Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Senarai 8 peserta terpantas join Segmen Review by Cik Misya!

Salam and very good morning guys! Last nite saya sempat publish one simple and short segment. Segmen Review : 8 yang terpantas by Cik Misya! Ada perasan tak? Hehe.. Kalau tak perasan its ok, sebab segmen tu telah pun tamat sebab dah cukup peserta.=) Sorry ya guys..


Ok this is senarai 8 peserta yang telah join dan terpilih untuk di review oleh saya.. 


Ok cukup 8 peserta. Tq so much guys yang sudi join! InsyaAllah anda akan direview sorang demi sorang. Mungkin sehari seorang or maybe 2-3 orang sekaligus. Depends on my free time and situation ya. 

Cuma hari ni mood saya baik. Ada sorang lagi peserta mahu join dan dah buat entri pun iaitu Enna Zackni. Kebetulan masa (jam) dia submit link entri lebih kurang dengan sorang peserta tu maka saya akan review juga blog beliau. Tahniah!! Hehe.. 

Yang tak dapat join, don't be sad, InsyaAllah next time saya akan wat lagi segmen camni. Anda pun kalau sudi review juga lah blog saya! Muahaha..;) At least dapatlah kita saling berkenalan right? ^_~


Cik Misya : Berkasih biar satu, berkawan biar beribu.

Comments

  1. tahnaih utk mereka ye

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah :D
    hee,,tersenarai 8 yg terpantas pun rasa len macam da,,

    ReplyDelete
  3. Al-Hamdulillah,,,smpt join,,Ingatkn xda pluang da.
    InsyaAllah,sy akan review blog cik Misya 1ary nti,,,
    tq cik Misya,,,Luv^^

    ReplyDelete
  4. erm alhamdulillah..sempat juga join (",)
    terima kasih cik misya.

    ReplyDelete
  5. Tahniah buat semua yang tersenarai...
    Wilma tak sempat join...
    Next time, ada peluang...Wilma nak join jugak ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts