expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, February 20, 2011

aKu amAT MeriNdui LeLaki aGunG ini...

Assalamualaikum.. Hari ni takde nak story pape sangat. Cuma kalau korang semua view blog aku ni akan kedengaran lagu merdu nyanyian Maher Zain bertajuk The Chosen One.. Lagu ni dicipta khas buat Nabi Muhammad s.a.w yang kita cintai. Bila mendengarnya, sangatlah syahdu..:) Sometimes boleh buat aku sangat merindui baginda tatkala mendengar bait-bait melodi lagu ni. Kebetulan Maulidur Rasul baru saja berlalu. Jadi aku jadikan lagu ni as a background for my blog. Sesuai didengar oleh semua lapisan masyarakat.. Jadi aku share lah lirik lagu ni di sini. Sambil-sambil baca blog aku ni kot-kot nak nyanyi sama-sama ngan maher zain, leh ikut lirik ni..:) Sebagai teladan, contohilah akhlak dan keperibadian baginda yang sentiasa terpuji. Beliaulah manusia terhebat yang diciptakan oleh Allah yang wajib dicontohi oleh setiap manusia. Bagaimanakah kita? Tepuk dada, tanya iman.. Sesungguhnya aku amat merindui baginda.. Selamat mendengar..=)

THE CHOSEN ONE... BY MAHER ZAIN

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad Ya Rasul Allah

You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad Ya Rasul Allah

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by none
You are Allah’s Chosen One
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I will try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibil Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

Sallu ‘ala Rasulillah, Habibi Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One






Cik Mesya : Kadang-kadang sampai menitis air mataku apabila terlalu merindui Nabi Muhammad s.a.w.. Dapatkah aku bertemu dengan baginda di akhirat nanti? Semoga baginda memberikan syafaat kepada umatnya yang dikasihi.. Amin..

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...