Hanya guna tangan dan suara, skrin tv anda menyala!

Wow!! Akan datang kita tak perlu menekan remote control if nak tukar channel tv, tak perlu touch screen untuk berhubung dengan sesiapa melalui skrin! Dari jarak jauh anda dah boleh lakukannya..! Huhu macam tak percaya!

Tapi itula teknologi yang sedang dibangunkan oleh pengeluar barangan elektrik terfofular iaitu Samsung. Baru je dapat brochure promosi from Sengheng. Selak-selak terus terpandang iklan Samsung nih. Produk baru yang dipanggil Smart TV ni mempunyai pelbagai fungsi. Boleh berchatting, upload photos, bersenam depan tv, education for children dan sebagainya.



One day, melalui tv ni uols hanya perlukan gerakan tangan, nada suara dan pengenalan wajah untuk berinteraksi melalui skrin tv! Fuh, memang canggih. Kira apa yang pernah saya bayangkan masa kecil-kecil dulu akan menjadi kenyataan! But for sure harga benda alah ni sangat expensive. Makin lama makin canggih.


Cik Misya : Suka tonton filem berkaitan angkasa lepas.

Comments

  1. Blogwalking ! Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Mesti mahal nie...
    Wilma pun pernah berangan time kecil2 dulu...
    Nak cipta iron yang boleh buat kerja sendiri...
    Coz dulu Wilma tinggal asrama, selalu berebut2 nak iron baju ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe comel.je wilma ni. Huhu mmg best kalau sume benda leh wat sndiri. Kena beli robot. Haha

      Delete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts