expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, May 30, 2012

Mari undi saya untuk Pencarian Duta 'Beautiful Touch by Jamina'!!

Salam sayang semua.. Contest again! huhu.. Dah lama dah berlangsung tapi disebabkan busy ya amat sampai terlupa nak promote contest ni. Takpela, still ada masa untuk mengundi. Pencarian Duta 'Beautiful Touch by Jamina' ni berlangsung bermula Mei hingga Jun. Kalau ada rezeki, InsyaAllah pemenang dapatlah merasa jadi duta servis make-up oleh Jamina!=)

Jom undi saya dengan klik LIKE di link-link berikut. [Makesure korang dah sign-in akaun facebook dulu]

2nd like my photo HERE

Ni gambar saya yang perlu di LIKE.. Muka tanpa make-up!;) Sebagai syarat penyertaan...

Ni lah sis Jamina.. Nak tengok blog beliau? Klik SINI. Sesiapa perlukan perkhidmatan make-up boleh contact beliau k.:)


SO, selamat mengundi!!!=)

CIk Misya : Tetap semangat join contest walaupun diri ini sebenarnya terrrlampau sibuk!! huhu


Fashion Show : Busana Trasional 14 Negeri di Malaysia (Cheongsam)

Salam to all.. Just want to update my new photos from catwalk show at Laman Seni Presint 2 Putrajaya. Organized by Kelab Anak Seni Komuniti Putrajaya (ASKOPUTRA) collaborated with Perbadanan Putrajaya. This fashion show was done to introduce Traditional Attires from 14 states in Malaysia. Wardrobe sponsored by Nizam from Istana Budaya and me, wearing a blue Cheongsam.  So, lets enjoy the show!!:)







Special thanks to all MUAs, talents and photogs yang sudi menjayakan event ASKOPUTRA ini. This is my first organizing an event. Harap anda semua berpuas hati walaupun terdapat kelewatan masa daripada pihak penganjur. Hope to see uols again!!=)


Cik Misya : Ada rupa 'mak ayam' tak pakai cheongsam dan berkipas? hihi..

Wednesday, May 23, 2012

Nyanyian Mawi & Akhil Hayy beri saya motivasi!

Salam semua.. Dah lama saya tak update entri tentang lagu-lagu yang saya suka. Now saya tengah dengar lagu HambaMU yang dinyanyikan oleh penyanyi Mawi feat. Ustaz Akhil Hayy.. Subhanallah, first time lagu ni terus buat saya rasa bersemangat & bermotivasi!!=) Saya percaya kesusahan yang kita lalui akan diberikan kebahagiaan dan kejayaan yang takkan dapat digambarkan dengan kata-kata. Alhamdulillah hidup saya semakin tenang dan bahagia. Masih melakukan apa yang saya minat tapi tetap menjaga batas susila. InsyaAllah akan sentiasa istiqamah.. Doa untuk semua juga..:)


Hamba Mu.. by Mawi feat. Ustaz Akhil Hayy..

Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa 
Masanya akan tiba 
Dengan restu Illahi 
Kelak pasti akan ditemui 

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah..




Cik Misya : Be humble..

Monday, May 21, 2012

Menjelma sebagai Gadis Bunian..

Salam.. Lets view my new modelling portfolio for Embassador of KrulMATRIC Photography & Services. Special thanks to KrulMATRIC team for inviting me as their talent during the vacation at Janda Baik, Pahang. Really enjoy there and will never forget all the experiences that i got. Thanks also to Kak Mazlinda Derus for suggesting me the Sumpahan Bunian theme for this photo shooting. So, feel free to view me as Puteri Bunian... Inspired from Sumpahan Bunian (Drama TV3) by Nora Danish..










Cik Misya : Baru saya tahu memang wujud bunian Islam dan bukan Islam. :) Suka dengar cerita orang tua-tua...

Friday, May 4, 2012

Shooting for Duta KrulMATRIC Photography 2011

Salam semua.. Just sharing my profile as Duta KrulMATRIC Photography & Videography 2011. Shooting was done at Putrajaya International Convention Centre (PICC) after KrulMATRIC announced me and other 2 girls as winner for Pencarian Duta KrulMATRIC 2011. Lets view my photos!=)












Credited to my MUA Adnin Adnan [loves her touch!] and photog Abg Own Nizam + Abg Halim..



Cik Misya : Bilalah ada rezeki jadi Duta Produk pula.. huhu..

Wednesday, May 2, 2012

Terkejut apabila dinobatkan sebagai Duta KrulMATRIC Photography & Videography 2011!! Alhamdulillah..

Salam semua.. Baru hari ni saya dapat berkongsi dengan anda khabar gembira ini. Tak sempat nak update. huhu. Syukur Alhamdulillah setelah hampir setahun saya berjuang dalam Pencarian Duta KrulMATRIC Photography & Videography 2011, saya dinobatkan sebagai pemenang tempat pertama!! Peserta-peserta yang lain hebat-hebat juga. Syukur rezeki saya kali ini..:) Jom saksikan gambar-gambar sempena majlis pengumuman Duta KrulMATRIC 2011 di Pameran Pengantin Putrajaya International Convention Centre!!

 Terkejut semasa dimumkan sebagai pemenang pertama.. Penyampaian hadiah oleh Kak Watie, salah seorang orang kuat KrulMATRIC.

With Aishah.. Pemenang ketiga.. Kebetulan kami pakai baju sama!! Boria jadinya.. huhu..

 Aishah, Effa dan saya.. Tiga gadis Duta KrulMATRIC 2011..:)

With Aizat.. Pengacara majlis.. He's so versatile~! Boleh make-up, jadi MC, pandai nyanyi dan sebagainya.:)

 Sambil menunggu pengumuman pemenang, kami membelek-belek risalah KrulMATRIC. Banyak pakej menarik ditawarkan tau! Jom like page facebook KrulMATRIC!

 This is us! Bergambar kenangan with team KrulMATRIC yang sporting..:) Kagum dengan kerjasama dorang tiap kali buka booth.:)

Will miss u girls!! Bilalah kita semua dapat bertemu kembali.. Tak lupa adik-adik peserta yang lain. Semuanya berbakat dalam bidang modelling.:)

Jutaan terima kasih buat team dan juri KrulMATRIC yang sudi memilih saya sebagai pemenang pertama. Walaupun sekadar contest tapi bila digelar 'DUTA', saya pula naik segan. huhu.. Tak lupa juga buat Kak Mazlinda Derus yang sentiasa sabar melayan kerenah adik-adik finalis dutanya sehingga pengumuman pemenang. huhu. Melalui KrulMATRIC juga saya dapat menambah portfolio modelling saya dan meningkatkan ilmu serta keyakinan diri. Anda boleh view portfolio saya bersama KrulMATRIC di SINI. Nantikan gambar-gambar saya shoot semasa Percutian Bersama Duta KrulMATRIC di Janda Baik ok!;)

#Credited to my MUA : Adnin Adnan..


Cik Misya : Ada montage video yang dirakam semasa event ni berlangsung. Tunggu....;)


Tuesday, May 1, 2012

Wajah saya jadi inspirasi lukisan animasi || Thanks Sri Amira..

Salam semua.. Entri ni dah lama nak wat tapi asyik terlupa je. Special entry untuk my friend nun di seberang laut sana iaitu Sri Amira daripada Sarawak. She's so sweet hadiahkan saya sebuah lukisan animasi wajah saya yang diilhamkan daripada photoshoot tema Back To School yang pernah saya jayakan. Sangat kreatif! Thanks so much to Sri cos sudi jadikan gambar saya sebagai inspirasi anda berkarya. huhu. Really appreciate it.. So, kawan-kawan semua leh jenguk-jenguk blog Sri Amira di SINI. Beliau pun penggemar kucing macam saya.. Kira kucing dengan Sri memang tak dapat dipisahkan..:) Jom tengok hasil kreatif beliau!=)
Ini wajah saya...


Hasil seni Sri Amira.. Muka saya bulat sebenarnya but ni pun still cute. hehe..


Cik Misya: Sangat hargai mereka-mereka yang meminati saya sampai kadang-kadang rasa terharu..^_^ Alhamdulillah...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...