Skip to main content

Review Terpantas Versi 2 #2 E'raz Fadli

Salam.. Huhu busy nya saya minggu ni!! Nak review blogger yang join segmen saya INI pun tak menyempat-nyempat. Tapi takpela hari ni saya try la review satu blog yang memang saya rasa tak asing lagi kot dalam dunia blogger ni. Antara blogger yang paling rajin join segmen dan support rakan-rakan blogger yang lain melalui komen-komen beliau pada entri. Siapa lagi kalau bukan Eraz Fadli!! Huhu.. For me not imposibble if one day Eraz ni leh follow jejak langkah Abg Ben Ashaari yang meletop tuh. ;)


Dalam usia setahun lebih ni, follower Eraz dah mencapai 3k! Cayalah Eraz! huhu.. Tak rugi follow Eraz sebab beliau rajin update entri dan rajin join segmen. Blog Eraz ni simple je design nya. Plus sejuk mata memandang sebab guna warna dark blue yang tak menyilaukan pandangan mata macam sesetengah blog yang lain. Nak loading pun senang dan cepat. 

Cuma satu jela yang saya musykil, memang Eraz setkan right and left click untuk blognya tak available ke? Huhu.. I think untuk keselamatan a.k.a copyright entri-entri nya. So uols jangan mimpilah nak copy-copy entri Eraz ni ya! Huhu. Tapi personally saya lagi selesa if right-click je di setkan tak available. For me la.. Huhu.. But kalau Eraz ni join / anjurkan segmen InsyaAllah dia akan bagi link untuk copy banner nya. 

So, apa ditunggu lagi? Klik SINI atau header cik abg encem Eraz Fadli kat atas ni untuk terjah/bw/follow/komen. =) 



Cik Misya : Copy-paste is not good.

Comments

Sheila Salim said…
Assalamualaikum awak. hehehe review pantas sangat ni. hehehhe
mujagirl92 said…
famous amat ni,, hehe
ERAZ FADLI said…
thanx sebab review ni..
ERAZ FADLI said…
Thanx sebab review blog ni.. Senyum je bila baca pendapat tu.. Hehe.. Masih kategori Amatur lagi.. Memang E'raz disable semua function tu..
Anonymous said…
dia mmg antara yg terbaik
Unknown said…
wah tahniah kpd beliau...
Zizie Zack said…
wah.. nak jugak.. hekhek..
Unknown said…
ORG NYA PUN HENSEM..HEHEHE
wah. mantop bro ni. btw salam kenal aimi.
Salam...

TAHNIAH...Jangan lupa tengok keputusannya nanti ye.. :-P

Keputusan 50 Bloggers Bertuah Untuk Segmen Pertama MYideakini!

Terima kasih...
Anonymous said…
jemput join :)
http://anasyafiqah96.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-disember-2012.html
Nadrah Zulkifly said…
Nak menang shawl, topup, blog edit, doodles, lampu menarik dan pelbagai lagi? Join here!! http://nadrahzulkifly.blogspot.com/2012/11/special-year-end-ga-fy-nad.html
AyuInsYiraH said…
misya...ayu ada tag misya tau...joom join giveway..ada kat bawah ni ayu sertakan linknya..

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/holiday-giveaway-by-rochelle.html

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…