expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, November 18, 2011

Rahsia Tarian Zapin..!!

ZAPIN, CANTIKNYA SEBUAH WARISAN..

Korang pernah menari zapin tak? Ramai anggap zapin tu susah sebab banyak sangat step. Tapi kalau korang dah mula belajar mesti korang akan minat dan rasa nak belajar lagi.. Tapi tahu tak rahsia-rahsia lain tentang kelebihan berzapin ni?Haa... Ni yang aku nak kongsikan ni... 

Antaranya dulu-dulu zapin hanya dinarikan oleh kaum lelaki je.. Kenapa? Nak tahu? Jom tengok rahsia Zapin di ARTIKEL INI

So dah tahu serba sedikit pasal zapin? Huhu actually artikel tu aku karang khas untuk assignment Finalis Gadis Warisan oleh Majalah Online Warisan Chanteq. Alhamdulillah berjaya menyelesaikan tugas yang diberi.. So, kalau dah baca jangan terus tutup web tu. Klik la LIKE ya!=) Sebagai tanda sokongan not only kepada aku tapi sebagai tanda cintakan warisan budaya negara kita ni. Aku sendiri pun dah belajar banyak bunga zapin. Antaranya zapin Parit Mastar, Padang Sari, Putar Alam, Pekajang dan beberapa zapin lagi. Korang ada? huhu.. Kalau minat nari tu leh cari alternatif join apa-apa kelab. Selain tambah pengetahuan, leh juga menyihatkan tubuh badan.:)

Gambar: Contoh tarian zapin Padang Sari..



Cik Misya : Kalau nak postur tubuh yang cantik, menari adalah salah satu caranya.:)

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...