expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 9, 2011

Trendy Dress with Romantic Style Contest

Salam semua.. Dah makan? huhu.. Okla malam ni ada kelapangan sikit untuk update blog. Walaupun kepala den ni agak berpinar-pinar daripada balik kerja tadi, tapi tetap rasa nak update blog jap. Tak tahu nape.. Nak kata tak makan, aku rasa hari ni la paling banyak aku makan! huhu.. Okla seperti title kat atas tu, aku nak share tentang 1 contest special yang aku join baru-baru ni.. Contest ni diberi nama Trendy Dress with Romantic Style..=)

1 lagi pengalaman outdoor photoshoot tapi konsep yang agak berlainan. Dianjurkan oleh Izz and Felix, contest ni berkonsepkan romantika de amor tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan. Tiada gambar peluk-peluk, pegang-pegang or yang sewaktu dengannya. So, aku pun ambillah peluang join. Mula-mula nak cari mana-mana member untuk jadi model lelaki tapi Cik Abg ku awal-awal sudah kasi warning! hehe.. Cemburu ler tu.. hihi.. Last-last aku paksa dia join! Baru cukup syarat. kehkeh.. Kira photoshoot kali ini ala-ala pre-wedding la juga. @_@ huhu..

So, event ni diadakan di Taman Tasik Permaisuri Cheras. Pagi-pagi buta lagi aku, Mr. J and MUA aku Misz Yan dah bertolak ke sana. Kami team paling awal sampai ok! Dahlah memang team 1st yang register dalam event. huhu.. Photographer pula adalah adik-adik junior aku masa sekolah dulu si Acap and juga Mirul from Polarize Photography. Dorang ni still new, jadi aku bagi peluang untuk dorang kembangkan bakat. Walaupun kami tak berjaya dinobatkan sebagai pemenang tapi semangat kitorang tu yang best. Sepanjang photoshoot, asyik bergelak ketawa je. huhu. Okla cecite punya panjang, jom tengok several photos from our team (edited by me)..=)

Close-up on me..

Really love this picture! My real man!;))




Nostalgia de amor.. huhu..





Candid! hehe..


Menggapai impian bersama... Semoga tercapai... Amin...:)

Wif Cik Ayu yang sangat comel...:) Dia ni model Butik Mama tau. Dia pun partner ngan cik abg dia, Ayman from Orange Photography...;))

I'm happy!=)

Dah penat pose, bedal jela..:p

Make-up by Misz Yan..

Tangkap gambar ramai-ramai after photoshoot...

Jadi photog plak. hehe.. Cer cari mana aku..?;))

Ok dah. Nak tengok gambar asal? Lets click HERE from Polarize Photography.. Thanks to them for their efforts in this event. Also to my MUA, Yan.. Walaupun tengah pregnant, tetap semangat join event ni. huhu.. Thank you dear..=) Tak lupa juga pihak penganjur Izz dan Felix. Makanan yang disediakan memang sangat sedap! =) Cuma part air minuman tu kena perbaiki lagi sebab agak menyusahkan kena bayar berasingan. huhu.. Ok see you all in other entries.. InsyaAllah.. Salam...


Cik Misya : Lepas event, kecewa gak sebab photographer banyak tangkap gambar tak full. Tapi lepas aku edit-edit gini, cantik plak. hehe.. 

4 comments :

hazafilove said... Reply To This Comment

perrgghhhh....besar jugak buah dada awak, tak padan dengan badan kecik!;) ini kesan dari ahmad nurhazafi bin ahmad rani nyonyok ke? berapa dia bayar untuk skali servis?

atau itu mangkuk jer yg besar...pakai besar-besar supaya nampak besar, bagi nampak smasa shoot gambar?

haiya..kata model muslimah, tapi pakaian serupa model buah dada.;)

tetapi apa-apa pun, nice..;) i pun ada save gambar itu untuk simpanan.^_-

hazafilovesyira said... Reply To This Comment

perrgghhhh....besar jugak buah dada awak, tak padan dengan badan kecik!;) ini kesan dari ahmad nurhazafi bin ahmad rani nyonyok ke? berapa dia bayar untuk skali servis?

atau itu mangkuk jer yg besar...pakai besar-besar supaya nampak besar, bagi nampak smasa shoot gambar?

haiya..kata model muslimah, tapi pakaian serupa model buah dada.;)

tetapi apa-apa pun, nice..;) i pun ada save gambar itu untuk simpanan.^_-

adibdaddy said... Reply To This Comment

cantik cantik gambarnyer

~SyAhIrAh~ said... Reply To This Comment

thanks..=) Credited to photographer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...