Skip to main content

Gaya shawl saya ditegur!

Salam. Erm hari ni ada orang tegur saya, cantik gaya tudung yang saya pakai. And siap tanya camne nak pakai tudung cam saya pakai. Huhu. Actually memang ni gaya shawl saya tiap kali bershawl if nak ke mana-mana. Especially bila gi kerja la. Senang dan pantas lilitan ni. And yang paling best orang yang tegur tu free hair. So hopefully bila melihat saya gayakan shawl saya ni, terbuka hatinya untuk berhijab juga satu hari nanti.:-)

Cuma saya tak berkesempatan mahu buat tutorial. Actually tak pandai pun nak wat tutorial kaedah lilit-lilit shawl. Huhu. InsyaAllah nanti saya ajar kan camne nak lilit shawl gaya saya ni. Sangat simple sebenarnya. Yang penting ada inner dan sehelai shawl. If uols tengok saya pakai lilit-lilit penuh satu kepala tu that one only for photoshoot. Time biasa takde nya saya nak wat gitu. Huhu.

Takpela yang penting saya sentiasa istiqamah mengenakan hijab. Taknaklah jadi macam sesetengah orang on-off berhijab. No good tau.;-)

Cik Misya : Pernah free hair juga.



Comments

Hanna Nabiella said…
dulu pown ade miss nie tego cmne hanna lilit shawl, tapi hanna da lupe coz pkai pun main lilit je, haha
#btw, cntek :)
nurhuda said…
wah wah ! buat la tutorial ! hanan pon nak belaja jugak dari model muslimah nii :D
mimi zakaria said…
wauu bestnya msuk mgazine bagaii..semoga terus maju ye..btw , cntik berhijab nie kann
Nur Nainis said…
comel..hehe..saya tak reti pakai shawl sebab saya rasa, saya nampak buruk kalau pakai..hehe..padahal tak pernah cuba.
Unknown said…
harap-harap yang free hair tu cepat2 pkai tudung lepas nie.. :D
Unknown said…
sng je cik misya...masa cik misya tgh lilit2 sebelum pg keje tu rekod sekali pakai video cam....jadilah tutorial...tapi edit2 la jgn dlm video tu ternampak aurat....
mujagirl92 said…
mmg simple and sweet pun,, :)
Syamimi Saad said…
alamak..sy tak reti sngt nak ber'shawl2 ni..hehe..lebih cepat dan senang pkai tudung awning je.. ;)
Unknown said…
Haah..buatlaa tutorial.. Kte pun suka tgk shawl awk ;)
fifie said…
Bagus lah cik Misya, bila dia berkenan tengok cik Misya pakai tudung dan dia buat keputusan nak pakai. Dengan cik Misya sekali dapat rewards :)

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…