expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, November 21, 2012

Kerana seketul burger McDonalds?? Alahai malunya...

Salam.. Ermm saya terdengar khabar rakyat Malaysia sanggup beratur panjang untuk mendapatkan seketul burger telur a.k.a Benjo secara percuma depan restoran McD baru-baru ni. Maaflah lambat update pasal ni sebab saya outstation. Firstly bila dengar je benda saya rasa, OMG! Apa kejadahnya la dorang sanggup berkorban masa dan tenaga pi beratur panjang depan MCD untuk seketul burger yang boleh dibeli dengan harga bape hinggit sangat kat kedai-kedai burger lain. Aiyoooo tak makan bertahun-tahun ke sayang? Buat sendiri guna roti dua keping plus telur goreng letak sos, hah jadi dah benjo nya! 


Serius saya tak faham why this happen sedangkan rakyat Palestin bergelut dengan peperangan dan kematian akibat serangan rejim zionis dari Israel. Memang saya ada terbaca McD Malaysia bukan penyumbang dana kepada tentera zionis but is it true? Entah, susah nak percaya. Even sekarang pun saya dah tak minum Coke. Sebab apa? Sebab baunya seperti pencuci tandas. Dan memang ada bahan tu dalam Coke. Cuma ia tak membahayakan kesihatan if minum skit-skit. Lama-lama jadi gak cancer. But for me, no more Coke!

Saya tak kisah pun if anda nak makan McD sebab tu duit anda. But if sampai sanggup beratur nak dapatkan seketul burger alahai.. Malu plak saya rasa. Huhu.. Cer jadikan bawah ni sebagai contoh..

Restoran McD di Taiping. Waktu lunch hour but lengang tiada pengunjung... Sumber di SINI.

Restoran McD di Wakaf Che Yah Kota Bharu, Kelantan.. Sumber di SINI.

Erm, if seluruh Malaysia wat camni mahu bangkrap McD Malaysia ni. Huhu.. Silap-silap leh jadi macam gambar bawah neh. 


Syabas jugalah wat penduduk tempatan area Taiping & Wakaf Che Yah, KB sebab bersatu-hati boikot McD ni walaupun diumpan burger free. huhu.. Erm wat rakan-rakan semua, if tak dapat bantu secara fizikal pun at least bantu dengan doa.. Beri sumbangan dari mental dan sokongan moral. If berkemampuan, bagi sumbangan dalam bentuk keperluan kepada rakyat Palestin yang memerlukan. Bukannya dok gi beratur depan McD semata-mata nak burger seketul. Agak-agak kalau diminta ke Palestin beri bantuan ke sana, adakah anda orang pertama yang beratur? Sama-samalah kita renungkan...=)




Cik Misya : Cheesy Wedges dari KFC tetap terbaik!


6 comments :

Bui Junaidi said... Reply To This Comment

SETUJU SGT..X HERANLAH DGN BEGER FREE TU..

D i n said... Reply To This Comment

kadang2 pelik kita sangup beratur untuk beger benjo asalkan free..Mcd malaysia cakap x salur tapi sebenarnya mcd malaysia kena bayar royal ti kepada mcd asal sebab cara perniagaan ini adalah cara francais dan mmg kena bayar royalti kpd puak yahudi tu. mcm mana pun cara dia bayar royalti tu tetap akan sampai kpd israel
:)

Nurul Aini said... Reply To This Comment

hehe..kelakar gambar mcd yang buruk tu..betul cik misya..saya sokong. kerana 1 biji burger pun sanggup beratur panjang..saya pun tak minum coke.

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

respek kepada mereka yg tak termakan pancing mcd aritu...kalau boleh jgn masa tgh hot ni je boikot...

fifie said... Reply To This Comment

Hurmmmm entah lah cik Misya, pelik dengan manusia sekarang. hadap dengan seketul burger tu sanggup beratur panjang. Dah tu di kelantan yang geng dok berapi-rapi mengata dekat Israel. Last2 muka diornag jugak. Lucu pun ada.

Aisyah Husaini said... Reply To This Comment

bagus2 kite pun tak makan mcD dah kejam sangat yahudi tu aduhai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...