Model Casting for Hijabista Magazine

Salam semua.. What a busy Monday.. Huhu. Today saya bercuti but tetap penat macam orang bekerja! Huhu.. Alhamdulillah hari ni sempat ke Karangkraf, Shah Alam bagi menghadiri sesi casting Majalah Hijabista untuk pencarian model. Sape tak pernah beli mag ni, gi try beli satu. Mesti korang jatuh cinta punya! Sebab macam-macam fesyen tudung digayakan dalam mag nih. Kira korang tak kering idea la if nak bertudung fesyen berlainan everyday!


Fuh tak sangka, ramai betul yang datang casting! Saya tiba sahaja, masih ada lebih kurang 40 orang talent yang masih menunggu giliran for casting. Memang ramai yang nak jadi model ya? huhu.. Nasib baik saya sempat register sebab on 3.00 pm, pendaftaran ditutup.


Me.. Simple make up and wardrobe. Harap telah beri yang terbaik masa casting tadi. Amin. Apa yang menarik tentang casting ini ialah, its not just ujibakat untuk jadi model but also untuk jadi pengacara Hijabista online. Fuh, nervous nya tak payah story la. Semua berdebar-debar ok! Kebanyakan yang datang dari kalangan student. Dah sah-sah dorang lebih intelligent and fresh daripada saya. Ahhakkss.. I mean their mind or IQ la. Takpela, yang penting saya mencuba. Dapat tawaran atau tidak? Wallahualam.. If ada rezeki, Alhamdulillah..=)


Inilah dia bangunan Karangkraf yang sangat gah tu. Sekali masuk, memang rasa teruja sangat-sangat. Pernah 1 kali shoot untuk mag and beberapa kali test-shoot. Harap one day dapat big job from this large media group in Malaysia. InsyaAllah..=)



Cik Misya : Hilang pas pelawat, nasib baik pak guard baik hati bagi saya pelepasan.

Comments

  1. Wilma harap Misya dapat job tu ya :-)

    ReplyDelete
  2. wow ,sis for hijabista mag ,dye war2kan melalui ruangan majalah hijabista ke ape ya?ta penag terserempak .hope dapat share :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts