expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, November 6, 2012

Ciko dah kembali!! Tapi...

Salam semua. Lupa saya nak share dengan anda semua bout this happy thing. Huhu. Hari tu saya share bout saya kehilangan kucing kesayangan saya, Ciko. Sedih sesangat masa dia hilang..

But Alhamdulillah after 24 hours dia hilang, my dad jumpa dia kat bawah blok apartment saya!! Syukur sangat-sangat. Risau sebab yela, takut dia tak pandai cari makan, berlapar. Sejuk.. If bergaduh ke accident ke, ya Allah hai Tuhan je tahu kerisauan saya.

Now Ciko dah balik. Cuma ada several changes la berlaku kat Ciko. Al maklumlah kucing jantan kan.. Mesti dapat jumpa girlfren kat bawah tu. Dah dia asyik mengiau-ngiau sampai bingit telinga dibuatnya. Nak mengawan agaknya. Taktahu la if dia dah mengawan ke belum bcos my dad jumpa dia ngan seekor kucing lain. Biasa dia senyap je. Ni macam tak tentu arah.

Lepas dipujuk-pujuk, dia makin ok skit. Dah mula nak jamah makanan dia. Mengiau pun dah kurang. Maybe sebab asyik kena marah. Hehe. Takpela one day memang saya akan lepaskan dia. Nak ajar dia cara nak turun bawah n balik rumah. Sian plak dia. My mom plak suh 'sunat' kan dia! Haha. Tapi taknaklah, nanti merana plak dia tak dapat ber'isteri'. Hihi. Macam-macam hal Ciko ni..

Cik Misya: Binatang pun ada nafsu dan perasaan. Cuma tiada akal mahu berfikir.



14 comments :

luqman zakaria said... Reply To This Comment

wah! naseb baik jumpe balik..hehe

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

heheh. ingatkan kucing betina

Cik bunga mawar said... Reply To This Comment

cutenye ciko, nasib baik jumpa balik kan kn...kalau tidak cik misya mesti tak lena tido lagi :)

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Comelnya :-)

Nur Amalina Maisarah said... Reply To This Comment

alala, comel nye Ciko :D suke-2

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

welkambek ciko..

Nurul Aini said... Reply To This Comment

kesian dia..nasib baik jumpa...comel ciko..

ct cheery said... Reply To This Comment

alahai..tengok ciko mandom mcm tu cian pulak..ummm

MarliaMarble said... Reply To This Comment

ciko comel..! biasalah tu sis..kucing jantan kalau hilang kadang2 dia pergi mengawan..

ayut said... Reply To This Comment

comel ye chiko....tjg rapi ni.hihi

srimieracatcraze said... Reply To This Comment

Untung dapat jumpa dalam satu hari, kite pulak baru kehilangan Chiiiko, huhuu... http://srimieracatcraze.blogspot.com/2012/11/my-chiii-is-lost-05-november-2012.html

hainom OKje said... Reply To This Comment

Kadang-kadang kucing kalau dah tua.... macam tu lah...slow je..he...he,....

Miss Honeys Hasdi said... Reply To This Comment

nmpak baik je ciko nie.. hehe..

Cik Que said... Reply To This Comment

comel nya kucing ni..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...