Skip to main content

Segmen : Review 8 Yang Terpantas by Cik Misya! (Versi 2)


Salam semua..! Akhirnya sampai juga entri saya yang ke 888!  Tahniah wat saya! Huhu.. Thus, saya lancarkan segmen yang simbolik dengan angka 8 macam segmen sebelum ini. Now, again saya  jemput 8 orang blogger terpantas untuk sertai segmen saya untuk di review!! Nak jadi 8 blogger yang bertuah itu...?? Jom lihat apa syarat-syaratnya!!


1st : Sah-sahlah anda merupakan follower saya! Belum follow lagi? Klik je di 'Lovely Fans' belah kiri blog ni..;)

2nd : Wat satu entri pantas bertajuk Segmen : Review 8 Yang Terpantas by Cik Misya! (Versi 2)

3rd : Copy banner kat bawah ni di SINI. Tampalkan di entri anda dan backlink kan ke entri ini.


4th : Nyatakan apa-apa yang berkaitan dengan anda dengan angka 8. Contohnya...

- Birthday saya pada bulan 8 haribulan 8 tahun 1988. Hehe.. 
- Ataupun saya pernah menang lumba lari tempat ke 8 sebanyak 8 kali! 
- Nombor rumah saya 8, Jalan 88, Taman 888 bla bla bla..
- Saya ada 8 orang girlfriend/boyfriend/scandal. Ahaks...
- Anything asalkan ada kaitan dengan nombor 8!

5th : Letakkan header blog anda dalam entri tersebut macam kat bawah ni. 



6th : Siap? Hantarkan link anda ke ruangan komen entri ini okeys..


Hanya 8 orang terpantas menghantar link sahaja yang akan direview oleh saya!! Cukup 8 orang, penyertaan ditutup!=) Review akan dibuat dari semasa ke semasa mengikut keluangan masa saya. Oops yang dah pernah join dan terpilih tak boleh join ya! Listnya ada di SINI.. Bagi chance kat orang lain pula okeys...;)


Cik Misya : Angka 8 sering dikaitkan dengan tuah mengikut kepercayaan orang Cina.

Comments

mujagirl92 said…
http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/review-8-yang-terpantas-by-cik-misya.html
belogisam said…
laki blh join ke segmen ni
ERAZ FADLI said…
http://www.erazfadli.com/2012/11/segmen-review-8-yang-terpantas-by-cik.html

join sekaki.. ;)
Diari Maya said…
Assalam cik misya, kaktee dah join.

http://vidalsisah-vidalsisah.blogspot.com/2012/11/segmen-review-8-yang-terpantas-by-cik.html
Annyss Aleeya said…
Salam perkenalan kak misya. Anys pon da join segmen neh.

http://pinkuntukaku.blogspot.com/2012/11/review-8-yang-terpantas-by-cik-misya.html
Unknown said…
Join ! mintak-2 la sempat :)
http://ceritacikika.blogspot.com/2012/11/segmen-review-8-yang-terpantas-by-cik.html
Unknown said…
http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-8-yang-terpantas.html

join
Unknown said…
knpe tak boleh copy banner..hurmmm
Misya said…
@Nurul Ain Right click function memang tak available sayang. FOllow instruction betul2x okeys.. Tekan ctrl+c pun boleh... Usaha tangga kejayaan!=)
Unknown said…
join..hope sempat..

http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/egmen-review-8-yang-terpantas-by-cik.html
Misya said…
Akhirnya...! Cukup 8 orang peserta!! Penyertaan ditutup!=) Tahniah wat 8 blogger terpantas yang join segmen ini. Tunggu update seterusnya ya!Blog anda akan direview satu persatu..^__^
Misya said…
Eh baru saya perasan, tak cukup lagi sorang peserta! Haa cepat lagi sorang lagi blogger terpantas wat entry diperlukan!! Chaiyok3x!!!
~AiMi SyAhiRAh~ said…
Boleh je. Terbuka utk sume jantina. Ahaksss
Misya said…
Until now hanya 7 orang terpantas je join. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/siapakah-8-blogger-terpantas-join.html Penyertaan ditutup!=) See all in my review...
Syazhr said…
agaknya sempat tak :( hmm http://babyblueheartpink.blogspot.com/2012/11/segmen-review-8-yang-terpantas-by-cik.html

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…