Syahdu di tepi tingkap bersama kucing kesayangan..

Salam semua dan selamat pagi!! Tadi before nak ke tempat kerja, sempat jenguk aktiviti my cat, Ciko di pagi hari. Biasanya dia akan cari port paling tenang untuk melelapkan mata. Either atas katil ke, belakang pintu ke or bawah meja makan.

But today, Ciko berkelakuan agak pelik. Huhu. Cer tengok gambar, napela dia tidur camtu? Wat saya geram je mau peluk-peluk dia. Tapi tak boleh sebab nak gi kerja. Habis berbulu baju saya nanti.

Entah apa dia renungkan tepi tingkap sampai terlena. Huhu. Risau juga kot dia sakit ke. But so far dia still sihat. Selalu anta ke klinik ambil injection. Maybe dia rindukan aweks-aweks nya kat luar kot. Hehe. Maklumlah rumah saya ni apartment, tak sampai hati nak lepaskan dia kat bawah. Hari tu hilang 3 bulan, jumpa balik punya teruk keadaan dia. Now memang akan jaga dia elok-elok.

Syoknya la hai dapat rilex-rilex di tepi tingkap di pagi hari macam Ciko ni. No need to think about job at office and macam-macam benda. Makan tidur jela keje nya. Huhu.

Okla, mahu meneruskan my work. Selamat bertugas semua!



Cik Misya : Anggap kucing macam baby.

Comments

  1. Patutlah gemuk semacam ciko nie. Makan tidur je kerjanya

    ReplyDelete
  2. Dia tengah skodeng awek dia kot ^_^ Hehehe...
    Or tengah fikir macam mana nak jumpa awek dia...

    ReplyDelete
  3. mengimbas kenangan silam kot..huaaahuaaahuaaa

    ReplyDelete
  4. follow u aimi.. =) yup.. kucing la tempat setia kita dan teman kita tanpa ada rungutan.. hehe

    ReplyDelete
  5. comelnye.. ergh, 3 bulan kot.. mcm mne dia blh ilang?

    ReplyDelete
  6. wahh sihatnya CIKO, jamu makan beras apa..heeeee

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts