expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, May 31, 2011

Congratz to Kak Yon & Abg Nazli on your engagement day..! =)

Salam semua... Apa khabar..? Lama aku tak update blog aku ni.. Beberapa minggu ni memang sangat busy.. Sampai aku jatuh sakit, demam 3 hari! Semalam langsung tak boleh bangun. Kepala berat ala-ala migrain. Hari ni Alhamdulillah dah leh bangun and wat kerja ringan-ringan.. Nasib baik dapat mc 2 hari.. Leh la rest secukupnya.. 

Okla, tanak cerita panjang-panjang. Entri ni nak story about my cousin's engagement ceremony at Jaybee..:) Tanggal 29 Mei 2011, tersarunglah cincin di jari manis Kak Yon sebagai tanda pertunangan bersama insan dicintai, Abg Nazli.. Congratz Kak Yon! Happy for u.. huhu.. So, kali ni aku pun try la jadi MUA (make-up artist) and photog! huhu.. Bakat yang ada serta ilmu yang dipelajari sedikit sebanyak telah aku gunakan untuk membantu Kak Yon semasa majlis pertunangannya.. Thanks to Kak Farina yang pernah mengajarku cara-cara mekap dengan betul (leh refer entri ini) and thanks also to my opismate Nazri yang sudi bagi aku pinjam kamera DSLR yang best tuh! haha.. Menggeletar gak tangan pegang kamera mahal-mahal nih!:p Alhamdulillah kamera Nazri masih selamat di tangan aku.. huhu.. Seriously azam nak beli DSLR sebiji semakin berkobar-kobar. Mana tahu aku leh jadi professional MUA or photog plak after this. But modelling tetap takkan dilupakan.:) 

Okla, just sharing my experience in my cousin's engagement ceremony.. Become a MUA and photog. huhu.. Lets see what was happen there..;)

Hasil sentuhan jemari ku.... Comel tak Kak Yon aku ni? huhu.. thanks Kak yon cause beri kepercayaan pada Syira untuk mekapkan Kak yOn on your engagement day..:) Alhamdulillah dapat banyak pujian.. Syukur...^_^

Hantaran daripada pihak perempuan.. 7 dulang..


Saat cincin disarungkan oleh bakal ibu mentua.. Kak yOn neves gila masa ni..! Sure sejuk tangan dia. huhu..

Mencium tangan bakal ibu mentua..:)


1 happy family.. Mokde, Kak Nor, Kak yOn, Pokde & anak saudara aku si Apis..

Amik berkat.. Aku & kak YOn, ngehehehe... (Walaupun aku tengah demam, tugas yang diamanahkan tetap berjalan) huhu..

Spontaneous and classic...;)

Ayu gitu... Pinky theme, my feveret theme..=)

Kak yOn wif sorang lagi anak saudara.. Hazieqah..

Sebahagian family belah lelaki.. From Malacca..

Cincin tersarung di jari manis.. Fuhh lega tak rasanya kak yOn? hehe..

"Aku dah tunang!" hehe..;))

Seri pengantin...=)

Hantaran daripada pihak lelaki..

Corat-coret sepanjang majlis..:)

Tahniah Kak YOn.. Semoga happy dengan Abg Nazli hingga ke jinjang pelamin.. Amin..=)



Cik Misya : Tak sangka rupa-rupanya aku ada bakat wat macam-macam benda. Syukur Alhamdulillah.. Semuanya kurniaan Allah s.w.t. Thanks to Pokde yang bagi support kata aku leh buka butik andaman sendiri lepas ni. huhu. InsyaAllah...=) Tapi kena gi cari ilmu banyak-banyak lagi untuk asah bakat yang terpendam.. huhu..


Nota: Saya budak baru belajar, kalau tak cantik harap dimaafkan. huhu..

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...