expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, April 19, 2013

MasyaAllah!! Jatuh kafir tanpa sedar...!!


Salam Jumaat semua.. Astagfirullazim... Di sini saya kongsikan gara-gara kesilapan yang mungkin kita semua tidak sedari menyebabkan kita boleh jatuh murtad!! MasyaAllah.. Jom tengok senarai-senarai perkataan-perkataan yang boleh menjadikan seseorang itu murtad... Elakkan!!!

Antara contoh-contoh dialog menjadi Kafir dalam tak sedar:

1- Nabi Yusof smart, aku smart lebih sket dari nabi. (jatuh kapir)

2- Tak payah la simpan2 janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah, beselerak je muke aku tgk. (jatuh kapir)

3- Zaman nabi mane ade Gillette, sebab tu la ade jambang. (jatuh kapir)

4- Hudud dah tak sesuai zaman ni bro.. (jatuh kapir)

5- Senyum la sket, muke masam je dah macam malaikat mungka nakir dah aku tgk. (jatuh kapir)

6- Sedarlah sikit yang selama ni kerajaan bagi rezeki kat kamu. (jatuh kapir)

7- Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan mahkamah la pulak. (jatuh kapir)

8- Erm.. kalo murtad mesti boleh buat maksiat kan? Macam best je.. (jatuh kapir)

9- Aku murtad dah, eh gurau je gurau je... (jatuh kapir)

10- Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni.. (jatuh kapir)


"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah dan ayat Kitabullah maka dia kafir serta-merta" -Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.


p/s: Sekiranya pernah terucap dan berlaku pada diri sendiri, maka ucaplah balik Syahadah yg kuddus, selawat serta zikir - pesanan pada semua dan diri sendiri.


- Sumber di SINI.



Cik Misya : Solat jangan tinggal kerana melalui solat kita sentiasa memperbaharui syahadah.

5 comments :

MAZLIZA ABD RAZAK said... Reply To This Comment

masayaallah...

nurul ezzatie zulkarnain said... Reply To This Comment

wauuu, simple word yang akan buat seseorang jatuh kafir. Sometimes tak sedar pun kalau ada tersebut. *mengucap balik*

Lelaki Ini said... Reply To This Comment

subhanallah... moga dijauhkan..


blog anda direview..
http://lelakiini89.blogspot.com/2013/04/blog-review-peserta-bloglist-lelaki-ini_19.html

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

BAHAYANYA..

Ahsfantasy Ryu said... Reply To This Comment

Sangat berinformasi..
na'uzubillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...