Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!

Salam!! Huhu.. Pagi-pagi Isnin ni memang lemau je kan..? Terasa letih sedikit sebab semalam shoot kat tengah-tengah bandaraya KL sampai malam. Pergh memang letih tapi puas! Tunggu la hasil nya nanti.;) Pape pun jom kita up kan lagi followers dengan mendadak via this segment. Click banner for joining.


Ni pesanan penaja.. Ada hadiah tau for the lucky contestant!

HADIAH BAGI JUMLAH FOLLOWERS YANG MENAIK DENGAN MENDADAK akan menang...

TEMPAT PERTAMA: Bloglist di sidebar Ain selama sebulan, Blog review dan Top up RM 5.

Dan juga ada CABUTAN BERTUAH bagi sesiapa yang join segmen ini...

10 pemenang - Bloglist di sidebar Ain selama sebulan.
5 pemenang - Blog review.


Followers saya sekarang seperti dalam print screen di bawah..


Tag : NurulFHMT dan Huda Ruzi

Cik Misya : Monday blues..

Comments

  1. Dah join segmen ni..apapun,thanks sebab tag :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih kerana join segmen Ain. Saya dah listkan senarai peserta yg join so anda boleh la blog walking k :)

    http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/10/senarai-peserta-yang-join-segmen-saya.html

    ReplyDelete
  3. Datang dari segmen yang sama..kite dh follow awk..jom follow kite : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  4. dtg follow blog ni dr segmen yg sama

    ReplyDelete
  5. DARI SEGMEN YG SAMA, FOLLOW SINI DAN SALAM KENAL..

    http://www.aynoranur.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  6. terima kasih cik misya sebab tag oke ! hehek :))

    ReplyDelete
  7. Dtg dri segmen yang sama.
    Follow me back yea :D

    http://onlinediaryfitryna.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  8. dari segmen yang sama,.. follow lahh saya jugak.. :) terima kasih :)

    http://pencintaorkid.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  9. salam kenal...done follow...
    http://mamakaybee.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  10. E'RAZ DATANG MELALUI SSEGMEN: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!

    http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  11. jalan2 dri segmen yg same..jmput ke blog sye yea :)

    http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  12. dari segmen y sama . dah follow . follow bck http://aisyaieyka.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. dah follow sini...salam perkenalan..

    sudilah follow http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  14. singgah dari segmen yang sama , iFollowYou hekhek :)

    ReplyDelete
  15. Guten Morgen alle...Datanglaa sini.. segmen sama.. follow laa sini .. saje nk tmbah kawaaann.. ;)

    http://qeifar.blogspot.com/2012/10/sokong-segmen-up-kan-followers-dengan.html

    http://apit555.blogspot.com/2012/10/sokong-segmen-up-kan-followers-dengan.html

    ReplyDelete
  16. dari segmen yang sama

    http://www.zuhairifirdaus.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  17. dari segmen yang same macam orang kat atas :D Dah follow awak, do follow me back . :)

    ReplyDelete
  18. datang dari segmen yang sme. Done follow. follow me back ^^

    http://farah-fani.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  19. hye ! dr segmen yg same :)

    follow me back :

    http://nurfasyamila.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  20. Dari segmen yang sama, follow ur blog :)

    http://afasz.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  21. saya dah follow :)
    dari segmen sama ..

    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  22. salam 1 blogger..salam pengenalan.
    cantik header cik misya.
    dtg dr segmen yg sama..

    anyway done follow ur blog..

    http://duniabawahtempurung.blogspot.com/2012/10/segmen-upkan-follower-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  23. Salam kenal.. dari segmen yang sama.. :)

    http://www.siezuka.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  24. Singgah dari segmen yang sama, bw lah blog kita pulak :3

    http://p-standsforpenguin.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  25. hai nice blog , datang follow dari segmen sama :D jangan lupa follow balik tauu hihi :)

    ReplyDelete
  26. i folo u

    http://danisyakiffli.blogspot.com/2012/11/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  27. hye dri segmen sama . folo sini

    http://fiezamirza.blogspot.com/2012/11/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak_8.html

    ReplyDelete
  28. Aida pun join segmen yang sama.. btw aida dah lama follow blog kamu dear.. hehe. Good Luck :)

    http://www.diarisifroggie.com/2012/11/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  29. dari segmen yang sama.. jom, jom kita sama-sama up kan followers blog kita..

    http://ceriteramissnurdeelaa.blogspot.com/2012/11/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts