expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, October 28, 2012

Vincent Lee Fong|| Lelaki penipu ini sedang diburu!!

Salam. Ni saya nak share dengan anda tentang seorang lelaki berbangsa Cina bernama Vincent Lee Fong No. IC : 890516146057 yang cuba memperdaya dan menipu ramai model-model wanita !! 




Modus operandinya adalah menawarkan job modelling berbayar sebayak ribuan ringgit kepada model-model baru yang teringin nak bermodelling. Sesiapa yang berminat, perlu mendepositkan sejumlah wang (around RM200-RM300) untuk pendaftaran ke akaun Maybank penama Muhamad Khalimun 164409599962 . Katanya diperlukan supaya model-model yang dah register tak lari semasa hari photoshoot bagi mengelakkan pihaknya kerugian.

Bila sampai hari photoshoot, kelibatnya tak muncul-muncul. Sms dan call tidak berjawab! Ni nombor telefonnya 01115769627. Antara taktik yang digunakan adalah mengatakan beliau bekerja dengan Skop Production dan Ahmad Idham. Selain pernah terlibat dengan fashion show dan mendapat job promosi bertaraf antarabangsa dari butik Wedding Dream Collections milik Fiona (014-6293151). Call-call tak dapat pun!




Now, ramai model telah terkena dan saya juga salah seorang mangsanya! We all dalam proses membuat laporan polis di samping mngumpul bukti-bukti kukuh. Kerjasama anda semua diharapkan jika ada maklumat berkaitan lelaki ini, sila maklumkan kepada saya. Kot-kot anda kenal dan mungkin juga jiran anda! 

Saya share di sini supaya sesiapa yang berminat nak jadi model, berhati-hati lah k. Ini first timela saya terkena dan menjadi pengajaran sangat berguna buat saya. Alhamdulillah saya masih terselamat walaupun terkorban beberapa ratus ringgit. Takpela, saya redha. Niat di hati mahu kongsi rezeki dengan kawan-kawan tapi lain plak motif si mamat nih! Haish sabar jela.. Cuma nak ambil tindakan terhadap mamat nih sebab tak mahu lagi orang lain menjadi mangsa. Kawan-kawan. adik-adik semua, if terjumpa mamat ni, tolong report pada saya tau! Akan dibawa ke pihak berkuasa untuk siasatan. Harap beliau akan tertangkap. Malaysia ni bukan besar mana pun dia nak lari!


Cik Misya : Orang kafir, tak tahu beza halal dan haram.





36 comments :

Khalilah MNor said... Reply To This Comment

Memang sekarang wujud ramai penipu macam ni... Alhamdulillah, nasib baik aimi selamat tak de pape. Hope sabar ye. Harap org mcm ni tertangkap segera. Thanks for sharing tau. :)

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe senang betul kerja dia...dapat 10 model dah ada RM3000...kalau sebulan cari 20 model dah rileks dah...lebih kurg risiko dari rompak atau ragut...

nasib baik cik misya rugi ratus2 je...

Norasyimah Saifullah said... Reply To This Comment

mohon copy

Aimi Syahirah said... Reply To This Comment

@Norasyimah Saifullah silakan. sebarkan maklumat ni.:)

Jna marcello said... Reply To This Comment

thxs for sharing..and girls out there after this must be more careful..

haishh mcm2 kes penipuan skrng..

untuk awk sama2 kita doa supaya sijahanam ni ditangkap!

nurul ain said... Reply To This Comment

ish penipu betul...cik misya sbar yee

Athirah Fairuz said... Reply To This Comment

Thanks sebab bagitau . =)

NURUL ◕‿◕ said... Reply To This Comment

uish..bahaya-2..ada jugak orang yang macam ni ye..sabar ye..

MAZLIZA ABD RAZAK said... Reply To This Comment

info yang sangat penting..tq (",)

sukakartun said... Reply To This Comment

Haiya apek...kenapa lu mau tipu olang??lu tak cukup duet ka???niwey, congrates to you apek sebab lu dah femes lorh..hehe

ps:tengs sudi share..sabar byk2 ek

MéuzAngelo™ XXIII said... Reply To This Comment

sebenarnya atas diri kita gak.. jgn terlalu ghairah, tu sampai org tipu kita.. apa2 offer yg ditawarkan kalau dah kerja, yg mana satu tugasan org nak mencari duit, takkan si pencari pekerjaan kene bayar pulak kan? kalau aku la, dah jelas logik kat situ org tu nak scam.. :) [link blog saya]

EIZWANIE HANUM ♥ said... Reply To This Comment

atie pernah kena dengan dia ni . memang kaya lah Muhamad Khalimun tu . kononnya dia model dari karangkraf . tak silap atie, dia pernah shoot dengan stacy n mengaku stacy tu akak angkat dia. hope sangat stacy tak terlibat dalam hal ni . amin .

inna_risna said... Reply To This Comment

kena hati-hati tu. lagi2 kita yg perempuan. tipu bawa lari duit tu boleh buat kita dlm keadaan rugi. tp klo kena culik ke apa ke yg teruk lagi, tu double triple bahaya..

SyUhAdA said... Reply To This Comment

bleh plak ek menipu...mcm2 lah skang nie..

nadieya aisya said... Reply To This Comment

woww...

Kiko Chris said... Reply To This Comment

thanks for da info...huh, ada jgak yg mcm ni.

Arrien ::@man!:: said... Reply To This Comment

bersabarlah//itulah dugaan dripada Allah..
thankz 4 sharing this..

Sa Michaisi said... Reply To This Comment

Issssh ! Sanggup buat macam tu . Ada rupa,kaki tangan semua sempurna tapi tanak cari hasil yang halal *geleng kepala . Thanks for info yew ;D

Mimie Najib said... Reply To This Comment

Ya Allah..takutnya..thnk's ya cik misya bg link ni..mna la tahu kan kut2 terkena..takut jgk..

Hetty Hernani said... Reply To This Comment

Kene hati2 dlm dunia serba modern macam nie.. Kene cheq agency or company tu before bank in duit..

aniqbukhary said... Reply To This Comment

Macam2 zaman skg nie...

QasehCinta EkmalYana said... Reply To This Comment

ish jahatnye...thanks 4 sharing..

sudi la join GA ni
http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-2nd-anniversary-giveaway-by-qcey.html

Nadia Elena said... Reply To This Comment

huyooo baju melayu sape la yg dia rembat tu.. =P

Mr. Apih said... Reply To This Comment

ALHAMDULILLAH selamat..biar rugi duit janji maruah x tergadai

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

muke penipu je vincent ne...wekkkkk...muntah lelaju...

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Muka boleh tahan, tapi penipu...
Teruk la lelaki nie...

cik fasya said... Reply To This Comment

terima kaseh sebab inform :D

Dhia Johary said... Reply To This Comment

singgah sini balas kunjungan,..
terok betol la mat ni,..sabar ye,.. :) done follow,..

rynn said... Reply To This Comment

mcm2 perangai jek laki zaman sekarang ni haihhhhhhhh.......

Bitt (doubeIS) said... Reply To This Comment

thanks for info...bahaya sungguh..
saya follow ;)

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said... Reply To This Comment

NASIB LA LELAKI MCM TU WUJUD DLAM DUNIA NI :D

dya bunga said... Reply To This Comment

thanks bgtahu..semoga dpt tngkap penipu ni

lin said... Reply To This Comment

hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.

lin said... Reply To This Comment

hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.

nur hanisah said... Reply To This Comment

hurmmmmm bru je kne td...250 melayang mcm tu je..npe sy xtau bnde nie dri dulu lg...trkilan rase duit byk tu xde mcm tu je...huhuhu knpe la die snggup buat mcm tu...n sape plk perempuan tu??

nur hanisah said... Reply To This Comment

hurmmmm bru kne td...sdih rase kne tipu mcm tu je...npe dieorg snggup buat mcm tu...ase trkilan gler 250 melayang mcm tu je... :( tp sy btol2 percaya dgn yg perempuan yg kol sy tu...nape perempuan tu snggup tipu...cbe klau kne dekat die...eeeee...tu la xbleh nk buat ape...jd kn pngajaran sume nie... :( mntk cpt kne tngkp..klau xde org post blog nie mmg ase brharap sngt n pg tmpt shoot tu... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...