expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, November 5, 2012

Hanya guna tangan dan suara, skrin tv anda menyala!

Wow!! Akan datang kita tak perlu menekan remote control if nak tukar channel tv, tak perlu touch screen untuk berhubung dengan sesiapa melalui skrin! Dari jarak jauh anda dah boleh lakukannya..! Huhu macam tak percaya!

Tapi itula teknologi yang sedang dibangunkan oleh pengeluar barangan elektrik terfofular iaitu Samsung. Baru je dapat brochure promosi from Sengheng. Selak-selak terus terpandang iklan Samsung nih. Produk baru yang dipanggil Smart TV ni mempunyai pelbagai fungsi. Boleh berchatting, upload photos, bersenam depan tv, education for children dan sebagainya.



One day, melalui tv ni uols hanya perlukan gerakan tangan, nada suara dan pengenalan wajah untuk berinteraksi melalui skrin tv! Fuh, memang canggih. Kira apa yang pernah saya bayangkan masa kecil-kecil dulu akan menjadi kenyataan! But for sure harga benda alah ni sangat expensive. Makin lama makin canggih.


Cik Misya : Suka tonton filem berkaitan angkasa lepas.

3 comments :

Cik Fie said... Reply To This Comment

Blogwalking ! Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Mesti mahal nie...
Wilma pun pernah berangan time kecil2 dulu...
Nak cipta iron yang boleh buat kerja sendiri...
Coz dulu Wilma tinggal asrama, selalu berebut2 nak iron baju ^_^

~AiMi SyAhiRAh~ said... Reply To This Comment

Hehe comel.je wilma ni. Huhu mmg best kalau sume benda leh wat sndiri. Kena beli robot. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...