expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, May 22, 2010

Better think positively....:)

22 Mei 2010, 3.54pm, Putrajaya; Today i feel so natural.. takde rasa marah, sedih, moody but happy dengan kehidupan ku sekarang.. Alhamdulillah mungkin inilah hikmah nya. Terpaksa melepaskan sesuatu bukan bermakna kita mengalah atau mengaku bersalah tapi untuk menenangkan fikiran yang kusut.. Buat apa nak fikirkan perkara-perkara negatif je kan.. Memikirkan perkara-perkara yang baik sebenarnya suatu terapi untuk diri sendiri yang dahulunya saya tak sedari. Before this, i'm always thinking negatively. Semua serba tak kena. Asyik nak marah-marah orang, and finally saya berada dalam keadaan tertekan. Dan paling saya takuti apabila berada dalam kemurungan!! That's one of my weakness..

But now Alhamdulilah sangat-sangat, kehidupan saya bertambah baik apabila saya berfikir secara positif. Memandang jauh ke hadapan dan tak berprasangka bukan-bukan pada perkara sekeliling. Saya pun tak tahu mengapa tapi mungkin atas dorongan dan nasihat ibu yang tersayang, semangat saya dapat dipulihkan..  Thanx mom! Love u so much!

Baru-baru ni birthday ibu saya. We bought a special birthday cake and belanja makan malam yang special for her.. Really happy. Sebelum-sebelum ni, tak pernah celebrate camni. Tapi kali ni sangat bermakna buat kami sekeluarga. Buat ibu, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan segala hajat ibu tercapai. Amin.. Harap kehidupan kita sekeluarga akan sentiasa bertambah baik dan baik dan baik..!!:):):)
           My family during birthday my mom at Rimbun Klasik, Bangi

Tuesday, May 18, 2010

Happy days..............:)

10.15am, 18 Mei 2010, Wisma KFC: Sudah lama tak jenguk blog ni.. Rindu rasa.. huhu.. Em apa yang nak diceritakan ek..

Actually too many things that i want to share.. Now, i di Wisma KFC betul-betul di tengah-tengah bandaraya KL, ibu kota negara ku yang tercinta. Rasa lama sangat tak jejakkan kaki di tengah-tengah bandar KL ni. kalau ada pun sekadar pergi balik appoinment with my dentist (Braces treatment) at UKM KL. Memang kehidupan di KL ni banyak sangat perubahan. semuanya memerlukan wang!! baru  2 hari di KL, terbang puluhan RM. Especially for car park! Makan, disebabkan tak berapa kenal jalan, maka terpaksa makan makanan segera yang berdekatan dengan hotel tempat ku dan syahnaz tinggal. But its okla.. Because i can claim all the investment i have done.. huhu.. But i think there is no different between KL and Hong Kong.. A big city with high living cost! Everyone rushing in everywhere. I can't live like this unless i have trillions RM....! hehehe

Today is my second day involve in Kursus Wajib Tenaga Pengajar.. Membantu Syahnaz sebagai urusetia kursus. Pengalaman berharga.. Jauh daripada pejabat dan perlu mengendalikan pelbagai jenis individu. Life is so many differences. Menjadikan dunia berwarna-warni..:)

Em take 5 sebentar.. Need to handle something. daa....

Sunday, May 9, 2010

A day of hardness..

Kelmarin... 7 Mei 2010..
banyak perkara yang tidak menggembirakan hidupku.. hari interview di SPA yg septutnya menjadi hari paling bersemangat dalam hidupku, tiba-tiba jadi hari yang sangat mendownkan diriku.. I forgot to bring my original SPM certificate and my Degree scroll!! so frustated! Then kena ceramah dengan orang SPA tu.. Tapi aku mengaku memang salahku n minta maaf.. Kalau dimaafkan and orang SPA tu baik hati, insyaAllah dapatla aku menjawat jawatan tetap PTM..

Lagi 1 berita yang menyentuh perasaan ku, aku dapat tahu berita yang paling menyedihkan..:( Adik Syarmila Zamri yang merupakan adik kepada ex-boy ku meninggal dunia.. itu pun dapat tahu daripada kawan karibku yang sempat menziarahi jenazahnya di Hospital Serdang.. Ketika itu aku berada di kampungku kerana menziarahi nenekku.. Selepas seminggu baru ku tahu tentang berita ini sedangkan dalam minggu tu tak putus-putus aku mendoakan kesihatan dia supaya sembuh dan panjang umur.. tapi apakan daya, Allah lebih menyayanginya.. Al-Fatihah... Wat keluarganya, diharap dapat bersabar dan terus kuat menghadapi dugaan Maha Esa ini..

Em hidupku terlalu banyak dugaan.. bukan ingin mengeluh.. cuma aku harapkan 1 hari nanti ada hikmah di sebalik semua ni.. asyik menangis sampai dah kering air mata bila mengenangkan apa yang telah terjadi sepanjang kehidupanku.. i want to be happy....

aku cuba menjadi yang terbaik untuk semua orang.. layan semua orang dengan saksama.. tapi masih juga tak dapat memuaskan hati semua orang.. Pada rakan-rakan, aku juga manusia biasa yang selalu wat kesilapan.. Maafkan aku banyak-banyak..
"Buang yang keruh, ambil yang jernih":)

Salam...

Thursday, May 6, 2010

Salam sejahtera....

Terima kasih kerana mendaftar percuma di website saya. Vemma memberikan kita peluang di dua tempat untuk mendapat pendapatan sampingan yang lumayan. Cek akan terus sampai ke alamat saya dan setiap bulan kita berpeluang mendapat cek di vemmabuilder.com sebanyak dua kali selain dari bonus mingguan yang masuk ke akaun kita setiap minggu.

Vemma adalah sebuah perniagaan berkonsepkan MLM dan ianya sah serta mempunyai lesen AJL. Ianya ditubuhkan sejak tahun 2002 di USA dan kini mempunyai cawangan di 58 buah negara termasuk Malaysia, Singapore, Indonesia dan Filipina di Asia Tenggara.

Kenapa saya join Vemma?

Tentu ada sesuatu yang menarik kan, yang membuatkan saya join Vemma... Ok, ini rahsianya.

Melakukan perniagaan Vemma agak mudah kerana ianya dilakukan 100% secara online. Anda disediakan satu sistem yang canggih iaitu autoresponder yang membolehkan anda mendapat downline dari seluruh dunia. Sistem ini bekerja 24jam untuk kita walaupun kita sedang tidur atau berehat.

Laman web Vemma yang dilengkapi dengan sistem autoresponder yang canggih ini akan membantu kita follow up prospek dengan mudah dan membantu mengembangkan rangkaian kita.

Produk Vemma adalah jus nutrisi manggis yang kaya dengan antioksida. Ianya dicipta dengan kulit manggis dan 135000 pakar dan saintis mengakui kulit manggis adalah antioksida yang paling berkesan untuk merawat kanser dan penyakit kronik seperti darah tinggi, diabetes, jantung dan sebagainya. Jus Nutrisi Vemma bukan sekadar jus biasa...ianya juga dicampurkan dengan 25% Aloe vera dan Teh Hijau serta tumbuhan yang hidup subur di kaki gunung berapi.

Produk kita satu aje...Vemma, super antioxidant from mangosteen pericarp. Testimoni yang diperolehi sudah cukup mengukuhkan produk ini adalah antara produk liquid antioksidant terbaik di dunia. Sudah di senaraikan dlm buku rujukan para doktor dunia. Ada sijil halal, sijil kementerian kesihatan. Jadi tak perlu bimbang lagi.

Dengan vemma, kita boleh menjalankan bisnes bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia. Dan latest news dari CEO Vemma sendiri, Vemma Malaysia adalah market kedua paling aggresive dan menunjukkan peningkatan yang amat baik berbanding dengan negara lain. Kini Vemma Malaysia sedang meneroka market di Indonesia, Philiphines, Singapore dan akan datang Thailand. Di Asia, kita adalah pioneer.. jadi, kita tidak terlambat hendak bermula...market amat besar

Adakah kita perlu menjual juice nutrisi manggis tu? Tidak ! Anda tak perlu.. Tetapi jika anda suka menjual, itu tiada masalah..

Dalam Vemma, anda berpeluang mendapat limpahan downline daripada upline. Anda hanya perlu membuka dua kaki, 1 kiri dan 1 kanan...kaki kiri, upline akan bantu...akan berikan anda downline. dan anda hanya perlu fokus pada kaki kanan sahaja...

Sebab itulah anda sentiasa mendapat email daripada Vemma yang menyatakan ada org join bawah anda...kerana ia adalah limpahan dari upline..seronok tak dapat duit PERCUMA?

Dalam vemma, kita berpeluang mendapat sehingga 10 bonus. Bonusnya sangat menarik dan anda berpeluang mendapat RM3800 sehingga RM95000 seminggu. Dan bonus anda dibayar secara mingguan, SETIAP MINGGU bukannya bulanan.

Ok, jika anda ada apa-apa persoalan lain tentang Vemma, boleh balas email ini, atau hubungi saya seperti berikut: Anda boleh add saya di fb Aimi Syahirah

Info umum tentang biz termasuk lokasi biz prev di tempat berdekatan anda boleh diperolehi di

http://www.vemmabuilder.com/787793105

untuk pakej http://www.my-successbiz2u.com/pakej

untuk upgred http://www.my-successbiz2u.com/upgred

Kini VeMMA sudah setanding Amway, Tupperware , Avon dan bbrp sykt gergasi dunia yang lain. Dan tidak mustahil dalam tempoh kurang 5 tahun, Vemma akan mengatasi semua sykt gergasi itu berdasarkan system online nya yang cukup hebat dan mempunyai cawangan di hampir 60 buah negara di dunia

UPGRED SEBAGAI PAID MEMBER DENGAN PAKEJ ULTIMATE : 10 BONUS MENANTI KEPADA MEREKA YANG MENGAMBIL PAKEJ ULTIMATE, DAN PAKEJ INI DIAMBIL SEKALI SAHAJA DAN KITA KEKAL DENGAN STATUS ULTIMATE SAMPAI BILA-BILA

LOG POSITION KITA DENGAN UPGRED SEBAGAI PAID MEMBER SEBELUM PUKUL 3 PETANG JUMAAT
(KHAMIS WAKTU USA) SUPAYA DOWNLINE DI POWER LEG ANDA TIDAK MENINGGALKAN ANDA

BERSAMA MENUJU KE PUNCAK KEJAYAAN!!:)

Wednesday, May 5, 2010

mula berjinak-jinak..


kawan-kawan, sy baru je nak mencuba bisnes internet ni.. nk promote tp tak pndai lagi.. just cuba2 je dlu.. insyAllah kalau ada rezeki, saya akan kembangkan lagi biznes ni.. jomla tengok2 dlu ye..

click: http://www.vemmabuilder.com/787793105

mencari cinta atau cinta yg dicarikan?

salam semua..

pagi ni, on the way ke ofis, dengar radio ERA.. ade seorang caller tu cerita tentang dia berkahwin atas pilihan keluarganya.. dia tak pernah jumpa pun bakal suaminya sehinggalah hari pernikahan.. masa tu umurnya 16 tahun.. even gambar pun tak pernah tengok.. masa nikah baru tahu wajah n rupa suaminya.. alhamdulillah mereka kekal dalam alam rumah tangga selama 20 tahun hingga kini..

Bila dengar kisah tu, saya terfikir, kalau saya sebegitu macam mana la ye..? adakah pilihan keluarga itu yg terbaik? mungkin ada benarnya.. selama 24 tahun kehidupan saya, bermacam2 org yg saya cari tapi tiada jodoh.. saling mengecewakan dan dikecewakan. tiada yang kekal.. baru2 ni, my mom bagi tahu, dia dah carikan saya seorang calon.. now, kami dalam proses saling mengenali.. masih belum bertemu.. tapi it's really different between bila kita sendiri mencari cinta dengan cinta yang dicarikan untuk kita..

am i happy? i wish kebahagiaan akan hadir dalam hidup saya.. mungkin inilah takdirnya.. saya redha.. ada hikmah disebalik semua penderitaan, kekecewaan n tangisan saya sebelum ni..
insyaAllah..:)

Tuesday, May 4, 2010

welcome to myself...!!

em hari pertamaku menulis blog..:) selamat datang buat diriku!! huhu..
erm actually ada banyak benda nk tulis tapi masih baru belajar how to use this blogger site.. takpe.. i'll learn it slowly..

now tgh kerja.. maybe ptg2 skitla nk tulis bout other things...

daa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...