expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 10, 2012

CUEPACS gila ke apa??

Salam. Ahaks.. Jangan terkejut baca tajuk entri saya ni. Memang saya rasa agak gila membaca keratan akhbar Sinar Harian hari ni tentang permintaan Kongres Kesatuan Pekerja Perkhidmatan Awam iaitu Cuepacs. Mana tak nya, Presiden nya mintak bonus 2 bulan gaji untuk semua kakitangan awam!! Gila tak? Hehe. Kalau macam saya dapat bonus sebulan pun dah gila happy apetah lagi dua bulan mahupun berbulan-bulan.

Sebab apa saya kata gila? Yela, saya yang kerja gomen ni pun tahu sedikit sebanyak kewangan gomen ni. Event kementerian saya sendiri pun kekurangan bajet dah nak buat itu ini hingga kami digelar kementerian yang paling berjimat cermat! Huhu. Mana taknya, jamuan raya baru-baru ni sampai tak cukup makanan! (every year memang camtu). Dats why staf kementerian saya slim-slim. Hehe.

Kementerian lain especially kementerian kewangan tak payah cerita la. Dikhabarkan setiap kali event, mewah dengan makanan. Wallahualam la. But saya memang perhati perbezaan setiap kementerian based on saiz badan staf. Ahakss.. Kalau badan besar-besar mesti mewah dengan makanan tiap kali meeting. Compare to tempat saya, kami makan biskut oat je ok! Itu lebih afdal daripada bazir duit rakyat.:-)
Pape pun kalau ada rezeki, kot Pak Najib baik hati, insyaAllah ada la bonusnya. Orang MOF mesti pening kepala punya time-time nak bentang belanjawan ni. My mom pernah kerja sana, sampai ke malam kena OT. Huhu.. Selamat berbelanjawan with PM!:-)



Cik Misya: Gaji tak cukup. Cari alternatif.

5 comments :

~AiMi SyAhiRAh~ said... Reply To This Comment

Alamak camne leh tersenget gambo ni. Huhu. Blogging guna tablet gini ler jadinya.

nur said... Reply To This Comment

namanye keje gomen...standard lah minta macam tue...minta bonus 2bulan bukan bererti dapat 2bulan...mcm sebelum nie, minta bonus sebulan dapat 1/2bulan...haiya...staf macam ini pun ada ka? (standard manusia, belum pape sebar macam2, tetapi bila dapat, dia yang hoore..hoore dulu..;)

Azriff Aziz said... Reply To This Comment

huhuhu terpeleng kepala nk tgk gmbar ni.huhuhu
cik misya ni keje gomen pon tak cukup gaji, muhon cik misya keje dengan orang politik, kompom.hahahah

#gurau2 je :)

Aimi Syahirah said... Reply To This Comment

@nur oh pasal tu ke? memang sy dah tau dah. Dats y cuepacs mintak lebih sebab PM takkan bagi byk tu punya. ala2 psiko gitu. huhu. gomen buan byk duit dah pun skrg. belanja mcm2 benda untuk rakyat. no need to pay a bonus to gov staff sbb hari tu dah dpt. jgn membazir duit rakyat entertain org atas2. kata rakyat didahulukan. right?;) i'm not sebarkan benda salah. dah ditulis dalam paper. Don't u realize and read that, honey? Menulis sesuatu biar ada fakta dan tidak menyembunyikan identiti sendiri.:)

Aimi Syahirah said... Reply To This Comment

@Azriff Aziz haha hari tu kata i ske artis. now politik pula. hihi. see, i'm versatile right? Ahakss..;) i dah betulkan dah gambar tu azriff. jangan teleng2 lagi ye..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...