.. Tapi maaf seboleh mungkin taknak tambah hutang lagi. Bukan saya sorang sahaja yang dapat benefit gini, tapi sahabat saya di selatan sana di Johor iaitu Kak Yan pun berjaya setelkan hutang kad kredit dia. Entry penuh di SINI



Kejayaan bukan diukur daripada berapa banyak duit kita dapat tapi berapa banyak duit kita menyimpan. Anda hadapi masalah sama? Haa jom baca tips dahulu di SINI dan pm/ wasap saya di 016-9561764.


Misya : Hutang paling berbaloi adalah hutang beli rumah.

Segmen Blogwalking #Part3

Klik untuk join

Monday, March 16, 2015

Milo palsu? Saya dah lama tak beli Milo...

Salam. Heboh sekarang viral tentang kewujudan Milo- minuman coklat ter femos di Malaysia yang dikatakan palsu. Waduh-waduh... Macam-macam hal. Sebut pasal Milo tadi, saya sendiri dah hampir 2 tahun tak beli Milo. Bukan tak suka cuma saya rasa ada lagi chocolate drink yang lebih enak dan berkualiti. But I really love chocolate! So lidah saya boleh detect minuman coklat tu betul-betul sedap atau tak. Hasil lidah saya punya sensor ni maka Milo jatuh di tangga ke bawah. Ngeee sorry Milo.. So apa yang saya minum?

Tadaaaa inilah minuman coklat kesayangan saya!

1st time saya minum, terus fall in love! Rasa coklat dia tulen, pekat dan sangat enak. Yang penting dikeluarkan oleh company yang sangat luar biasa kesayangan kita semua iaitu Elken.=)

Berbalik kepada Milo tadi, apa-apa pun benda-benda tiruan ni kena jaga-jaga juga. Kot-kot anda terbeli ke kan. Cer check Milo anda kat rumah ada tak ciri-ciri tiruan ni.. 

Oh gitu caranya nak detect Milo tiruan. So hati-hati ya kengkawan yang gemar minum Milo tu. Milo tabur la, milo tarik la, milo dinasour la.. Kedai-kedai mamak ler paling femos. Almaklum kalau beli yang tiruan mesti lebih murah kot. Huhu why not tukar kepada yang lain?

Actually kalau ikut ranking minuman malt coklat ni asalnya Milo memang bukan yang terbaik. Dulu-dulu ada Ovaltine dan Vico. Disebabkan Milo punya publisiti sangat luar biasa maka yang lain tenggelam begitu saja..

Ovaltine.. Generasi sekarang maybe tak kenal kot Ovaltine ni. This is the best quality untuk minuman malt coklat one time ago. Now tak sure still leh jumpa lagi ke tak in market. My husband pernah jadikan Ovaltine ni his favourite. No. 1 dari segi kualitinya.

Vico, still ada until now. Cuma promosi ni dia tak sehebat Milo. Kalau ikut ranking Vico jatuh No. 2 yang berkualiti. So tak dapat Ovaltine, boleh minum Vico.

3rd place, barulah Milo.. Bukan nak kondem ya. Tapi ini just pendapat saya dan beberapa orang yang merupakan penggemar minuman coklat. 


Nak tahu sesuatu minuman coklat tu berkualiti atau tak adalah dari segi kepekatan coklatnya. Banyak brand sekarang, lebih banyak susu dan gula banding rasa coklatnya. Apa-apa pun Chocolate Malt drink from Elken is the best for me!=)


Misya : Ice Blended Chocolate letak whip cream memang superb!






EPA DHA - Minyak ikan terbaik untuk otak dan kulit!

Salam. Ramai tanya saya apa rahsia saya dapat kulit yang bersih dan halus. Alhamdulillah kurniaan Tuhan wajib dijaga dengan baik. Selain amalkan kolagen Elmarino Blanc, saya juga amalkan minyak ikan. Now ada macam-macam brand minyak ikan dijual. TAPI yang terbaik saya jumpa tetap from Elken. Minyak ikan EPA DHA! Mula-mula saya amalkan takde apa-apa perubahan tapi saya displin konsisten sebulan amalkan, wow memang betul. Kulit saya makin anjal dan halus, dan kesihatan saya pun makin ok. =)


Sebelum.. Agak gelap dan nampak tak bermaya.

Selepas.. Nampak lebih cerah dan bermaya.

Apa ke benda EPA DHA ni? EPA DHA ialah ekstrak semula jadi lipid laut yang diperoleh daripada ikan laut dalam dari Lautan Artik dan Laut Norway. Ia menyediakan sumber pemakanan yang penting, iaitu Omega 3 (PUFA), Asid Eicosapentaenoic (EPA) dan Asid Docosahexaenoic (DHA).

EPA DHA merupakan suatu sumber asid lemak perlu yang bernilai untuk mengekalkan fungsi sel yang sihat. DHA ialah suatu komponen penting pada membran sel otak dan adalah penting untuk kesihatan otak. Wow, patutla saya rasa otak saya makin cerdas berfikir. Walau susah camne sekalipun sesuatu tugasan tu, saya dapat selesaikannya. =)



Pengambilan EPA dan DHA yang mencukupi dapat menangguhkan kemerosotan kognitif pada warga tua. Kajian membuktikan bahawa pengambilan DHA yang kerap boleh mengurangkan risiko demensia. Maksudnya elak cepat nyanyuk! So warga emas wajib amalkan ya..


SISTEM SARAF 
-untuk mempermudahkan komunikasi dalaman tubuh

-untuk bertindakbalas terhadap perubahan yang berlaku di luar dan di dalam tubuh
-untuk berinteraksi secara rapat dengan sistem endokrin bagi mempengaruhi sistem lain dan fungsi tubuh


-Masalah berkaitan 
-kemerosotan ingatan berperingkat
-kecacatan mental
-Alzheimer


Harga (sebelum GST) :
30 Softgels=RM 53.00
60 Softgels=RM 102.00
130 Softgels=RM 198.00


MURAH JE!

Setiap kapsul EPA DHA mengandungi 1000mg minyak ikan dengan 180mg EPA dan 120mg DHA. EPA DHA telah melalui proses penyulingan molekular untuk menghasilkan minyak ikan yang bergred tinggi yang lebih tulen tanpa kandungan logam berat, bahan pencemar, bahan asing dan toksin persekitaran.


Cadangan Pengambilan
Dewasa : 1-3 kapsul setiap hari selepas makan

NAK ORDER? APA TUNGGU LAGI, CONTACT JE CIK ADIK MANIS  KAT BAWAH NI. HEHEHE..



Misya : Product safety is my priority.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...