expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, November 5, 2012

Kes penipuan Vincent Lee dapat liputan akhbar Berita Harian!!!

Salam.. Haa lupa nak habaq mai nih. Ingat lagi kisah penipuan job modelling yang ditawarkan oleh seorang lelaki cina bernama Vincent Lee tu? Sampai saya sendiri pun jadi mangsa! Anda boleh terjah kisah mamat penipu ni di SINI dan SINI.

Semalam story tentang kes ni keluar muka depan Berita Harian! Tak sangka begitu cepat wartawan yang sudi menemuramah kami tu keluarkan story ni. Terharu jugala ada press yang sudi mendengar keluhan kami berenam (tak termasuk 10 orang mangsa lagi-tak dapat hadir). Total 16 orang sebenarnya but hari ni baru tahu lagi 2 orang dah wat report polis. 




Mungkin ramai yang salah faham tentang perkara ni. Bermacam kata pahit dan manis yang kedengaran. For me, saya ok je.. Alhamdulillah saya tenang hadapi kata-kata mereka selepas mendapat kekuatan daripada beberapa orang yang sangat saya hormati. Its not easy nak kumpulkan kesemua mangsa, kumpul kekuatan dan keberanian sebegini! Dah tertipu, nak wat camne kan? Memang kekurangan kepandaian timbul masa proses jenayah penipuan ni berlaku. huhu. Takpela, saya redha.. Yang penting, kami berjaya buka mata orang-orang diluar sana, supaya lebih berhati-hati. Benda ni dah berlaku so long but nobody berani melangkah ke hadapan tegakkan keadilan. Sebab nya, biasalah.. Mulut orang.. Mulut yang berkata itu tak merasa apa yang kami rasa. Kisah sebenar macam mana benda ni berlaku, only us and God knows.. Hilang duit takpela, tapi if kami diam, mungkin anda atau orang yang paling dekat dengan anda yang terkena. If berlaku pada anda, apa yang anda akan buat?;) Muhasabah untuk diri saya sendiri dan sesama kita.. ^_^



Cik Misya : Jangan tipu diri sendiri.

8 comments :

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Mesti rugi banyak tu.. huhu

iezayusof said... Reply To This Comment

Sabar ye akak :] nanti mamat tu dapat lah balasan dia

Nurain Syahirah said... Reply To This Comment

Semoga menjadi pengajaran kepada semua termasuk saya. Thanks for share this info..

luqman zakaria said... Reply To This Comment

dah xde keja,,,keje nak menipu jer...biar dapat balasan setimpal dengan ape yang die buat tuh!

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Sabar Cik Misya...
Tapi, Wilma setuju tindakan Cik Misya dan kawan-kawan Cik Misya yang lain...
Kalau Cik Misya + kawan-kawan tak buat laporan polis, mesti makin ramai jadi mangsa si Vincent nie...Betul tidak?

Aimi Syahirah said... Reply To This Comment

@Dunia Wilmac Betul yang.. benda ni dah lama tapi takde sape berani report. ini sebahagian je yg dpt kami kumpulkan. penipu dah makan byk duit hasil kerja haram dia tu. sbb dia mmg berada di kalangan productions, model dan artis popular. mmg sgt berani la dia wat keje cmni.

MAZLIZA ABD RAZAK said... Reply To This Comment

padan muka dia kan..
lepas ni hidup tak tenteram lah dia, semua orang cari

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

moga dapat diadili seadilnyer dan dpt balasan setimpal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...