expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, December 29, 2010

MY caT caLLed C.I.K.O

Aku ada seekor kucing bernama Ciko. Hari ni tetiba rasa gatal tangan nak share gelagat lucu dan pelik si Ciko kesayangan aku dan family aku ni. Ciko memang seekor kucing yang jinak dan tak banyak buat hal. Walaupun masa mula-mula jumpa dia, kami sekeluarga ingat dia seekor kucing yang mempunyai cacat pendengaran. Sebabnya, bila kami panggil-panggil nama dia, dia macam tak dengar dan buat bodoh je. Tapi lama-kelamaan barulah dia faham bila nama dia dipanggil. Rupanya dia bukan kucing yang pekak. hehehe.. Setiap kali hari Raya Aidilfitri, genaplah setahun dia tinggal dengan kami. Sebab masa jumpa dia dulu pada Hari Raya Aidilfitri. Now, kat 2 tahun dia bersama kami. mengubati rindu kami pada Tommy yang dah menghilangkan diri. (Mungkin dah arwah agaknya)..

Berbanding kucing sebelum ni yang kami bela bernama Tommy, si Ciko ni berbeza karakternya banding ngan si Tommy yang agak agresif. Walaupun warna bulu dorang lebih kurang sama tapi perangai berbeza. Macam juga manusia. Rambut sama hitam tapi hati lain-lain.:p Aku bukan nak membebel panjang kat sini. Just want to share apa si Ciko ni suka buat. Ada tabiat dia yang agak pelik. huhu... Selamat menengok!:)
.
.
.
Ciko semasa masih kecil.... Dah pandai tengok kamera untuk pose! hehe

Dulu... Ciko bercinta dengan Mr. Boolu..
.
.
.
.
.
.
.
.

 Sekarang.... Kasih beralih arah dengan Japsterina pulak!! hehehe.. (sejak aku dah buang Mr.Boolu)




 Ciko sibuk nak pilih baju apa nak pakai.. Pening dia tengok wardrobe aku agaknye sebab banyak sangat pilihan.. :p




 Ni yang ibu aku selalu marah. Habis pasu bunga ibu aku jadi tempat tidur dia. Pokok-pokok semua mati. haha..




Gelagat lucu sewaktu Ciko tidur atas sofa.. Kaki ke atas.. Nyenyak betul dia tidur. Tapi tuan dia tidur tak macam ni ok!




 Suka berjemur tengah panas (di bawah matahari terik!). Konon-konon kat tepi pantai lah kot. Ala-ala baywatch. haha..


 Hah!! What are you doing Ciko! huhu



 Ciko sangat obses dengan Mr. Lappy aku. Dia boleh tidur tanpa berganjak berjam-jam atas laptop yang terpasang. Nakkan haba agaknya..



 Sibuk je nak posing dengan teddy bear yang lain. huhu



 Intai apa tu Ciko?? Mengendap orang mandi ye...?? hihi..



 "Sigh... Letihnya badan..." kata Ciko..(bawah meja makan)

Cak! Main nyorok-nyorok plak dia...





 He's really obses with my Lappy! huhu..








 Bestnya dapat tidur bawah selimut.. Taknak bangun leh tak?



Merenung masa depan.. Rindu kat gilrfriend kot!!;)

 The best Ciko's pic yang aku tangkap.. Suka sangat!:)

  
 He likes kissing people... Muah!



With me....


  



With me again.. Shining eyes...



 Hope we will happy together-gether.... :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
STOP!! 
 I am macho cat! Do not disturb me!!
hehehe..

That's all from me today... Nantikan kisah kucing-kucing lain yang pernah ada dalam hidup ku. huhu... Bye everyone..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...