expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 18, 2012

50% diskaun untuk pengguna Komuter bergaji bawah RM3000!!

Salam.. Wow betul ke ni?? Huhu.. Terpandang status Oh! Media di facebook tadi. 50% diskaun untuk pengguna Komuter bergaji bawah RM3000.00! 


Tak percaya? Cer tengok status Oh! Media nih.


Alhamdulillah if berita ni benar belaka. Especially untuk pengguna public transport tiap hari. At least kuranglah beban pengguna komuter terutama yang memang bergantung semata-mata dengan pengangkutan jenis ni if nak ke mana-mana.

Cuma saya terfikir, how come pihak Komuter nak trace sama ada pengguna tu bergaji below than RM3K? Tiap kali nak beli tiket means kena check details dulu? If orang tu just kerja ringan-ringan/ kerja di kampung, camne nak tahu data about that? At least Komuter perlu ada satu database rakyat Malaysia plus status pendapatan memasing. Huhu.. Acaner tu? Takpela, maybe they have solution about that.

After this mesti bersesak-sesak lah gerabak Komuter sepanjang masa. Saya sendiri dah lama tak naik Komuter since habis study. Kalau betul ianya terjadi, maka pihak Komuter kena tambah bilangan gerabak dan menyusun semula jadual perjalanan supaya tak terlewat daripada masa yang ditetapkan every time ia berlepas dari stesen. Jangan bagi diskaun but servis pun menurun. Takmo tau!;)

Makluman lanjut about Komuter, klik SINI.

Teringin bergelar seorang model dan berjalan di atas karpet merah? Klik SINI



Cik Misya : Suka tengok gerabak bengkang-bengkok masa naik tren.

3 comments :

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

betul dah kuar berita tv1 td....cuma tak paham rasionalnya nak kena pakai kad....kan senang turunkan je separuh harga tiket tu pasal rata-rata yg naik public transport berpendapatan 3000 ke bawah...

meerasmira said... Reply To This Comment

macam mane nak hubungi sis :) berminat laa

BeLLa said... Reply To This Comment

beli kad utk naik ktm ni kt mne?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...