Jus Sunkist kena banned!!

Buat penggemar jus Sunkist keluaran Country House Inc dari negara Taiwan, sila berhati-hati ok. Ada food alert daripada Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM), Kementerian Kesihatan Malaysia tentang produk jus tersebut yang tercemar dengan bahan kimia tak sepatutnya..

"Kementerian Kesihatan Malaysia menasihati supaya orang ramai tidak membeli minuman SUNKIST LEMON JUICE, SUNKIST LEMON JUICE DRINK WITH ALOE VERA PULP, SUNKIST ORANGE JUICE DRINK, SUNKIST ORANGE JUICE keluaran Country House Inc., Taiwan dan produk UNI-PRESIDENT ASPARAGUS JUICE keluaran Uni-President Enterprise Corp., Taiwan yang dicemari oleh bahan kimia DEHP." Sumber BKKM.

Nak tahu produknya macam mana? Sila rujuk gambar-gambar senarai produk Sunkist yang terlibat dalam link INI.


Menteri Kesihatan Malaysia, Dato' Sri Liow Tiong Lai telah mengeluarkan kenyataan akhbar tentang perkara ini dan korang bolehlah rujuk artikelnya di SINI

So, to all my friends please alert yourself towards this and be carefull when choosing any food products ok..=) Stay healthy ya! huhu..Cik Misya : Sebarang maklumat terkini tentang Food Safety and Quality boleh refer website fsq.moh.gov.my.

Comments

Popular Posts