Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

SEGMEN: Bloglist November by FA

Salam.. Jom join segmen bloglist ni!! By Filzah Azzahra (FA). Bukan Piala FA untuk bola sepak tu ok! Hehe.. Marah tuan tanah segmen karang. Gurau je sayang!;) Ok sesape nak masuk dalam bloglist adik FA ni meh jenguk syarat-syaratnya kat SINI. Tak pun tekan banner yang ada gambar bear Pooh kat bawah ni okeyss.. Senang je nak join.;)



Cik Misya : Teringat masa naik permainan roller-coaster Pooh di Disneyland Hong Kong.

Comments

  1. Salam sis ..
    Niena singgah sini ..
    Niena datang dari segmen yang sama .. http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/segmen-bloglist-november-by-fa.html

    Jom baca kisah tragis Niena kehilangan follower;
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/follower-hilang.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts