Sedih dengan kehilangan Ciko.. =(

Salam semua.. Actually saya tengah bersedih atas kehilangan my beloved cat, Ciko...=( Last nite bagi dia keluar main-main kat koridor rumah saya, then tak perasan pintu emergency kat wing lagi satu terbuka. Maybe ada someone lupa nak tutup lepas lalu situ. Tak memasal Ciko keluar dari situ dan turun ke bawah. Erm jawabnya memang hilanglah...:(


Before dia hilang sempatlah main-main ngan dia and tangkap-tangkap gambar. Siap posing lagi tuh! Mentang-mentang dapat rantai leher baru, bukan main menggedik dia. Patutlah sejak kebelakngan ni dia manja semacam ngan saya n family. Rupanya nak tinggalkan kitorang! Huu sedey.. Sunyi rumah ni takde kucing. Selalu balik rumah mesti Ciko dah tunggu depan pintu menyambut kepulangan tuan rumah. Now dah takde.. Mungkinkah berulang kembali peristiwa lalu.. Sebab Ciko pernah hilang sebelum ni. After 3 months he came back! Tak tahu lah if akan berlaku lagi kali ni..



Last posing dia.. Sangat mengada-ngada! huhu


Erm.. Harap-harap Ciko selamatlah kat luar sana tu. Dahlah dia ni lembik tak pandai fighting-fighting ngan kucing lain. Janganlah dia melintas tengah jalanraya. Kalau duk dalam kawasan ni insyaAllah masih selamat dan mungkin dijumpai semula.  Korang still ingat perangai pelik dia dalam entri INI? Mungkin sebab tu dia menghilangkan diri.. Baliklah Ciko...:'(


Cik Misya : Telatah kucing penawar duka.


Comments

  1. kucing sy pun hilang. tp dah lama dah. smpai skrg ni x balik2. rindu :(

    ReplyDelete
  2. Kucing comel..ala, sayangnya hilang..kalau dia boleh balik sendiri tak apa..takut juga kalau dia ikut orang..aaa..sedihnya.

    ReplyDelete
  3. insyaallah ciko balik umah nanti..comel lorh!

    ReplyDelete
  4. even though saya nih penakut dengan kucing... I have to admit that Ciko is cute...and bila baca entry nih rasa sedih plaksss... hu hu hu...

    apa-apa pown sis, saya doakan Ciko selamat dan moga-moga dia balik umah... InsyaAllah...Aminnn....

    ReplyDelete
  5. kesiannya...
    masih teringat lagi kucing sy yg ilang tu...
    berhari2 menangis terkenangkan dia...=(
    semoga kucing2 yg ilang ni bahagia...

    ReplyDelete
  6. comelny... suka kucing rupany... kalau saya.. saya biarkan ye.. kucing saya ge mana2... nanti kalau dia lapar.. dia balik lah ke rumah..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah bela kucing bap tu tak taw rase kehilangan kucing. BTW, semoga awak berjaya mencarinya :)

    ReplyDelete
  8. sayangnya...comel kucing cik misya.
    "walaupun saya tak suka kucing"

    ReplyDelete
  9. comey nyer kucing awkk..
    sama ada hilang atau org amek..

    ReplyDelete
  10. comey even KA takut kucing !

    ReplyDelete
  11. comeynyee kucing..btw nama sama cam kucing sy.ciko.

    ReplyDelete
  12. Kucing Wilma, Nemo pun hari tu hilang...
    Tahu2 ikut kucing betina jiran...
    Sampai sekarang, ajak balik, tak nak...
    Dia nak duduk dengan girlfiend dia jak...
    Mum cakap biarlah...
    Yang penting dia sihat dan dijaga dengan baik...Huhuhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts