expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, May 31, 2011

Congratz to Kak Yon & Abg Nazli on your engagement day..! =)

Salam semua... Apa khabar..? Lama aku tak update blog aku ni.. Beberapa minggu ni memang sangat busy.. Sampai aku jatuh sakit, demam 3 hari! Semalam langsung tak boleh bangun. Kepala berat ala-ala migrain. Hari ni Alhamdulillah dah leh bangun and wat kerja ringan-ringan.. Nasib baik dapat mc 2 hari.. Leh la rest secukupnya.. 

Okla, tanak cerita panjang-panjang. Entri ni nak story about my cousin's engagement ceremony at Jaybee..:) Tanggal 29 Mei 2011, tersarunglah cincin di jari manis Kak Yon sebagai tanda pertunangan bersama insan dicintai, Abg Nazli.. Congratz Kak Yon! Happy for u.. huhu.. So, kali ni aku pun try la jadi MUA (make-up artist) and photog! huhu.. Bakat yang ada serta ilmu yang dipelajari sedikit sebanyak telah aku gunakan untuk membantu Kak Yon semasa majlis pertunangannya.. Thanks to Kak Farina yang pernah mengajarku cara-cara mekap dengan betul (leh refer entri ini) and thanks also to my opismate Nazri yang sudi bagi aku pinjam kamera DSLR yang best tuh! haha.. Menggeletar gak tangan pegang kamera mahal-mahal nih!:p Alhamdulillah kamera Nazri masih selamat di tangan aku.. huhu.. Seriously azam nak beli DSLR sebiji semakin berkobar-kobar. Mana tahu aku leh jadi professional MUA or photog plak after this. But modelling tetap takkan dilupakan.:) 

Okla, just sharing my experience in my cousin's engagement ceremony.. Become a MUA and photog. huhu.. Lets see what was happen there..;)

Hasil sentuhan jemari ku.... Comel tak Kak Yon aku ni? huhu.. thanks Kak yon cause beri kepercayaan pada Syira untuk mekapkan Kak yOn on your engagement day..:) Alhamdulillah dapat banyak pujian.. Syukur...^_^

Hantaran daripada pihak perempuan.. 7 dulang..


Saat cincin disarungkan oleh bakal ibu mentua.. Kak yOn neves gila masa ni..! Sure sejuk tangan dia. huhu..

Mencium tangan bakal ibu mentua..:)


1 happy family.. Mokde, Kak Nor, Kak yOn, Pokde & anak saudara aku si Apis..

Amik berkat.. Aku & kak YOn, ngehehehe... (Walaupun aku tengah demam, tugas yang diamanahkan tetap berjalan) huhu..

Spontaneous and classic...;)

Ayu gitu... Pinky theme, my feveret theme..=)

Kak yOn wif sorang lagi anak saudara.. Hazieqah..

Sebahagian family belah lelaki.. From Malacca..

Cincin tersarung di jari manis.. Fuhh lega tak rasanya kak yOn? hehe..

"Aku dah tunang!" hehe..;))

Seri pengantin...=)

Hantaran daripada pihak lelaki..

Corat-coret sepanjang majlis..:)

Tahniah Kak YOn.. Semoga happy dengan Abg Nazli hingga ke jinjang pelamin.. Amin..=)



Cik Misya : Tak sangka rupa-rupanya aku ada bakat wat macam-macam benda. Syukur Alhamdulillah.. Semuanya kurniaan Allah s.w.t. Thanks to Pokde yang bagi support kata aku leh buka butik andaman sendiri lepas ni. huhu. InsyaAllah...=) Tapi kena gi cari ilmu banyak-banyak lagi untuk asah bakat yang terpendam.. huhu..


Nota: Saya budak baru belajar, kalau tak cantik harap dimaafkan. huhu..

Thursday, May 26, 2011

InsyaAllah... Ada jalannya...



Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu


Ulang Chorus
Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar


Ulang Chorus



Misya: This song gives me inspirations in what i'm doing.. InsyaAllah kalau kita sentiasa ingat padaNya, kita takkan tersasar jauh dariNya dan Dialah maha mengetahui setiap hati dan fikiran manusia.. We are not judges who will determine what we could do or couldn't do..

Kesan lipstik, tanda kereta anda bakal dicuri??


Police Warning...!!! We Must Know in Malaysia!!
(Sharing from my uncle's email)
Just last weekend on Friday night we parked in a public parking area. As we drove away I noticed a lipstick mark in the shape of a woman's lips on the front window of the car. We thought it was a joke and just laughed at it.  When I tried to wash it off, the marks didn't come easily as it was waterproof.  Luckily my friends told me to get back into the car as it could be someone waiting for me to get out of the car.       
 
The very next day, I parked my car at the same parking area and when we returned after our shopping, my car was missing.  I had to make a police report the stolen car and forward an insurance claim.  Then we received this email yesterday:
 
WARNING FROM POLICE THIS APPLIES TO BOTH WOMEN AND MEN                                                                              
BEWARE OF LIPSTICK PRINTS ON THE FRONT OR BACK WINDOW OF YOUR VEHICLE - NEW WAY TO DO CARJACKINGS (NOT A JOKE)  
 
You walk across the parking lot, unlock your car and get inside.  When you get into your car, you notice a lipstick mark on the front or back windscreen. Many drivers do not take this seriously and end up just wiping those lipstick stains off.                  
                                                                           
This is a new syndicate making their rounds in Malaysia.  This lipstick stain is a marking for the syndicate members   to identify which car to be stolen or car jacked.  This new method has been discovered already in Penang, Malacca, KL and JB.
                                                                           
Be careful if you see the lipstick mark on your windscreen.  This means your car has already been marked and could be stolen from under your very eyes, even in the car park.  You are advised not to leave your parking ticket in the car in any carpark and if you discover that your car had already been marked by the lipstick stain, please be advised to install a reputable alarm system in your car to deter the thieves.
                                                                            
BEWARE OF THIS NEW SCHEME THAT IS NOW BEING USED...                      
                                                                           
If you see a lipstick stain on your window, don't just ignore it.  And be thankful that you read this article.  I hope you will forward and share this to friends and family.


Misya : Kreatif betul penjenayah2 sekarang.. Jangan lupa baca doa sebelum keluar rumah. InsyaAllah dilindungi olehNya...                                              

Tuesday, May 17, 2011

My portfolio.. by Redmedia Studio

1-2-2 Testing.. huhu..
Updating profile.. huhu.. Ni 1st time photoshoot dalam studio untuk modelling portfolio by Redmedia Studio.. Thanks to Kak Farina and Abg Madi yang sudi invite saya untuk join photoshoot ni. Actually kebetulan aku join bengkel mekap anjuran Studi Mediakreatif, so next day nya Abg Madi punya member nak rasmikan studio baru and memerlukan beberapa orang model untuk photoshoot. Aku pun ambillah peluang ini untuk asah skill aku dalam bidang modelling.. 

Both of photographers (Abg Zuhri & Abg Ajoy) memang best.. Thanks to them yang berjaya hasilkan gambar-gambar yang superb untuk aku and 2 orang model yang lain..:) And kalau nak tahu, aku mekap sendiri tau untuk photoshoot ni. Semuanya hasil pelajaran daripada bengkel Kak Farina sehari sebelum tu. Full story about the workshop leh refer SINI. So, lets look my portfolio by Redmedia Studio...










^_^


Next... Candid shots by me and Mr. J.. huhu..



hehe... Jangan terkejut tengok mimik muka i camni. huhu..

Sama tak muka kitorang?? hehe... Love u darl..;)




@_@



Cik Misya : Perlukan lebih latihan untuk dapatkan pose terbaik setiap kali shoot. Jadi model is not as easy as you see.. Kena banyak belajar juga tau..=)

Aku menang & aku kalah.. Biasalah adat pertandingan..=)

Salam semua.. Em korang yang biasa follow story aku for sure faham sangat ngan perangai aku yang suka join contest ni. huhu.. Okla, kali ni nak umumkan keputusan contest-contest yang aku dah join. Ada yang berjaya and ada yang tidak berjaya. Biasalah adat pertandingan ada kalah dan menang. Actually dah banyak sangat contest aku join, tak larat dah nak promote vote. hehe.. Tapi ada lagi contest yang masih berjalan. So, i will announce keputusan contest-contest yang dah tamat..

Before that, you all boleh refer link-link tentang details contest-contest yang aku join..:) 

So, keputusannya adalah...

1. Anggun with Anggun Zara: Tidak berjaya sebagai pemenang... (Dah banyak sangat masuk sampai terlupa nak promote vote untuk contest ni.. huhu..)



 2. I am Gorgeous by Rosesview : Alhamdulillah pemenang tempat kedua.. (Tengah pilih shawl untuk hadiah. huhu..)


3. Pencarian Wanita Muslimah by Dia adalah Ina: Alhamdulillah terpilih sebagai salah seorang pemenang daripada 3 pemenang.. (Tengah tunggu panggilan untuk photoshoot)



4. Santun Bergaya by Chicky's Boutique : Alhamdulillah menang tempat keempat.. (Waiting for the prize..)



5. Top Muslimah Challenge by TMC: Tak berjaya menang hadiah utama.. (Dapat hadiah saguhati je. huhu)



6. Styling Syurene Hijab My Way by Syurene : Alhamdulillah pemenang tempat pertama.. ( Tengah tunggu panggilan untuk terima hadiah & photoshoot)




7. Photoshoot Percuma by Faridism Photography : Tak berjaya sebagai pemenang..(Contest blog memang susah nak menang sebab pemilihan secara subjektif..)


Ok itu sahaja.. Mana-mana contest yang aku belum umumkan tu bermakna contest masih berjalan dan dipersilakan mengundi kalau sudi. huhu..
Thanks banyak-banyak buat penyokong-penyokong setia yang mengundi tiap kali aku join contest. Really appreciate that and love you all!=)


Cik Misya : Biasanya hujung minggu mesti ada photoshoot, selalu sangat clash ngan tarikh photoshoot untuk contest yang dah menang. Sian dorang nak kena arrange balik. huhu..

Sunday, May 15, 2011

Arabic Makeover & Photoshoot...

Hai semua.. This is my new modelling portfolio.. Arabic Makeover & Photoshoot.. By Wan Suhaiza.. 
This event was held on 8th May 2011 at Taman Bukit Jalil..

Talent : Aimi Syahirah (Me)
MUA: Misz Yan
Photog: Bro Sani, Norman & Lebor 












Will update other photos...


Fish eye.. huhu..


MUAs and Talents..

Cik Misya: Thanks to Kak Wan yang bagi peluang untuk join.. Kalau ada rezeki, menanglah team kami untuk event ni. InsyaAllah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...