expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, March 22, 2013

Impian perkahwinanku.. Mahu berniqab??

Salam Jumaat semua.. Kejap je dah sampai Jumaat ya?:) Erm tak lama lagi saya bakal diijabkabulkan. Bila tu? Ahha tunggu pengumuman rasmi. Ecehh...;) Tapi, banyak lagi yang belum prepare! Wakaka.. Baju nikah pun belum ready lagi. Huuu... Acaner ni? Ngee.. 

Tahu tak saya teringin sangat masa nikah nanti mahu berniqab. Itulah tema idaman saya.. Saya tertarik dengan konsep ni sejak menonton movie Ayat-Ayat Cinta.. SubhanaAllah indahnya perkahwinan yang penuh bercirikan Islamik. Sejak tu saya pasang impian mahu tema seperti itu.. Saya try search then jumpa lah beberapa photo indah pengantin berniqab.. Mahu dijadikan inspirasi..^_^ 




Comel sangat-sangat kan? =)

Ini antara koleksi busana pengantin berserta niqab. Saya suka cuma saya lebih prefer jika hijabnya dilabuhkan menutup dada baru tampak lebih sesuai dengan gaya berniqab tersebut. But memang nampak cantik baju-baju ni. Putih bersih..^_^

Haa saya suka Irma Hasmie punya wardrobe.. Walaupun tak berniqab, tetap sopan rite? Saya suka hijabnya dan kalau boleh dikenakan niqab pasti tampil lebih istimewa di hari bersejarah saya.. Wah verangannnn!!! Ngeee.....@_@



Cantik kan dress ni? Haish geram betul tengok.. Cuma nak kena bincang dengan Mak Andam nyer nanti boleh ke dia wat kan baju nikah saya la-ala gini.. Huhu... 




Wah berangan betul Cik Misya yer.. Huhu apa salahnya berangan kan? At least kita usaha wat something best dalam hidup. Nak kahwin sekali je seumur hidup. Mahu yang terbaik. InsyaAllah. Doakan ya..:)



Cik Misya : Mahu jadi isteri solehah.

8 comments :

Nur Irdina said... Reply To This Comment

Mesti nanti cantek kalau berniqab... Betol betol... Pakai niqab pon, tudung kene tutup dada jugak :-D

Sally Samsaiman said... Reply To This Comment

comel..comel...cuba la...ade kelainan sikit...smbil lebih manis dipandangkan :)

Elfirah LOng said... Reply To This Comment

so sweet sgt , buatlah kwn sy ada buat tema nie....sweet sgt ...

Aziela said... Reply To This Comment

Cantik. Akak setuju kalau betul2 ikut konsep niqab yang sebenarnya. Hijab tu harus menutup aurat dengan sempurna.

Ahmad Zarif said... Reply To This Comment

sejuk ati tengok org yang berniqab ni. huhu

Rara Nasiha said... Reply To This Comment

Tambahan kalau berniqab, sejuk je mata memandang. :)

Amanina said... Reply To This Comment

Bestnya tgk pengantin berniqab..hehe

cantik2 semuanya

Aqilah RQ said... Reply To This Comment

inshaAllah..mudahan segalanya berjalan dengan baik. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...