expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 10, 2010

Ceritera Syahirah...

10 Jun 2010, 5.50 pm, BKKM- Assalamualaikum semua.. Em hari ini tak tahu nak cerita tentang apa.. Macam-macam perkara berlaku hari ini.. Mula-mula memang rasa tak best. Tapi sebenarnya ada hikmah yang saya tak sedari..

Jam 5.00 am, saya bangun pagi untuk bersahur bagi menunaikan ibadah puasa. Selera kurang di pagi hari, so just take nasi dengan telur hancur plus kicap. Nyam2! Sedap walaupun simple.:) Alhamdulillah rezeki untuk ku di pagi hari. Nasib baik ada nasi sebab semalam lupa nak masak nasi baru. Terpaksa bahagi 2 dgn kucing kesayanganku Ciko.. Nanti dia lapar pula takde nasi untuknya.. Lepas solat subuh, terus baca Al-Mathurat. Tenang je rasa hati ni.. Disebabkan mata agak berat, lelapkanlah ia sebentar..

Pagi-pagi bila sampai office, jumpa seorang staf. Mengharapkan berita gembira tentang tuntutan perjalanan ku untuk tugas sekretariat di Wisma KFC KL bulan lalu. Tapi hampa tersangat999x sebab claim tu tak lepas. Disebabkan ayat dalam memo menunjukkan aku tak layak buat claim. So frustrated... Dahla keluar duit banyak hari tu.. RM500 lebih!! Suku dari gaji aku.. Nak bayar hotel, minyak, parking.. Sedih sangat-sangat.. Memang pagi tadi mood aku tak baik langsung.. Sorry ya wat kawan-kawan yang tengok aku serius je pagi tadi. Tapi now sekarang dah ok.. Aku lupa hari ini aku berpuasa.. Sesungguhnya itu adalah satu ujian buat aku.. Sabar dan redha....:) Mungkin Allah nak beri hadiah tadi sebab aku hampir-hampir nak terminum air!! Huhu..

Em okla, hari dah lewat.. Jap lagi ayahanda ku akan datang menjemputku. Ready for break fasting. But still do not have any idea what menu i want to take. Takpela, asalkan halal, aku dah bersyukur..

Ok jumpa lagi..
Assalamualaikum....:)

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...