expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, January 9, 2012

Kagum dengan semangat juang family beliau!! DSAI tidak bersalah!!

Syukur Alhamdulillah, Dato' Seri Anwar Ibrahim (DSAI) tidak bersalah!! Ok tu je nak cakap. Ngehehe..;p Maklumlah isu politik ni kalau ditulis, panjanglah pulak perbahasannya. 


Semalam aku tengok video ni. Tersentuh hati aku.. Sampai menitis air mata ok! Betapa tabahnya family beliau mengharungi dugaan maha hebat ini. Sejuk hati aku tengok family beliau.. Semuanya berhijab! Inilah contoh pemimpin yang berjaya memimpin keluarganya. Orang yang selalu diuji bukan bermakna dia jahat tetapi sebenarnya adalah orang yang baik-baik dan Allah ingin menguji setinggi mana tahap keimanannya. Jika kita tahu kita di pihak benar, percaya pada Allah swt, InsyaAllah Dia maha mendengar dan akan tunjukkan kebenaran.:)


Actually, semangat dorang inilah yang aku kagum dan jadi inspirasi buat aku dalam menempuhi kehidupan. Bayangkan saban tahun tak habis-habis musuh duk menyerang, memaki-hamun, menghina dan sebagainya, tapi DSAI dan family sangat kuat dan sentiasa berjuang menegakkan kebenaran. Bukan semua orang dapat lalui semua ni dengan tabah. For sure lah dorang pun menangis dan Alhamdulillah air mata itu terbalas dengan kegembiraan. Walaupun ditakdirkan DSAI didapati bersalah sekalipun tetap tidak akan melunturkan semangat family beliau. InsyaAllah..


"look at the media.as the opposition leader.im not given even one minute airtime" nice quote by DSAI. 
Wah, interview by Al-Jazeera! TV kat Malaysia, ada bran ke nak siar? huhu.. Jangan ada propaganda lain di sebalik keputusan mahkamah ni sudahlah.. huhu..

Takpelah, yang penting masa PRU-13 nanti jalankan tanggungjawab anda sebaik-baiknya ok..:)


Cik Misya : Apa nasib si sepul tu ye? Wallahualam... 

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...