expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 30, 2013

How to get colour codes for HTML?

Salam.. Erm ramai yang suka edit-edit blog then letak pelbagai warna untuk font, border, link dan sebagainya bagi menambah tarikan terhadap blog memasing. Saya pun begitu juga. Dulu saya tak berapa pandai bab-bab colour code untuk dimasukkan ke dalam HTML saya.. 

Saya rasa ada juga di kalangan anda tercari-cari mana nak dapatkan kod warna setiap kali nak edit benda-benda alah tu semua. Saya search-search tadi terjumpa satu link.. Memang mudah nak dapatkan kod tu. Klik je kat warna tu then keluarlah code yang diperlukan untuk di copy-paste dalam HTML blog kita. :)


Salah satu link yang saya jumpa adalah entry kat dalam gambar di atas ni. Boleh klik gambar tu atau SINI untuk membawa anda ke entri penuh berkenaan colour code yang diperlukan. Mungkin banyak lagi entry yang berkaitan about colour code ni tapi saya rasa ini antara yang paling mudah nak dapatkan kod warna.. :)



Cik Misya : Pernah obses dengan warna kuning. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...