expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 30, 2012

Touched by Elly Ryan (Anggerik Desa Event's Team)

Salam dan selamat petang semua.. Tengah watpe tu? Mesti memasing busy sediakan juadah buka puasa. huhu. Okla tengah free-free ni saya update modelling portfolio saya. First time dapat shoot kat sebuah villa yang berharga ratusan ribu or maybe jutaan ringgit! Sungguh cantik tempat ni. Siap ada ladang kambing! Sekali masuk rasa macam kat dalam drama atau filem. Cantik sangat-sangat..! Special thanks to my make-up artist, Elly Ryan yang sudi invite saya dalam sesi photoshoot kali ni. Sempena sesi perkenalan untuk pertandingan dianjurkan oleh Anggerik Desa, jadi kami berkumpul di villa mewah yang terletak kat Sungai Buloh ni. Saya, Syafiq dan Mezra bergabung sebagai talent dalam contest ni dan akan berentap dengan 25 group yang lain pada malam kemuncak 30 September nanti. 

Yang masih belum mengundi tu, sudi-sudikanlah mengundi saya untuk gambar black & white bagi kategori Muslimah High Fashion di SINI. Photoshoot with Elly Ryan ni diadakan sehari selepas majlis pertunangan saya tau! huhu.. Sanggup drive dari Putrajaya ke Sungai Buloh demi tak menghampakan sis Elly yang cute macam penyanyi Rossa ni. Alhamdulillah dapat selesaikan tanggungjawab. Dan paling best dapat kenal ramai photog yang best! They're so sporting & happy go lucky. Gelak je sepanjang shooting. huhu.. Hope to see uols again.. Lets view my photos captures by them!

Me in NMS Collection wardrobe..;) Hijab from Butik Mama..

Inilah kami! Doakan kami berjaya dalam malam final nanti ya!=)







Skodeng!!








Mezra, Sis Elly, Me & Syafiq (macam Syamsul Yusof muka dia!)



Cik Misya : Muka cam keletihan.. Penat majlis bertunang tak hilang lagi masa ni. huhu..

Merdeka ke-55 penuh kontroversi! Lagu tema diciplak dari lagu gereja??

Salam semua.. Pagi ni di pejabat, kami dihidangkan dengan lagu patriotik bertajuk Bunga Raya oleh penyanyi Aishah. Terasa suasana kemerdekaan yang bakal kita sambut tak lama lagi. Tapi merdeka tahun ni banyak cerita kurang enak kedengaran di luar sana. Dari segi logo, tema dan lagunya. Semuanya penuh kontroversi! 

Logo tu takpelah, Menteri nya dah buat statement cover kata logo tu hanya selingan. Sedih tengok kerajaan berhabis banyak duit untuk buat logo, last-last hasilnya setakat boleh copy & paste! Aiyoooo saya pun boleh buatlah!


Dah pulak tu, temanya?? Takde kena mengena langsung dengan kemerdekaan. Kita nak promote perjuangan orang dulu-dulu mendapatkan kemerdekaan bukan perjuangan pihak tertentu yang berkepentingan untuk terus berkuasa kat Malaysia ni. Tak sesuweiiii! Maaflah memang saya tak berkenan tema Janji Ditepati tu. Lebih kepada mempromosikan parti politik daripada menyemai semangat cintakan Malaysia. Kalau ya pun pilihanraya nak dekat tak perlu gunakan Hari Merdeka untuk berkempen. Tak profesional langsung! Tema terbaik setakat ini adalah ilham daripada Tun Dr. Mahathir [kalau tak silap] iaitu 'KERANAMU MALAYSIA'. Sekali dengar dah buat kita rasa bangga jadi rakyat Malaysia dan bersemangat nak sambut Hari Merdeka. Betul tak? huhu..


Ni pasal lagu tema pulak. Terkejut saya apabila dapat tahu lagu Janji Ditepati tu dikatakan telah diciplak dari sebuah lagu berkonsepkan ketuhanan Kristian di Indonesia. Duss! 

Saya tak tahu kesahihan tentang berita ni tapi cuba lah korang google betul ke melodi lagu Janji Ditepati tu lebih kurang sama dengan lagu Serukan Namanya tu? Harap sangatlah Menteri terlibat lebih peka dalam hal-hal sebegini. Nampak mudah tapi sebenarnya kalau silap langkah, efeknya sangat besar. Karang bergaduh lagi Malaysia dengan Indonesia. Dah pulak tu lagu kristian! Kita negara Islam [kononnya] tapi tak kaji betul-betul benda ni. Harap dorang dapat siasat. Kalau sekadar fitnah semata-mata, Alhamdulillah.. Cerita selanjutnya di SINI..

Pape pun, teruskan semangat cintakan tanahair kita ok. Seteruk mana pun negara kita, ini tempat tanah tumpah darah kita. Walaupun perit tapi harus ditelan. Cewah! huhu.. Selamat Hari Merdeka ke-55!=)



Cik Misya : Patutlah saya tawar hati nak wat persembahan Hari Merdeka beberapa tahun kebelakangan ni.

Wednesday, July 25, 2012

Status 'In Relationship' bertukar di Ramadhan 1433h.. Syukur..

Salam semua.. Macam mana dengan Ramadhan anda? ;) Alhamdulillah kita dapat berpuasa lagi tahun ni. Dah nak masuk hari ke-6 dah..:) Tapi bagi saya ada sesuatu yang lebih menggembirakan menyambut Ramadhan kali ni. Syukur sangat-sangat.. Nak tahu apa dia?;) Kalau tengok gambar bawah ni agak-agak apa yang berlaku pada diri saya?


Cer teka cer teka cer teka...;)
Photoshoot? Haha.. Ramai ingat camtu. Mentang-mentang saya model, pakai cantik sikit, photoshoot.. hehe

Kawin? Hoho.. Tetiba je saya kawin tanpa jemput korang semua. Tapi boleh je kan? hehe..

Lagi-lagi-lagi??;)

Haha okla.. Betul lah tekaan anda.. 

Alhamdulillah tepat jam 3.30 petang pada 14 Julai 2012 yang lalu saya sah menjadi tunangan orang..^_^ Hampir 2 tahun berkenalan bermula dari facebook, tak sangka si dia menjadi future husband saya. InsyaAllah.. Doakan yang terbaik untuk kami ya.. =)

Pelamin mini by Erin Nanie.. Apa yang diidam menjadi kenyataan. Thanks kak erin!=)

Nantikan gambar-gambar rasmi dari official photographer ya. Majlis saya simple sahaja. Guest pun saya terpaksa limitkan. Reserve untuk wedding nanti. huhu.. Prepare majlis ni dalam masa sebulan, Alhamdulillah majlis yang diidam-idamkan menjadi kenyataan. Baju tunang tu pun saya jahit sendiri aksesori-aksesorinya. Sampai orang ingat saya sewa ratusan ringgit! huhu.. Baju je tempah, yang lain-lain (aksesori/hiasan baju) saya buat sendiri. Puas hati sesangat sebab hasilnya sangat memuaskan hati.^_^

Apa-apa pun tunggu entri seterusnya. InsyaAllah.. Banyak benda nak story kot. hehe.. 


Cik Misya : Baru faham nape orang berdebar-debar time bertunang. I gigil nok masa sarung cincin! haha..


Tuesday, July 24, 2012

Saloma versi Muslimah.. Bukan perempuan kabaret!

Salam semua.. Updated new profile! Tema 60s by Jamina Make-Up Artist.. Photoshoot ini dibuat sempena Pencarian Duta "The Beautiful Touch by Jamina" yang sedang berlangsung sekarang. Uols dah undi saya ke belum? Belum undi lagi?? Haaa ni nak marah ni! huhu.. [hot sangat kerr?] ;p Takpe, kalau rajin nak mengundi klik je SINI untuk tahu kaedahnya. [harap korang undilah ye.. hehe] 

Hope tema 60an ala-ala Saloma berkebaya merah ni menjadi lah ya. Saya mix and match je apa yang ada dalam wardrobe. Susah juga sebab Saloma mana pakai tudung. Oops! hehe.. Takpelah, ni 60an versi sopan sikit yakni bertudung. Kebetulan kebaya ni baru je siap dijahit oleh tailor feveret saya. Tup3x dapat panggilan suruh datang shoot tema 60an atau berkebaya. Time shoot pun feeling-feeling a-go-go cuma takde lagu je! Kalau tak dah lama beraksi pop yeh yeh! haha.. [tak pasal-pasal dilabel perempuan kabaret karang]

Jom tengok my portfolio in red kebaya.. Cewah! Make-up by sis Jamina, photog by Syazwan and lagi sorang abang tu.. Err tak ingat, ampun sesangat! ~_~ huhu..



Ada macam cover girl magazine tak? Ngee.. 

Tengah-tengah tu kak Jamina.. Relax je dia make-upkan saya. Memang pro la! huhu..




Cik Misya : Kebaya merah tu adalah baju raya tahun ni sebenarnya. Dah rasmi awal-awal. haha..

Skirt warna-warni untuk hari raya?

Salam semua.. Penat berpuasa? huhu rileks la.. Baru hari ke-4.. InsyaAllah masih ada 26 hari lagi untuk kita berpuasa. InsyaAllah pejam celik pejam celik tibalah kita menyambut Lebaran.=)

So, untuk lebaran ni dah ada baju raya belum? Haa kalau stil tercari-cari apa yang sesuai untuk dipakai masa raya nanti, why not anda try bergaya dengan skirt berwarna-warni dari Empayar Siti Murni (ESM)! Macam-macam warna ada.. huhu. Actually this is one of my modelling portfolio.. Alhamdulillah dipilih oleh ESM untuk menggayakan skirt limited edition ESM ini. Photoshoot dijalankan di sekitar Palace of Justice, Putrajaya. Saya disolekkan oleh MUA yang comel lote Kak Haz dari Puchong. Special thanks to Kak Rafnaz, Uni (sanggup datang walau menanggung baby dalam perut. hehe] and incik photog Akmal [betul ke nama? ngeee jangan mara..~_~]. Yang penting bihun goreng hari tu memang sedap! haha puasa3x!!


Part catwalk tu main bedal je tuh. Tak sia-sia gi kelas SBSM. @_@

Nice kan? All models are gojes! Hope dapat collaborate lagi dengan uols. Saya kelihatan paling pendek. Huahaha..;p

Actually photoshoot ini juga bertujuan untuk dibuat banner sempena fashion show ESM akan diadakan tak lama lagi. Mesti cantik banner tu sebab warna-warni. huhu. Tunggu...........;)


Cik Misya : Mahu belajar gaya turban kak Azie. So creative!

Sunday, July 22, 2012

Terpilih sebagai Finalis PMT-Qaisara ESM, Nantikan malam finalnya!

Salam semua.. Masih ingat lagi Pencarian Model Tudung ESM Qaisara yang pernah saya join beberapa bulan yang lepas? Mungkin ada yang terlepas pandang tentang contest ni. Boleh recap dalam entri INI. Syukur Alhamdulillah saya berjaya ke peringkat semi-final dan seterusnya ke peringkat akhir!! Undian anda dan pemilihan juri profesional yang dipilih oleh Empayar Siti Murni melayakkan saya bersaing merebut gelaran Model Tudung Siri Qaisara. InsyaAllah malam penentuan akan diadakan dalam bulan November [perancangan ESM]. So, sesiapa yang nak datang bagi memberikan sokongan, anda semua dialu-alukan! Tunggu saya war-warkan event tersebut ya! Datang ramai-ramai bawa pom-pom girl! haha.. 


Di malam final nanti, maybe akan ada sesi catwalk dan seterusnya penggayaan Tudung Qaisara. Saya suka tudung ni sebab boleh digayakan dengan pelbagai gaya dan sudah semestinya hiasan bunga ros yang comel di sekeliling tudung!=) Anda teringin nak pakai tudung macam saya ni? Jom ke page Tudung ESM di facebook. ESM juga menyediakan Kelas Modelling Sehari bersama Siti Murni (SBSM), Kelas Make-Up Asas dan Jadilah Emcee Terbaik (JET) bersama Hisham Salleh; Pengacara Selamat Pagi Malaysia. Tunggu event yang penuh gilang-gemilang ini nanti ya! InsyaAllah..=)


Cik Misya : Punya lama simpan story ni, baru kali ni dapat share. huhu..

Featured in Rapi Magazine 15th July 2012

Salam sayang semua.. Lupa nak habaq mai, wajah saya muncul dalam Majalah Rapi keluaran 15 Julai 2012!=) Alhamdulillah sebulan menanti, keluar juga gambar saya. hehe. Muncul dalam ruangan Tampil Berbeza majalah Rapi bergandingan dengan adik Farah Farhana (student MMU, Cyberjaya). Saya disolekkan oleh Make-Up Artist Liyana Dee yang vogue. Huhu.. Wardrobe sponsored by 'Almaree by Twinz'. Jom dapatkan Majalah Rapi keluaran 15 Julai 2012 sekarang!=)


Tudung (Turban) by Al Shawls.. Ramai suka dengan turban ni sebab nampak bergaya dan mudah dipakai. Thanks Alleessa Bunny!=)




Ruangan make-over.. Jom belajar teknik solekan daripada Liyana Dee bagi memberikan kesegaran pada wajah anda! 

Special thanks to Kak Za Afiza yang beri peluang kepada saya untuk gantikan beliau dalam sesi photoshoot bersama Majalah Rapi ini. First time dapat shoot di Studio Karangkraf yang sangat besar dan canggih tu! huhu.. Thanks juga buat Kak Marlia (wartawan) yang ramah dan sporting masa shoot dijalankan. Tak lupa juga incik photog Hafiz.. Senang bekerjasama dengan anda semua. Hope dapat peluang lagi di masa akan datang. Amin...^_^


Cik Misya : Lemah sungguh apabila disuruh senyum nampak gigi. Ngeee...

Pencarian Duta untuk Make-Up Artist Jamina

Salam semua.. Apa khabar? Puasa tak? huhu.. Dah masuk 2 Ramadhan 1433h. Alhamdulillah.. Alang-alang menunggu waktu berbuka puasa ni, jom bantu saya dalam contest terbaru ni. Dah lama publish cuma tak berkesempatan nak update dalam blog. Selebihnya admin yang uruskan. Jom undi saya!:)

Contest diberi nama Pencarian Duta "The Beautiful Touch of Jamina".. Kalau ada rezeki saya jadi duta, Alhamdulillah...=)

Amacam gaya 60s ala-ala Saloma ni? hehe.. [Tunggu entri penuh tentang gambar ni]

Ok, cara nak undi gambar saya di atas ni adalah seperti kaedah berikut:

1st like page facebook Beautiful Touch by Jamina
2nd like my photo HERE.


Done? Alhamdulillah.. Thank you so much atas keprihatinan anda. Cewah! Jasa anda amat dihargai. Selamat berpuasa!^_^


Cik Misya : Tak beli baju raya lagi. huahaha..

Friday, July 20, 2012

In Emysticloset Emystic wardrobe.. Like a cheetah! (Photoshoot with Frens ESM Part 2)

Salam semua.. Alhamdulillah esok kita akan menyambut Ramadhan yang mulia. Tak sabar nak berterawih di malam hari. Moga diberi kesihatan dan keimanan yang tinggi untuk hadapi Ramadhan kali ini. Amin.. Salam Ramadhan juga untuk kawan-kawan semua..:)

Alang-alang ni saya share dengan anda sambungan profil modelling saya Part 2.. Photoshoot bersama Frens ESM bertemakan colourful.. Kalau nak tengok Part 1 boleh klik SINI. Jom view gambar-gambar saya hasil tangkapan photog-photog yang best! Make-up by Aishiteru Mazz manakala wardrobe by Emysticloset Emystic.. Location at Taman Botani Putrajaya. Lets view!=)























Cik Misya : Harimau bintang versi sopan.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...