expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, January 23, 2011

mAsaK-MasAk dengAn Cik Mesya

Hola! :) Entri baru lagi... haha.. Oklah kali ni just nak share tentang one of my favourite activity which is  cooking. lol Cik Mesya pandai masak kerrrrr...?? hahaha.. Nak kata pandai sangat takdelah.. Tapi aku suka nak cuba macam-macam masakan. Tak kiralah lauk-pauk ke, biskut raya ke, kek ke.. Yang penting ianya simple disediakan and mesti sedap. That's my mission in cooking world! Wah, over!! hehe..

So, just want to share hasil air tangan ku di dapur.. Sedap ke tak? So far, tiap kali aku masak memang family aku makan sampai licin. Alhamdulillah.. Cuma ketidakcukupan masa menyebabkan aku tak dapat duk kat dapur hari-hari. Hujung minggu kalau tak kemana-mana, memang ke dapurlah jawabnya.. Kalau nak resepi, nanti aku share kan dalam entri yang lain. Tu pun kalau ada permintaan lah.. Lets see my severals own recipes....(Campak-campak plus resipi turun temurun dari family) hehe..

Asam Pedas Ikan Bawal

Sayur Campur Broccoli

Roti Cheese bersalut Telur

Corn Dadih (Tak tahu dalam english):p

Fried Sambal Belacan Sarawak

Egg Salad


Fried Spagetti

Moist Chocolate Cake

Suji/Arabian Biscuits

Beef Soup

Chicken Soup

Black Pepper Chicken (Belum gaul dengan sosnya)

Cornflakes Madu (Belum masuk dalam paper cup)



Actually ada banyak lagi masakan yang aku dah buat tapi lupa nak tangkap gambar. Tahu-tahu dah licin orang makan. huhu.. 





Cik Mesya : Sharing is caring.. Makan-makan juga, kesihatan jangan dilupa..:)








No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...