Skip to main content

Vincent Lee Fong|| Lelaki penipu ini sedang diburu!!

Salam. Ni saya nak share dengan anda tentang seorang lelaki berbangsa Cina bernama Vincent Lee Fong No. IC : 890516146057 yang cuba memperdaya dan menipu ramai model-model wanita !! 




Modus operandinya adalah menawarkan job modelling berbayar sebayak ribuan ringgit kepada model-model baru yang teringin nak bermodelling. Sesiapa yang berminat, perlu mendepositkan sejumlah wang (around RM200-RM300) untuk pendaftaran ke akaun Maybank penama Muhamad Khalimun 164409599962 . Katanya diperlukan supaya model-model yang dah register tak lari semasa hari photoshoot bagi mengelakkan pihaknya kerugian.

Bila sampai hari photoshoot, kelibatnya tak muncul-muncul. Sms dan call tidak berjawab! Ni nombor telefonnya 01115769627. Antara taktik yang digunakan adalah mengatakan beliau bekerja dengan Skop Production dan Ahmad Idham. Selain pernah terlibat dengan fashion show dan mendapat job promosi bertaraf antarabangsa dari butik Wedding Dream Collections milik Fiona (014-6293151). Call-call tak dapat pun!




Now, ramai model telah terkena dan saya juga salah seorang mangsanya! We all dalam proses membuat laporan polis di samping mngumpul bukti-bukti kukuh. Kerjasama anda semua diharapkan jika ada maklumat berkaitan lelaki ini, sila maklumkan kepada saya. Kot-kot anda kenal dan mungkin juga jiran anda! 

Saya share di sini supaya sesiapa yang berminat nak jadi model, berhati-hati lah k. Ini first timela saya terkena dan menjadi pengajaran sangat berguna buat saya. Alhamdulillah saya masih terselamat walaupun terkorban beberapa ratus ringgit. Takpela, saya redha. Niat di hati mahu kongsi rezeki dengan kawan-kawan tapi lain plak motif si mamat nih! Haish sabar jela.. Cuma nak ambil tindakan terhadap mamat nih sebab tak mahu lagi orang lain menjadi mangsa. Kawan-kawan. adik-adik semua, if terjumpa mamat ni, tolong report pada saya tau! Akan dibawa ke pihak berkuasa untuk siasatan. Harap beliau akan tertangkap. Malaysia ni bukan besar mana pun dia nak lari!


Cik Misya : Orang kafir, tak tahu beza halal dan haram.





Comments

Khalilah said…
Memang sekarang wujud ramai penipu macam ni... Alhamdulillah, nasib baik aimi selamat tak de pape. Hope sabar ye. Harap org mcm ni tertangkap segera. Thanks for sharing tau. :)
Unknown said…
hehe senang betul kerja dia...dapat 10 model dah ada RM3000...kalau sebulan cari 20 model dah rileks dah...lebih kurg risiko dari rompak atau ragut...

nasib baik cik misya rugi ratus2 je...
Misya said…
@Norasyimah Saifullah silakan. sebarkan maklumat ni.:)
Jna marcello said…
thxs for sharing..and girls out there after this must be more careful..

haishh mcm2 kes penipuan skrng..

untuk awk sama2 kita doa supaya sijahanam ni ditangkap!
Unknown said…
ish penipu betul...cik misya sbar yee
Athirah Fairuz said…
Thanks sebab bagitau . =)
Unknown said…
uish..bahaya-2..ada jugak orang yang macam ni ye..sabar ye..
info yang sangat penting..tq (",)
Unknown said…
Haiya apek...kenapa lu mau tipu olang??lu tak cukup duet ka???niwey, congrates to you apek sebab lu dah femes lorh..hehe

ps:tengs sudi share..sabar byk2 ek
sebenarnya atas diri kita gak.. jgn terlalu ghairah, tu sampai org tipu kita.. apa2 offer yg ditawarkan kalau dah kerja, yg mana satu tugasan org nak mencari duit, takkan si pencari pekerjaan kene bayar pulak kan? kalau aku la, dah jelas logik kat situ org tu nak scam.. :) [link blog saya]
atie pernah kena dengan dia ni . memang kaya lah Muhamad Khalimun tu . kononnya dia model dari karangkraf . tak silap atie, dia pernah shoot dengan stacy n mengaku stacy tu akak angkat dia. hope sangat stacy tak terlibat dalam hal ni . amin .
inna_risna said…
kena hati-hati tu. lagi2 kita yg perempuan. tipu bawa lari duit tu boleh buat kita dlm keadaan rugi. tp klo kena culik ke apa ke yg teruk lagi, tu double triple bahaya..
Unknown said…
bleh plak ek menipu...mcm2 lah skang nie..
Kiko Chris said…
thanks for da info...huh, ada jgak yg mcm ni.
Arrien::@man!:: said…
bersabarlah//itulah dugaan dripada Allah..
thankz 4 sharing this..
cik lisa said…
Issssh ! Sanggup buat macam tu . Ada rupa,kaki tangan semua sempurna tapi tanak cari hasil yang halal *geleng kepala . Thanks for info yew ;D
Syamimi Saad said…
Ya Allah..takutnya..thnk's ya cik misya bg link ni..mna la tahu kan kut2 terkena..takut jgk..
Et Ted said…
Kene hati2 dlm dunia serba modern macam nie.. Kene cheq agency or company tu before bank in duit..
Unknown said…
Macam2 zaman skg nie...
Anayeiza88 said…
ish jahatnye...thanks 4 sharing..

sudi la join GA ni
http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-2nd-anniversary-giveaway-by-qcey.html
Nadia Elena said…
huyooo baju melayu sape la yg dia rembat tu.. =P
Bro Dek'cot said…
ALHAMDULILLAH selamat..biar rugi duit janji maruah x tergadai
Cik Puan said…
muke penipu je vincent ne...wekkkkk...muntah lelaju...
Unknown said…
Muka boleh tahan, tapi penipu...
Teruk la lelaki nie...
Fasya Fasyu said…
terima kaseh sebab inform :D
Dhia Johary said…
singgah sini balas kunjungan,..
terok betol la mat ni,..sabar ye,.. :) done follow,..
rynn said…
mcm2 perangai jek laki zaman sekarang ni haihhhhhhhh.......
Bitt (doubeIS) said…
thanks for info...bahaya sungguh..
saya follow ;)
Unknown said…
NASIB LA LELAKI MCM TU WUJUD DLAM DUNIA NI :D
dya nasir said…
thanks bgtahu..semoga dpt tngkap penipu ni
lin said…
hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.
lin said…
hi, boleh dapat your number tak?i pon nak wat report jugak about this guy.
Unknown said…
hurmmmmm bru je kne td...250 melayang mcm tu je..npe sy xtau bnde nie dri dulu lg...trkilan rase duit byk tu xde mcm tu je...huhuhu knpe la die snggup buat mcm tu...n sape plk perempuan tu??
Unknown said…
hurmmmm bru kne td...sdih rase kne tipu mcm tu je...npe dieorg snggup buat mcm tu...ase trkilan gler 250 melayang mcm tu je... :( tp sy btol2 percaya dgn yg perempuan yg kol sy tu...nape perempuan tu snggup tipu...cbe klau kne dekat die...eeeee...tu la xbleh nk buat ape...jd kn pngajaran sume nie... :( mntk cpt kne tngkp..klau xde org post blog nie mmg ase brharap sngt n pg tmpt shoot tu... :(

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…