expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 8, 2012

Adakah si penipu Vincent Lee dan Khalimun orang yang sama??

Salam.. Masih ingat lagi kes saya ditipu dengan sorang mamat cina ni? Vincent Lee a.k.a Ashcarl. Pergh bukan main sedap nama dia pilih. Kes ni pernah dapat liputan Berita Harian di SINI. Siapa mamat penipu ni? haa leh baca SINI if uols nak tahu lebih lanjut.

Cuma alkisahnya sekarang ni, saya dan 15 orang lagi model tengah berfikir-fikir dan berpendapat yang sama. Adakah Vincent ni sama dengan Khalimun? If uols nak tahu saya deal dengan Vincent tapi segala urusan bank in duit masuk kat akaun Khalimun. Vincent ni kata tu bos dia. Yang organize model la apela segala tipu helah dia tu. 

Siasat punya siasat, terjumpa gambar si Khalimun. So, kami pun compare la gambar dua ekor mamat penipu nih. Wajah dorang memang lebih kurang sama. Tang hidung, kening sume tak jauh beza. Mulut pun sama! Cuma Khalimun ni agak chubby skit but ni gambar tahun 2007. 


Cer uols perhati betul-betul, ada iras-iras kan dua ekor penyamun ni? Rambut leh je dye. Dagu kasi inject botox sikit. Wat exercise takpun sedut lemak bagi kurus. Wat operation kasi cerah kulit (macam mendiang Michael Jackson). Banyak duit dia tipu, mestilah kaya raya! Semua leh buat asalkan ada duit, kan? Khalimun ni asal Kelantan. Dah sah-sah dekat je ngan Siam senang nak operate-operate tukar identiti nih kan? heh.

Daripada info kawan saya, salah seorang pegawai penyiasat tu memang bagitahu dua ekor ni orang yang sama. So, berhati-hatilah k sebab dia ni masih bebas kat luar sana. Haaa ni satu lagi masalah! Apa la yang polis buat ek tentang kes ni? Saya rasa senang je nak detect mamat nih. Perintah mahkamah block akaun bank, then trace lah ATM mana dia keluarkan duit. Dah sah-sah dia area situ. Sedikit masa lagi then we will proceed to Bukit Aman!

Saya sempat ber whatsapp tadi ngan dia tau! Dia off call and sms tapi internet on! Tapi last-last dia block saya. Cett! Takpe-takpe Vincent.. Tunggu lah nasib kau nanti ya. Entah nak menyamar jadi apa plak nanti! Melayu dah, Cina dah, takkan India plak kot lepas ni. Ahakss..;)

Pape pun kita sama-sama doa supaya penjenayah ni tertangkap! Agaknya ramai lagi yang dah terpedaya dan tertipu tapi tak tampil ke hadapan. Sorry, dengan kami anda silap Vincent! Tunggu lah nasib mu..;))


Cik Misya : Mengalahkan polis plak korek maklumat. Ahakss..

4 comments :

Herma Julianny said... Reply To This Comment

memang orang yang sama!
dia tu bukan cina kan?
nampak sangat, wpun namanya ada lee..
glamer katakan..=p
semoga dia tertangkap!

nadia said... Reply To This Comment

jahatnyaaaaa dia ni!

fifie said... Reply To This Comment

Macam macam. Orang yang sama tu aimi, nampak sangatttt. Sekarang kan ada photoshop apa lagi edit jelahhh tu kasi runcing kan chin slim kan pipi sikit.

emi said... Reply To This Comment

Yang Muhammad Khalimum itu orang punya Maybank account dia buka kat Cheras Taman Midah punya cawangan. Saya dan kawan saya juga kena tipu duit. lapor polis dan pergi Maybank

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...