Vincent Lee Fong|| Lelaki penipu ini sedang diburu!!

Salam. Ni saya nak share dengan anda tentang seorang lelaki berbangsa Cina bernama Vincent Lee Fong No. IC : 890516146057 yang cuba memperdaya dan menipu ramai model-model wanita !! 




Modus operandinya adalah menawarkan job modelling berbayar sebayak ribuan ringgit kepada model-model baru yang teringin nak bermodelling. Sesiapa yang berminat, perlu mendepositkan sejumlah wang (around RM200-RM300) untuk pendaftaran ke akaun Maybank penama Muhamad Khalimun 164409599962 . Katanya diperlukan supaya model-model yang dah register tak lari semasa hari photoshoot bagi mengelakkan pihaknya kerugian.

Bila sampai hari photoshoot, kelibatnya tak muncul-muncul. Sms dan call tidak berjawab! Ni nombor telefonnya 01115769627. Antara taktik yang digunakan adalah mengatakan beliau bekerja dengan Skop Production dan Ahmad Idham. Selain pernah terlibat dengan fashion show dan mendapat job promosi bertaraf antarabangsa dari butik Wedding Dream Collections milik Fiona (014-6293151). Call-call tak dapat pun!




Now, ramai model telah terkena dan saya juga salah seorang mangsanya! We all dalam proses membuat laporan polis di samping mngumpul bukti-bukti kukuh. Kerjasama anda semua diharapkan jika ada maklumat berkaitan lelaki ini, sila maklumkan kepada saya. Kot-kot anda kenal dan mungkin juga jiran anda! 

Saya share di sini supaya sesiapa yang berminat nak jadi model, berhati-hati lah k. Ini first timela saya terkena dan menjadi pengajaran sangat berguna buat saya. Alhamdulillah saya masih terselamat walaupun terkorban beberapa ratus ringgit. Takpela, saya redha. Niat di hati mahu kongsi rezeki dengan kawan-kawan tapi lain plak motif si mamat nih! Haish sabar jela.. Cuma nak ambil tindakan terhadap mamat nih sebab tak mahu lagi orang lain menjadi mangsa. Kawan-kawan. adik-adik semua, if terjumpa mamat ni, tolong report pada saya tau! Akan dibawa ke pihak berkuasa untuk siasatan. Harap beliau akan tertangkap. Malaysia ni bukan besar mana pun dia nak lari!


Cik Misya : Orang kafir, tak tahu beza halal dan haram.





Comments

  1. Memang sekarang wujud ramai penipu macam ni... Alhamdulillah, nasib baik aimi selamat tak de pape. Hope sabar ye. Harap org mcm ni tertangkap segera. Thanks for sharing tau. :)

    ReplyDelete
  2. hehe senang betul kerja dia...dapat 10 model dah ada RM3000...kalau sebulan cari 20 model dah rileks dah...lebih kurg risiko dari rompak atau ragut...

    nasib baik cik misya rugi ratus2 je...

    ReplyDelete
  3. thxs for sharing..and girls out there after this must be more careful..

    haishh mcm2 kes penipuan skrng..

    untuk awk sama2 kita doa supaya sijahanam ni ditangkap!

    ReplyDelete
  4. ish penipu betul...cik misya sbar yee

    ReplyDelete
  5. uish..bahaya-2..ada jugak orang yang macam ni ye..sabar ye..

    ReplyDelete
  6. Haiya apek...kenapa lu mau tipu olang??lu tak cukup duet ka???niwey, congrates to you apek sebab lu dah femes lorh..hehe

    ps:tengs sudi share..sabar byk2 ek

    ReplyDelete
  7. sebenarnya atas diri kita gak.. jgn terlalu ghairah, tu sampai org tipu kita.. apa2 offer yg ditawarkan kalau dah kerja, yg mana satu tugasan org nak mencari duit, takkan si pencari pekerjaan kene bayar pulak kan? kalau aku la, dah jelas logik kat situ org tu nak scam.. :) [link blog saya]

    ReplyDelete
  8. atie pernah kena dengan dia ni . memang kaya lah Muhamad Khalimun tu . kononnya dia model dari karangkraf . tak silap atie, dia pernah shoot dengan stacy n mengaku stacy tu akak angkat dia. hope sangat stacy tak terlibat dalam hal ni . amin .

    ReplyDelete
  9. kena hati-hati tu. lagi2 kita yg perempuan. tipu bawa lari duit tu boleh buat kita dlm keadaan rugi. tp klo kena culik ke apa ke yg teruk lagi, tu double triple bahaya..

    ReplyDelete
  10. bleh plak ek menipu...mcm2 lah skang nie..

    ReplyDelete
  11. thanks for da info...huh, ada jgak yg mcm ni.

    ReplyDelete
  12. bersabarlah//itulah dugaan dripada Allah..
    thankz 4 sharing this..

    ReplyDelete
  13. Issssh ! Sanggup buat macam tu . Ada rupa,kaki tangan semua sempurna tapi tanak cari hasil yang halal *geleng kepala . Thanks for info yew ;D

    ReplyDelete
  14. Ya Allah..takutnya..thnk's ya cik misya bg link ni..mna la tahu kan kut2 terkena..takut jgk..

    ReplyDelete
  15. Kene hati2 dlm dunia serba modern macam nie.. Kene cheq agency or company tu before bank in duit..

    ReplyDelete
  16. ish jahatnye...thanks 4 sharing..

    sudi la join GA ni
    http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-2nd-anniversary-giveaway-by-qcey.html

    ReplyDelete
  17. huyooo baju melayu sape la yg dia rembat tu.. =P

    ReplyDelete
  18. ALHAMDULILLAH selamat..biar rugi duit janji maruah x tergadai

    ReplyDelete
  19. muke penipu je vincent ne...wekkkkk...muntah lelaju...

    ReplyDelete
  20. Muka boleh tahan, tapi penipu...
    Teruk la lelaki nie...

    ReplyDelete
  21. singgah sini balas kunjungan,..
    terok betol la mat ni,..sabar ye,.. :) done follow,..

    ReplyDelete
  22. mcm2 perangai jek laki zaman sekarang ni haihhhhhhhh.......

    ReplyDelete
  23. thanks for info...bahaya sungguh..
    saya follow ;)

    ReplyDelete
  24. NASIB LA LELAKI MCM TU WUJUD DLAM DUNIA NI :D

    ReplyDelete
  25. thanks bgtahu..semoga dpt tngkap penipu ni

    ReplyDelete
  26. hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.

    ReplyDelete
  27. hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.

    ReplyDelete
  28. hurmmmmm bru je kne td...250 melayang mcm tu je..npe sy xtau bnde nie dri dulu lg...trkilan rase duit byk tu xde mcm tu je...huhuhu knpe la die snggup buat mcm tu...n sape plk perempuan tu??

    ReplyDelete
  29. hurmmmm bru kne td...sdih rase kne tipu mcm tu je...npe dieorg snggup buat mcm tu...ase trkilan gler 250 melayang mcm tu je... :( tp sy btol2 percaya dgn yg perempuan yg kol sy tu...nape perempuan tu snggup tipu...cbe klau kne dekat die...eeeee...tu la xbleh nk buat ape...jd kn pngajaran sume nie... :( mntk cpt kne tngkp..klau xde org post blog nie mmg ase brharap sngt n pg tmpt shoot tu... :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts