expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, May 17, 2011

My portfolio.. by Redmedia Studio

1-2-2 Testing.. huhu..
Updating profile.. huhu.. Ni 1st time photoshoot dalam studio untuk modelling portfolio by Redmedia Studio.. Thanks to Kak Farina and Abg Madi yang sudi invite saya untuk join photoshoot ni. Actually kebetulan aku join bengkel mekap anjuran Studi Mediakreatif, so next day nya Abg Madi punya member nak rasmikan studio baru and memerlukan beberapa orang model untuk photoshoot. Aku pun ambillah peluang ini untuk asah skill aku dalam bidang modelling.. 

Both of photographers (Abg Zuhri & Abg Ajoy) memang best.. Thanks to them yang berjaya hasilkan gambar-gambar yang superb untuk aku and 2 orang model yang lain..:) And kalau nak tahu, aku mekap sendiri tau untuk photoshoot ni. Semuanya hasil pelajaran daripada bengkel Kak Farina sehari sebelum tu. Full story about the workshop leh refer SINI. So, lets look my portfolio by Redmedia Studio...










^_^


Next... Candid shots by me and Mr. J.. huhu..



hehe... Jangan terkejut tengok mimik muka i camni. huhu..

Sama tak muka kitorang?? hehe... Love u darl..;)




@_@



Cik Misya : Perlukan lebih latihan untuk dapatkan pose terbaik setiap kali shoot. Jadi model is not as easy as you see.. Kena banyak belajar juga tau..=)

4 comments :

Si teNang said... Reply To This Comment

Assalamualaikum.
Kesian ayah anda..

~SyAhIrAh~ said... Reply To This Comment

Waalaikumsalam.. thanks.. orang melayu suka gunakan ayah, mak dan sbgainya utk gmbarkn sesuatu yg negatif ttg seseorg. tahap keimanan seseorg itu bkn diukur melalui ayah, ibu atau keturunannya. but its ok, i will take it as positive thing. tq again.

Si teNang said... Reply To This Comment

sy bukan menghina ibu bapa anda..tidak langsung! sungguh!dah tobat takmo kutuk2 org..huhu
tapi sy maksudkan, kesian kat dia kalau kat akhirat nanti dia dituduh lelaki dayus kerana apa yg anak perempuannya lakukan. lelaki dayus x kan masuk syurga..nauzubillah!

sy juga pernah alami zaman kesesatan. Alhamdulillah sy nampak jalan yg Allah bagi dan sy doa padaNya semoga jalan yg dia tunjukkan pada sy adalah jalan kebenaran sepertimana yg pernah DIA tunjuk pada Rasulullah s.a.w.
sy sendiri x boleh jamin saya masuk syurga.tapi hari ni, sy harap tingkah laku sy, perbuatan sy x mengheret abah sy ke neraka. bertaubat padaNya. berusaha cari ilmu akhirat dan fahami. dekatkan diri dengan Allah. doa mohon ditetapkan hati yg sentiasa berbolak-balik dan sentiasa istiqamah untuk terus dekat padaNya.

sy doakan awk juga temui hidayah yg sebenar (jalan yg benar2 diperintahkan oleh Allah & diajar oleh Rasulullah). Sesungguhnya hidayah itu hanyalah milik Allah dan DIA saja yg boleh bagi kepada sesiapa saja yg DIA nak bagi.

sy tegur bukan kerana membenci tp kerana menyayangi. Allah ciptakan manusia dgn pelbagai bentuk prbezaan utk berkenal-kenalan, bukan utk bermusuhan. dan juga untuk berpesan-pesan kepada kebenaran.
wallahualam.

~SyAhIrAh~ said... Reply To This Comment

Thanks kinah.. InsyaAllah akan sntiasa perbaiki diri ini yg penuh kekurangan... Tiada manusia yg sempurna di dunia ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...