expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, December 28, 2012

Tersenarai sebagai pemenang segmen Paly!!

Salam.. Yeay blog saya menang dalam segmen anjuran blogger Paly (SINI)! Hadiahnya? Tersenarai dalam bloglist beliau! Ngee... Saya ni jarang bertuah if ada cabutan-cabutan nombor neh. Sekali dapat memang saya happy la walaupun hadiahnya simple saja. Bersyukur apa adanya...=)

Klik untuk paparan penuh

At least bila link blog kita tertepek di bloglist blogger lain, dapatlah tambah peluang untuk kita tambah traffic. Memang appreciate sangat-sangat kat rakan-rakan blogger yang sudi review atau letak link blog saya dalam bloglist dorang. Bukan senang tau! Huhu.. Pape pun congrats untuk saya! Ngeee...^^


Cik Misya : Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia?

Dapat review kali kedua oleh My Dream!!

Salam.. Ahakss... As mentioned before this, blog saya akan di review kali kedua oleh blogger My Dream (entri ini). Akhirnya dah review pun! Cepat betul beliau review blog saya! Memang pantas! Jom tengok apa kata-kata review kali kedua beliau about my blog.=)

Klik untuk paparan penuh

Alhamdulillah if ada kesempatan memang saya akan buat entri balas kepada blogger-blogger yang review blog saya. Sebagai penghargaan sebab sudi datang, tengok dan komen pape yang patut. At least traffic saya pun leh bertambah. Dan melalui entri balas, dapat bantu tambah traffic blogger tersebut juga rite?;) Ok darling nanti i kemaskan sidebar ya. Tengah tunggu time betul-betul free nih. Huhu. Ok see you again..=)

Oh ya, saya tiada kena-mengena dengan Encik Random.org. Hehe...


Cik Misya : Buat baik dibalas baik..

Segmen Akhir Tahun dari Yana

Salam.. Haa segmen pendek yang perlu segera disertai!! Klik SINI atau banner okeys..


Ada hadiah tau! Walaupun tak lumayan but i tetap support segmen-segmen sebegini. InsyaAllah.. Uols pun join ok!!=)


Cik Misya : Tambah motivasi dalam diri agar prestasi meninggi.

Be-Log Meow-Meow dah review saya!!

Salam. Alhamdulillah kena review lagi! =) Syukur Alhamdulillah sebab ada juga yang sudi usha dan review blog saya yang biasa-biasa saja ini. Jom tengok apa kata tukang review blog saya kali ini iaitu Cik Meow-Meow. hehe..


Huhu wajah saya iras Hanez Suraya? Rasanya ramai juga cakap macam tu sedangkan saya sebenarnya.. Tak kenal pun siapa Hanez Suraya tuhh!! Ahaksss.. Boleh? Maaflah ketinggalan zaman sikit. Ngee... Takpe nanti saya check. Wakaka! Pape pun thanks to owner blog Meow-meow a.k.a Ina ni sebab sudi pilih saya as pemenang segmen INI untuk hadiah review. 



Yeay, dapat masuk bloglist sekali! Syukur.. Nak terjah blog tukang review ni? Klik SINI..




Cik Misya : Pelanduk dua serupa.

Segmen Blog Review By Mymy Mushie

Salam.. Again di petang-petang Jumaat ni mari kita bersegmen! Mudah je syarat-syaratnya.. Klik SINI atau banner untuk info lanjut.=)


Nak tag... Cik Wannsury & Liyana Jasmi.. Yang lain-lain tak ditag tu pun tetap leh join tau!=)



Cik Misya : Jumaat adalah hari paling heaven sebab esok cuti!

Review from Liyana Jasmi!!

Salam semua.. Wah dapat review lagi! Kali ni dari adik comel Liyana Jasmi!=) Hasil saya join dan menang segmen beliau di SINI. Jom tengok apa review beliau tentang blog saya yang lite-lite neh. Ngehehe...

Alhamdulillah dapat positive comment.^^ I know widget saya macam serabut but so far tiada yang komplen about tempoh loading. Always faster! Huhu.. Rajin-rajinlah singgah my blog. Ngee...=) 

Nak terjah adik Liyana ni klik je header beliau kat bawah ni...



Cik Misya : Fikiran positif menghasilkan tindakan yang baik.

Segmen Follow Saya Follow Awak,Like Saya Like Awak! By Natasha & Nabila

Salam.. Huhu panjang betol nama segmen neh! Walaupun saya takde fanpage facebook untuk di like but still leh hantar penyertaan sebab ada blog. So uols pun join la sekali!=) Klik SINI atau banner..



Cik Misya : Mutiara kata biasanya pendek tapi penuh bermakna.

SEGMEN : Free Doodle To Me!

Salam.. Nak!!! Huhu doodle free haruslah nak kan? Ngeee... Nak warna pink sewajibnya! Ahakss.. Nama letak Misya.. =) Korang nak juga doodle free? Klik SINI atau banner k..


Cik Misya : Sentiasa mencuba.

Segmen - Jom tambah rakan blogger !

Salam semua.. Jom kita tambah koleksi rakan-rakan blogger dengan menyertai segmen ini! Klik banner untuk join.




Cik Misya : Sukar mencari sahabat sejati.

Segmen "Aku ini Seorang Blogger"

Salam.. Of course saya seorang blogger! Huhu. Jadi uols yang  blogger-blogger tu mehla join sekali segmen menarik neh!=) Klik SINI atau banner..



Cik Misya : Aku wanita biasa.

Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP

Salam.. Huhu ramai betul nak update bloglist sempena new year yang bakal menjelma ni. Saya je tak update-update blog list lagi. Ingat nak wat segmen juga. Tengok pada keadaan masa camne okeys. Pape pun jom join segmen INI. Klik banner pun boleh..:)


Azam tahun baru? Mahu jadi luar biasa!! Jadi, kenalah berusaha secara luar biasa jugak!! Doakan saya capai apa yang diidamkan ya! Amin...^_^


Cik Misya : Ceburi bidang perniagaan.

Segmen Pendek By Tashyra

Salam Jumaat semua.. Ya Allah indahnya rasa pagi ni..!=) Jom kita join segmen pendek INI. Klik banner pun boleh..^^


Tag : Nurmujahidah!=)



Cik Misya : Lawak pelakon Ibrahim Pendek tetap jadi ingatan.

Thursday, December 27, 2012

Segmen 3 Hari : Cik Lyeen lagi!

Salam.. Uish, tengok je hadiah yang ditawarkan, alamak cantiknya shawl bunga ros tuh!! Of course la teringin juga nak sehelai! Ngeee.. Jom klik SINI atau header penganjur segmen singkat ni. Tamat hari ni tau!!=)



Nak tahu rupa hadiah shawl tuh? Tengok gambar bawah ni.. Harganya bernilai RM60.00 tau! Mahal tuh.. 


Really nice and sweet rite? Hopefully ada la rezeki nak menang. Amin!^__^ Nak tag Cik Syida. =)



Cik Misya : Rezeki ada di mana-mana. Usahalah sehingga dapat.

1st Segmen Review Blog By Nurul Atiqah

Salam.. Jom join segmen pertama anjuran blogger Nurul Atiqah nih. Support tau blogger baru ni.:) Klik SINI atau banner if nak join..



Cik Misya : Tiada yang pertama tiada yang seterusnya.

Jom Join Segmen Khas Rakan Bloglist Oh Gosip Artis dan Menang RM50

Salam.. Erm first time kot join segmen anjuran blog gosip-gosip neh. Huhu. Dah lama dah tak baca blog hiburan sebab errr... Entahlah. Tapi segmen ni macam menarik sebab ada hadiah wang tunai! Sape taknak kan?;) Jomlah join sekali! Klik SINI atau banner..:)




Cik Misya : Tak suka bergosip tanpa sebab.

Segmen Memburu Followers by Hotmasakini

Salam.. Wow! Mari kita berburu!! Mengejar dan mencari follower sampai dapat!! Misi perlu diselesaikan! Ecehh.. Berangan macam askar plaks.. Gedixx...;P  Takpe, jom kita memburu beramai-ramai dalam segmen INI. Tembak je banner bawah ni dengan mouse komputer anda. Ahakss...;)




Cik Misya : Pemburu cinta hakiki.

Pencarian Bloglist New Year by A&A

Salam.. Alahai tomey-tomey banner segmen ni.. Huhu macam baby je pulak yang wat segmen ni. Nak klik pun macam tak sampai hati..! Huhu. Jom kita join segmen ni! Klik banner atau SINI okeys...


Uols sume di tag okeys!! Please la join sebab banner segmen ni comel sesangat!! Ahakss boleh ke bagi alasan tuh? Ngee... Selamat mencuba!=)



Cik Misya : Mudah cair dengan benda-benda sweet like roses or teddy bear..^^

Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !

Salam.. Huhu nampak macam kasar je bunyi tajuk segmen ni. But jangan risau, penganjur nya takdelah sekasar itu. Simple and sweet aja segmen ni sama macam tuannya.;) Klik SINI atau banner if nak tahu lebih lanjut.=)




Cik Misya : Tegas dan garang bertempat.

Segment Exchange Link & Follow BY Miza Ahmad

Salam.. Erm bila tengok banner segmen ni rasa ala-ala vintage sangat. Huhu.. Jomlah kita tambah kenalan melalui segmen INI atau terjah banner berikut..



Tag 3 orang bff...;)  Yana Aina, Yuliana Wahit dan Rien Rose... Ni semua adalah blogger friend forever (bff) yang rajin meninggalkan komen di entry saya.=)


Cik Misya : Mencipta teman melalui dunia tanpa sempadan.

Segmen Blogwalking Akhir Tahun 2012


Salam.. Erm Nabila Medan, siapa yang tak kenal rite? ;) Memang femes dengan segmen dan GA beliau! Now ada satu l agi segmen anjuran beliau. Mehlah join SINI atau hit banner untuk sama-sama blogwalking dengan segmen neh.:)


Siapa mahu di tag? Haaa sape yang baca tuh, anda di tag secara automatik untuk join!! Ngehehe...;)


Cik Misya : Jalan ramai-ramai baru best.

SEGMEN: BLOGLIST MAMA KAYBEE 2013

Salam... Jom join bloglist blogger Muslimah ni! Simple je syaratnya.:) Terjah SINI atau klik banner untuk join.


Cik Misya : Sentiasa perbaiki diri untuk menjadi Muslimah sejati.

Segmen : Saya Nak Doodle Free By Afie Qaisarah

Salam.. Yes haruslah nak doodle lagi! hehe... Sebab doodle sangat comel. Pandai betul blogger-blogger sekarang wat doodle kan? Saya je tiada kurniaan / bakat nak wat doodle. Ngeee.. Takpe, jom join segmen INI atau klik banner jika nak doodle juga!=)

Saya nak doodle dari Afie!!!

Cik Misya : Benda free siapa taknak memang rugi.

SEGMEN : BLOG REVIEW by Siti Nurazwaniza

Salam... Again blog review segment! Seronok betul banyak segmen camni. Meriah!=) So, jom sama-sama memeriahkan segmen INI dengan klik banner di bawah..:)



Cik Misya : Rindu suasana raya yang meriah.

Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?

Salam.. Erm menarik gak segmen kali ni. Selalu orang komen pasal header blog je kan? Kali ni penganjur segmen nak komen about nama blog pula. Haa uols join ler sekali. Mana tahu leh fikir sesuai ke tak nama blog uols tu leh tengok pendapat penganjur nanti. :) Klik SINI atau banner if mahu nama blog anda dikritik. Ahaksss..


No. G+ saya 320. =)

Ok, sebab apa saya mahu Eyriqazz komen pasal “Nama Blog” saya?? Ermm sebenarnya... Entahlah! Haha boleh camtu? Mahu kena disqualified dek penganjur. Ngeee...^_^ Actually saya suka nak dengar pandangan orang about my blog. Nak tahu juga apa yang boleh diperbaiki. Nama blog saya Aimi Syahirah || In the Story. Saya rasa dah ok compare dengan awal-awal dulu lagi berbelit lidah nak sebut nama blog saya. hehe.. Takpela, will see apa kata penganjur segmen about my blog's name nanti k!=)



Cik Misya : Pilih nama anak ikut nama Islam.

Bloglist dan BlogReview By BudakVanilla

Salam.. Yummy! Huhu saya suka perisa vanilla. Ni pun baru je makan Magnum Classic luar coklat dalamnya vanilla! Sodap! Ahakss... Ok-ok kita sambung dengan segmen ni. Ada rezeki leh dapat hadiah/masuk dalam bloglist/ di review oleh penganjur! Menarik kan? Jomlah join SINI atau klik banner..




Cik Misya : Pantang 3 bulan makan aiskrim sebab batuk.

Segmen : Aku dan Blog

Salam. Erm ni segmen kedua blogger Paly yang saya join after segmen ini. Segmen dia simple-simple je. Rugi tak join.:) Klik SINI atau banner okeys...


Apa ek saya nak story about my blog? As usual ianya banyak menceritakan tentang kerjaya modelling saya. Dats why banyak gambar saya dipaparkan untuk tatapan klien-klien yang berminat nak tawarkan modelling job. Dan ada juga yang jadikan ia sebagai inspirasi dalam berfesyen sebagai seorang Muslimah.. Yang lain-lain tu biasalah ada part join segmen, contest, plus ada juga kisah-kisah peribadi yang tak berapa nak peribadi la. Ngehehe... Itu je kot.:)

Antara blog yang saya rasa ok la, ;) adalah blog penganjur segmen ni sendiri. Sebab saya tertarik camne beliau wat blog archive dalam satu kolum dengan benda-benda lain.


Kemas sangat-sangat! Ada tutorial tak? Ngee...;) Sharing is caring.. Huahaha... Ok done my entry!=)



Cik Misya : Tak cantik takpe tapi jangan selekeh.

Segmen : Review Blog By Fateha Halim

Salam.. Em bab-bab review ni memang i suka! Jomlah join segmen review-review ni. Klik SINI atau banner if nak join juga.:)


Alahai sweet nyer banner segmen ni.. Rasa macam dalam hati ada taman gitewww..;) Sejuk je tengok. Kalau lah incik tunang beri hadiah sebegini mahu tangkap lentok cair tak hengat! Ngee.... Memang saya suka ros dan juga pink colour.. Rasa ayu-ayu giteww...^_^



Cik Misya : Ciptaan Allah s.w.t adalah yang terindah.

Segmen Blogger Aku Datang

Salam.. Mehla datang blog saya ni.. Huhu.. Erm nak blogger datang ramai-ramai ke blog anda? Jom join segmen INI atau klik pada banner for more information.:)




Cik Misya : Kedatangan tetamu ibarat rezeki.

Segmen : Short Segmen By Amer Amirah

Salam.. Ahha.. Jom join segmen simple INI! Klik banner pun boleh membawa anda terus ke entry penganjur.:)


Tag : Pokok Manggis Depan Rumah



Cik Misya : Tak tinggi tak rendah, sedang-sedang saja.

Dapat doodle dari Rien Rose!!

Salam semua...! Wah rasa macam dah lama saya tak update entry rite? Maaf sesangat sebab terlampau busy! Macam-macam benda best yang saya nak kongsi tapi takpela, slow-slow. Tunggu saya tak busy okeys..;) Pagi-pagi ni buka blog, ternampak komen Rien Rose tentang doodle saya dah siap! Melalui segmen INI, saya dapat doodle free dari beliau. Comel!! Macam saya.. Ahaks..;)

Cute kan? Pinky girl bertudung plak tu. So sweet! Thanks ya Rien Rose!=)



Cik Misya : Pink sebati dengan jiwa si gadis.

Friday, December 21, 2012

SEGMEN : I want more followers for blog and more likers for fanpage !!

Salam.. Ahakkss saya takde fanpage! Tapi takpe, masih leh join segmen ni..:) Yang penting kena ada blog la. Huhu. Ok proceed to this link or click banner if nak join.:)




Cik Misya : Tak ramai fan.

Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!

Salam.. Wow, Nabila Medan wat segmen lagi! Jom support!=) Klik SINI atau banner..



Tag : Din dan Nadia Johari


Cik Misya : Tak pernah kena saman trafik lagi.


Segmen : Blog Review By Mailey Jayley

Salam... Erm bab-bab review ni memang saya suka! Huhu.. Jomlah join sekali! Klik SINI atau banner untuk info lanjut.=)


Alamak, ada pop kuiz la.. Huhu.. Takpe saya jawab jela ek..;) Kenapa Mailey perlu review blog saya?

Kenapa ya? Of course sebab mahu menambah traffic di blog saya. Kira nanti selepas Mailey review, pembaca/follower beliau mesti akan terjah blog saya rite? Secara tak langsung follower saya pun mungkin meningkat. (Ayat macam skema sangat) hehe takpela, yang penting cukup syarat penyertaan.



Cik Misya : Peluang jangan dilepaskan.

Jom Rapatkan Ukhwah Kita !

Salam.. Erm memang sesuai hari Jumaat gini join segmen camni.:) Jom sama-sama rapatkan ukhuwah juga. Klik SINI atau banner okeys..



Cik Misya : Musuh jangan dicari.

Sukarnya isteri bila dapat suami tak supportive!!

Salam... Alhamdulillah bertemu kita di pagi Jumaat yang penuh barakah ni.. Entry ni dah lama saya draf cuma tak terpublish-publish. Huhu. Nak edit betul-betul dulu. Tengok tajuk pun dah wat para isteri dan suami 'sentap' sikit kot. Hehe. Jangan marah dulu.. Baca dulu apa yang saya nak sampaikan.:)

Walaupun saya belum berumah tangga but saya suka tengok ragam orang yang dah kahwin ni. Macam-macam hal. Ada tu sampai leh story plak hal kain dalam kat saya! Ahaks... Tapi takleh lah nak dedah kat sini. Hak peribadi masing-masing kan. Apa yang saya nak share kat sini bukan nak blaim or condem sesiapa tapi hakikatnya itu lah yang terjadi di Malaysia!

Supportive ni maksudnya memberikan sokongan, dorongan dan sebagainya.. Kira apa yang dibuat oleh orang yang disayangi tak pernah dibangkang malah memberi sokongan asalkan perkara itu baik. Tapi saya banyak lihat, contohnya isteri nak cantik, nak pasang badan untuk suami di rumah, dah semangat dah nak wat macam-macam untuk suami tersayang, then sebagai isteri kena lah minta izin dan restu suami bila nak wat sesuatu. Last-last harapan untuk jadi cantik kepada si suami musnah bila suami langsung tak supportive!

Oklah, kalau suami tak izinkan nak wat camne rite? Syurga isteri bawah tapak kaki suami. Memang wajib seorang isteri patuh pada suami. Tapi kadang-kadang suami ni tak faham atau sengaja wat-wat tak faham tentang keinginan isteri. Plus kuasa veto yang ada padanya maka apa isteri buat tak disokong walaupun benda tu baik untuk isteri. Explanation pun taknak dengar, terus kata NO! 

Maaf lah, saya memang agak anti dengan suami yang ada sikap sebegini. You kena tahu beza sporting dengan supportive. Sporting tu maksudnya isteri you wat benda salah pun you support. Tapi supportive pula asalkan benda baik dia akan sokong. Kadang tu kesian tengok kawan-kawan nak cantik, nak tukar beg buruk dah bertahun-tahun pakai pun suami tak bagi!  Isteri yang cantik, kemas, pandai jaga diri dan tubuh badan akan memberikan gambaran yang baik terhadap suami tau tak? 

Bagi saya, kalau suami yang tak supportive ni leh lagi diterima lah sebab isteri dah jadi hak milik dia. Tapi yang paling saya rasa tak leh terima, boyfriend (teman lelaki) yang takde hubungan pape tu lagi 'berkuasa' mengawal apa yang girlfriend lakukan. Nak beli itu ini semua tak boleh. Sedangkan benda tu bagus untuk masa depan! Tiba je kan orang luar yang takde kena-mengena wat keputusan untuk diri sendiri. Belum kahwin dah control macam-macam, after kahwin mahu jadi bapa singa kot semua tak boleh. Lepas tu tak pandang jauh. Fikir negatif. Tak tahu la nak kata apa..

Even saya sendiri pun, walau pun dah tunang, ada perkara yang saya kena decide sendiri. Contoh : takkan nak beli baju dalam pun nak tanya si dia kan? Kita belajar tinggi, parent tanggung, then kerja dapat duit sendiri, tiba-tiba orang lain yang baru kenal beberapa tahun pula yang kawal kita. Kebiasaan saya bila wat sesuatu akan tanya pendapat orang dulu. Lepas tu tak semestinya kita follow. Digest dan wat keputusan sendiri. Bukan ambil pendapat , cedok bulat-bulat, dan buat pendapat orang tu sebagai keputusan anda.  

Apa saya taip ni bukan nak suruh para isteri jadi derhaka pula. Huhu. Sekadar pendapat saya la.. Saya pun bakal bergelar isteri. Dari sekarang lagi saya dah buat persediaan. Jaga kesihatan dan kecantikan sebab itu anugerah terindah yang Allah s.w.t kurniakan kepada setiap wanita. Bukan suruh wat plastic surgery untuk cantik, tapi usaha selagi boleh. Yang dah cantik, kekalkan. Bukan after kahwin, dah beranak-pinak terus lupa nak jaga sebab rasa anak lebih penting. Actually suami tu ibarat anak sulong kita tau? Saya banyak membaca, Alhamdulillah banyak benda yang saya tak tahu, dah tahu.:) Jangan letakkan 100% kepercayaan/kasih sayang terhadap sesuatu/seseorang sebab semuanya milik Allah swt dan bila-bila masa saja ia boleh diambil semula.


Nak lagi tips? Emel to me aimi@aimisyahirah.com.



Cik Misya : Nikmatilah kehidupan seadanya bukan setakat menjalani kehidupan seperti biasa.

Thursday, December 20, 2012

Segmen Review Blog by Mohd Noor Shawal

Salam.. Review-review... Haish best betul lah if di review! Hehe... Mudah aje nak join! Klik SINI atau banner if nak tahu syarat-syarat penyertaan..



Cik Misya: Pendapat orang diperlukan untuk memperbaiki diri.

Segmen Blogwalking Rilex Cool

Salam.. Erm best bab blogwalking nih! Jom lah join sekali! Huhu.. Klik SINI atau banner..


Apa yang bestnya blogwalking? Memang best sebab dapat view macam-macam jenis blog! Plus kalau tinggalkan jejak, secara tak langsung, orang tu akan blogwalking semula ke blog kita! Tu yang syok tuh. Huhu.. So, mari blogwalking dengan Rilex Cool!=)



Cik Misya : Suka jalan-jalan cuci mata.

Contest : Saya Nak Doodle by- Rien Rose

Salam.. Huhu lama rasanya takde segmen doodle-doodle ni. Of course nak join!:) Jom la uols join juga..:) Klik je link INI atau banner comel kat bawah ni..


Saya nak doodle tu pakai baju warna pink! Hehe... Nama nak letak kat dalam love tu, Misya...=)


Cik Misya : Dalam hati ada taman.



Wednesday, December 19, 2012

Photoshoot with AJK ESM at Pullman Putrajaya

Salam semua.. Erm dah lama kan saya tak update modelling portfolio saya dalam blog. Huhu.. Actually banyak yang nak di share. But today kebetulan ada masa ni, saya share la salah satu hasil photoshoot bersama AJK-AJK ESM di Pullman, Putrajaya.. Jom enjoy all my photos!=) 


















Credited to all photogs and my MUA Mizs Chainy.. Thanks also to all AJKs dan MUAs yang terlibat. Dan yang paling penting! Wardrobe sponsored by Norzibeautilicious!! Thanks so much to Kak Zi sebab sudi sponsor wardrobe kami. Berwarna-warni!=)



Cik Misya : Pilih warna ceria untuk pakaian anda supaya nampak berkeyakinan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...