expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, September 22, 2012

Salah info : Tunang pelakon Diana Amir bukan Ustaz tapi Pensyarah!

Salam semua.. Alamak! Ingat lagi tak saya pernah siarkan kisah pelakon popular Diana Amir bertunang dengan Ustaz dalam entri INI? Huhu.. Mohon maaf sebab yang sebenarnya Diana Amir bukan bertunang dengan Ustaz tapi dengan seorang pensyarah dari UiTM Merbok, Kedah Darul Aman.. Huhu.. Sorry sesangat sebab saya sendiri pun ambil dari sumber lain dan linkkan dengan sumber asal tersebut. Bukan sesaje create the story..=)


Tapi ok apa panggil dia Ustaz.. Wajah tunang Diana Amir ni memang dah ala-ala seorang Ustaz. InsyaAllah mana tahu satu hari nanti dia betul-betul jadi Ustaz? Tak salah kan?;)


Ini story sebenar from Abang Nas Terjah dari rancangan hiburan Galaksi TV9..


Sejurus lepas Nas terjah pelakon popular Diana Amir utk dptkan suatu kepastian dari dia sendiri pasal pertunangan dia dengan seorang bernama Habib, kami sempat bergambar beramai kat ofis MIG tu. Bos MIG Encik David Teo pun join sama. Nasib baiklah David Teo sporting!.

Peminat setia Galaksi tentu dah ikuti paparan segmen Terjah secara eksklusif ni kat Galaksi tadi (Jumaat 21hb Sept ’12 jam 8:30 mlm kat TV9) kan?.

Lepas aja siar kat Galaksi, sebuah blog dah siarkan berita follow up dari Galaksi ni pulak. It’s okay, cuma…..blog tu ada sikit silap fakta daa. Masa interbiu antara Nas dgn Diana tu salah satu soalan Nas ialah betul ke Habib (tunang Diana Amir) tu seorang ustaz?, Diana jawab ‘bukan’. Malah lepas rakaman interbiu tu (off the record) pun Nas tanya Diana lagi soalan tu & sekali lagi dia jawab ‘bukan’. Kata Diana Habib seorang pendidik.

Tapi entah napa tetiba kat blog tu tulis Diana sah dah bertunang dengan ustaz!. Lepas tersiar kat blog tu raaamai blogers lain sedut berita tu & siarkan pulak kat blog masing-masing…, dah jadinya raaamai yang tersilap!.

Alamak, camna tu?. Fakta kena betul beb!.

Apa pun, Nas ambik kesempatan ni utk ucapkan tahniah pada Diana & Habib atas pertunangan ini. Moga silaturohim & kasih sayang kalian kian erat hingga ke jinjang pelamin & seterusnya hingga akhir hayat nanti. Mohon maaf Nas terpaksa terjah sebab menjalankan tugas & amanah Nas sebagai seorang wartawan.

Moga kalian bahgia. InsyaALLAH.

Ikhlas dari Nas Ahmad (Penerbit & wartawan penyiaran Galaksi)


 Pape pun tahniah lagi sekali buat Diana Amir dan tunangnya atas pertunangan mereka.. They're so sweet rite? Tak sabar nak tunggu dorang kahwin..=)

Sumber : Sedaka Sejahtera



Cik Misya : Suka tengok lelaki berjanggut sejemput (tak lebat).

6 comments :

Sue PeLik said... Reply To This Comment

huhuhuhuhuhu seorang pendidik. wahhhhhhhhhhhh :)

eimah siti said... Reply To This Comment

o0o0...baru tau

Aqilah Khairri said... Reply To This Comment

Pensyarah Aqilah :)

Seneorita Baharin said... Reply To This Comment

my pensyarah tu nama dia sir Habibullah..hensem kan..hee.dia ada sorang lg kembar seiras pon nsem jgk..heee

Maria Menado~ said... Reply To This Comment

suke jugak janggut sejempot. nampak beriman. =)

afisya afida said... Reply To This Comment

memang nampak macam beriman .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...