expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, April 24, 2013

Bukti : Rumpai Laut Tidak Mengandungi Kolagen!!

Salam... Merujuk kepada entry yang baru saya post sebentar tadi di SINI, disertakan link berkaitan rencana Rumpai Laut Tidak Mengandungi Kolagen yang disiarkan di dalam akhbar Sinar Harian. Sila klik SINI atau gambar berikut : 


Sudah terbukti sememangnya tiada kajian saintifik yang sahih tentang kewujudan kolagen dalam rumpai laut! Kalau tak percaya juga, terpulang... Nak murah punya pasal, teruskan.:) Lagi bukti di SINI, SINI, SINI.

Yang penting saya amalkan meminum Elmarino Blanc dari Elken yang lebih terjamin kualiti dan keselamatannya! =) Investment hari ini untuk masa depan yang lebih cerah dan berkualiti.Untuk pertanyaan atau pembelian boleh contact saya di line berikut:
Cik Misya : Jadikan dirimu mahal semahal nyawamu..

7 comments :

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

thanks for sharing aimi :)

Nory Zoulkefle said... Reply To This Comment

laaa yeke...
baru taw...
hehe

cweet pinky said... Reply To This Comment

tak pernah pown makan rumpai laut tuh ...

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Saya ingat ada tapi saya memang tak makan rumpai tu..

Musliza Hasni said... Reply To This Comment

Salam,
http://o.bharian.com.my/bharian/articles/Rahsiarumpailaut/Article/

Bukti yg menyatakan Rumpai Laut membantu mengekalkan kolagen dlm kulit-
Dr Muta Harah Zakaria.. Pensyarah Jabatan Akuakultur Fakulti Pertanian, UPM

Sumber:
Berita Harian.
Isnin, 15hb April 2013

petikannya:
"rumpai laut mengandungi kandungan mineral,asid amino dan beta karotein yang tinggi bagi membantu mengekalkan KOLEGEN dalam kulit"

TQ

Cik Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Musliza Hasni Tq atas info. See.. Kolagen memang tiada dalam rumpai laut. Yang ada hanya kandungan yang boleh membantu mengekalkan kolagen dalam tubuh. Adakah ia mempunyai fungsi merepair kolagen yang telah rosak/bocor? Menghasilkan kolagen baru? Menghalang sinar UV? Banyak produk even rumpai laut sendiri tiada fungsi/teknologi seperti itu. Dari segi pemprosesannya bagaimana? Pencemaran fizikal dan kimia yang terdapat dalam rumpai laut bukan semudah ABC untuk disingkirkan. Perlu melalui pelbagai proses terlebih dahulu sebelum ia benar2 terjamin selamat dimakan.:)

falsyone said... Reply To This Comment

petikan "..membantu mengekalkan kolagen dalam kulit" pun tidak tepat kerana pensyarah tersebut hanya membuat pernyataan yang umum dan tidak bersandarkan kajian saintifik. Beliau adalah pensyarah akuakultur bukan pakar kolagen kulit!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...