Ciko dah kembali!! Tapi...

Salam semua. Lupa saya nak share dengan anda semua bout this happy thing. Huhu. Hari tu saya share bout saya kehilangan kucing kesayangan saya, Ciko. Sedih sesangat masa dia hilang..

But Alhamdulillah after 24 hours dia hilang, my dad jumpa dia kat bawah blok apartment saya!! Syukur sangat-sangat. Risau sebab yela, takut dia tak pandai cari makan, berlapar. Sejuk.. If bergaduh ke accident ke, ya Allah hai Tuhan je tahu kerisauan saya.

Now Ciko dah balik. Cuma ada several changes la berlaku kat Ciko. Al maklumlah kucing jantan kan.. Mesti dapat jumpa girlfren kat bawah tu. Dah dia asyik mengiau-ngiau sampai bingit telinga dibuatnya. Nak mengawan agaknya. Taktahu la if dia dah mengawan ke belum bcos my dad jumpa dia ngan seekor kucing lain. Biasa dia senyap je. Ni macam tak tentu arah.

Lepas dipujuk-pujuk, dia makin ok skit. Dah mula nak jamah makanan dia. Mengiau pun dah kurang. Maybe sebab asyik kena marah. Hehe. Takpela one day memang saya akan lepaskan dia. Nak ajar dia cara nak turun bawah n balik rumah. Sian plak dia. My mom plak suh 'sunat' kan dia! Haha. Tapi taknaklah, nanti merana plak dia tak dapat ber'isteri'. Hihi. Macam-macam hal Ciko ni..

Cik Misya: Binatang pun ada nafsu dan perasaan. Cuma tiada akal mahu berfikir.



Comments

  1. cutenye ciko, nasib baik jumpa balik kan kn...kalau tidak cik misya mesti tak lena tido lagi :)

    ReplyDelete
  2. alala, comel nye Ciko :D suke-2

    ReplyDelete
  3. kesian dia..nasib baik jumpa...comel ciko..

    ReplyDelete
  4. alahai..tengok ciko mandom mcm tu cian pulak..ummm

    ReplyDelete
  5. ciko comel..! biasalah tu sis..kucing jantan kalau hilang kadang2 dia pergi mengawan..

    ReplyDelete
  6. comel ye chiko....tjg rapi ni.hihi

    ReplyDelete
  7. Untung dapat jumpa dalam satu hari, kite pulak baru kehilangan Chiiiko, huhuu... http://srimieracatcraze.blogspot.com/2012/11/my-chiii-is-lost-05-november-2012.html

    ReplyDelete
  8. Kadang-kadang kucing kalau dah tua.... macam tu lah...slow je..he...he,....

    ReplyDelete
  9. nmpak baik je ciko nie.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts