expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 12, 2012

Oh apa kena dengan mata ku!!

Salam Jumaat semua. Pagi yang sungguh menyegarkan. Huhu. Now saya di hospital. Huuuu saya sakit.. Ngee gatal cakap sakit kan? Alhamdulillah saya masih sihat walafiat.

But today i have appoinment with my ophtamology doctor. Bahasa mudahnya doktor mata. Bukan doktor haiwan mahupun doktor ayam. Heh. Every 4-6 month saya perlu attend appoinment with my doctor. Untuk check apa? Check matala kan? Takkan check kaki pulak. Heh. Loyar burok.:-P




Apa masalah ngan mata saya? Tak tahu lah apa masalahnya. Wah boleh camtu? Huhu. Actually problem nya mula tahun lepas if tak silap. Ada bayang-bayang hitam timbul di mata saya. Dont worry, its not ghost atau benda-benda tahyul tu. Hehe. Bila diamati ia seakan sekumpulan dot-dot yang sekali imbas macam black shadow. If tengok benda-benda terang macam langit or white wall, memang jelas kelihatan. Cuma its not so big la.



From explanation by doctor, benda ni tak merbahaya pun. Semua orang akan alaminya. Tak kira muda atau tua. Even doktor mata sendiri pun alaminya. Acaner tu? Huhu. Ia disebabkan cecair/gel/protein dalam mata mencair akibat faktor usia. No medicine yang boleh mengubatinya! Just ignore it dan terima seadanya. So for me, saya diletakkan under observation by doctor if akan datang shadow makin membesar atau makin teruk. So far until now Alhamdulillah remain seperti biasa. Power spec juga tak meningkat. Masih sama.:-)

Anda semua jaga kesihatan mata k. Amalkan vitamin A secukupnya. Makan carrot bebanyak tapi jangan jadi rabbit walaupun anda bergigi seperti rabbit. Ahakss.. Jangan marah kak long. Hehe. Pape pun take care of your eyes ya.. :-)



Cik Misya : Mata saya sangat bulat.







6 comments :

Yana Aina said... Reply To This Comment

mencegah lebih baik dari mengubati kan ... untung rabbit mkn carrot. heheh take care

Herma Julianny said... Reply To This Comment

harap takda apa-apalah kan..
semoga boleh sembuh nanti..=)

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

weyhhhhh....Seb baek xde pape2,mate tu penting kan..kan..kan..take care dearrrr^^

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Setuju dengan Yana Aina...
Mencegah lebih baik dari mengubati...
Dulu, Wilma rajin buat jus carrot...
Degree spek turun secara mendadak...
Tapi, bila penyakit "MALAS" datang...
Degree balik macam dulu ^_^
Hehehe...

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah...ada tompok itam...camne tu? kalau macam bintang2 tu biasa jugak aku alami...kalu tompok itam ni biasanya bila tgk warna2 terang terlalu lama baru akan melekat tompok itam tu...tapi sementara je la...haha

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said... Reply To This Comment

ada kena mengena dengan pakai contact lens ke problem nih?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...