expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, December 5, 2012

Bapa dakwa Najwa Latiff anak derhaka??

Salam semua. Pagi-pagi terbaca entri dari Abg Ben Ashaari kat  SINI about this hot story. Macam tak percaya je bila baca. Terfikir gak saya, nape ayah kepada penyanyi cilik yang tengah popular dengan lagu Kosong ni mendedahkan masalah keluarga mereka ini? Mungkin ada sebab yang tiada siapa tahu.. 

Berikut antara petikan daripada akhbar Berita Harian

“Cukup-cukuplah menjadi anak derhaka! Saya mengaku saya seorang yang garang, tetapi demi Allah, tidaklah sehingga naik tangan. Kecuali jika tindakan mereka benar-benar mencabar kesabaran, barulah saya berbuat demikian.

Uish, pelik juga ni! I think Najwa Latiff merupakan salah seorang penyanyi yang berbakat dan takde pula kedengaran beliau ada masalah displin or whatever gosip liar. Almaklumlah pelajar SPM ni mesti sibuk wat preparation nak exam.

Pada asalnya bapa Najwa suruh wartawan masukkan artikel ni dalam ruangan gosip.

Latif pada mulanya meminta cerita ini ditulis dalam bentuk gosip, tetapi kami berpendapat lebih baik penjelasan sebenarnya yang dipaparkan.

Bukan berniat membuka pekung di dada, Latif lakukan semua ini kerana mahu anaknya kembali ke pangkal jalan dan memohon maaf kepadanya sebelum dia menutup mata.

Uish apa sebenarnya yang telah berlaku ya? Betul ke itu bapa Najwa? Sebab penulis hanya berhubung melalui telefon sahaja dengan lelaki terbabit. But antara permintaan bapa Najwa tersebut adalah seperti berikut :

Saya tidak teringin langsung hendak menumpang popularitinya, atau mahukan duit mereka. Saya sendiri ada pendapatan yang kukuh. Apa yang saya inginkan ialah anak-anak datang berjumpa serta memohon maaf sebelum saya menutup mata.

Erm macam-macam hal.. For me la, as father, lelaki ni patutnya selesaikan dulu masalah family dia secara dalaman. Tiba-tiba mendedahkan aib camni, seolah-olah ada something yang disembunyikan. Kalau betul, nape tak tampil jumpa sendiri reporter tu? Najwa still young girl, baru nak menapak cari hidupnya sendiri after habis SPM. Nak sabotaj ke apa? Huhu.

Pape pun wat Najwa, if betul perkara ni harap dapat diselesaikan dengan cara baik. Minta ampun dan maaf pada ayahanda yang tercinta walaupun ayah dan ibu anda telah berpisah. InsyaAllah berkat dan restu parent lagi mampu wat kita lebih berjaya. :)

Nak tahu cerita selanjutnya? Silalah beli Berita Harian sekarang!!=)





Cik Misya : Iktibar dalam kehidupan berkeluarga

5 comments :

prog muten said... Reply To This Comment

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

kot ye pun xknlah smpi bgtau wartawan kan...kesian kt ank tu...walhal, selama nih, mak dorg yg jaga lpas mak ayh dier bcerai..mak dier xde lak bg ulasan pape..

cinta03 said... Reply To This Comment

nampak sangat bapa tak betul...

hagemarugemOk said... Reply To This Comment

BETUL KE NE.. MCM TAK PERCAYA... JGN PERCAYA SANGATLAH...

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

sebenarnya bapak najwa ni kurg dapat publisiti...dalam rancangan TV pun biasa mak dgn adik beradik najwa je yg enterframe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...