Skip to main content

Jom join group 'Team Blogger Active'!!!

Salam.. Untuk rakan-rakan blogger yang memang aktif berblogging tu, apa kata korang join this new group. Organised by blogger Jaja Sutera, one of my modelling friend also.=) Group yang diberi nama Team Blogger Active atau shortform nya TBA. 

Haa.. Ini salah satu sumbangan Cik Jaja membantu kawan-kawan blogger di luar sana berkenal-kenalan di samping menambah follower. Plus boleh bertukar-tukar pendapat dalam berblogging. Ok kalau nak join group ni, klik SINI. Makesure korang ada akaun facebook dulu. Kalau tak memang lah takleh nak join. Huhu.. Selain group, TBA pun ada community page tau. So, like je page tu kat SINI.

So far, tiada syarat ketat dikenakan untuk sesiapa yang berminat nak join TBA but i think mestilah korang adalah blogger yang aktif mengupdate entri dalam blog. Dah nama pun blogger aktif kan? Mestilah sesuai nama group dengan ahli-ahlinya.=) Nak tahu syarat-syarat lebih details boleh rujuk SINI. Antara pesanan lain Cik Jaja dalam group ni seperti berikut:

Ditubuhkan pada 6 September 2012 (Khamis)


Theme Colour :
-PINK
-PURPLE 
-BABY BLUE

Bertujuan utk :
-mengeratkan silatulrahim
-mengumpul follower seramai mungkin
-saling bertukar2 pendapat di antara satu sama lain

--------------------------------------------------------

Ada yang tanya...kenapa dekat Bloglist Side Bar blog Jaja..xde nama dia...sayang2 ku sekalian..boleh..Jaja akan letakkan link blog korang disitu..but..korang kene bagi details kat Jaja dulu..utk Jaja muatkan dalam album TBA...details yang diperlukan adalah seperti :

-Nama
-Link Blog
-Link Page FB , Twitter , etc...
-Lepas tu,blogger dari mana..
-Attach 1 gambar dekat Jaja (Individual Picture)

*So,bile korang dah bagi semua details yang Jaja minta kat atas ni.. ON DA SPOT..Jaja akan masokkan blog korang dalam Jaja punya Bloglist TBA ! dimana bloglist tu akan kekal di side bar..sampai bila2 .. :)

*Details perlulah dihantar secara INBOX ke 



So, apa tunggu lagi? Jom join ramai-ramai group bagi memberi support kepada para blogger tanahair..=)



Cik Misya : Separa aktif.

Comments

Jaja Sutera said…
ngeeee..tankiu dear.. :)

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…