MasyaAllah!! Jatuh kafir tanpa sedar...!!


Salam Jumaat semua.. Astagfirullazim... Di sini saya kongsikan gara-gara kesilapan yang mungkin kita semua tidak sedari menyebabkan kita boleh jatuh murtad!! MasyaAllah.. Jom tengok senarai-senarai perkataan-perkataan yang boleh menjadikan seseorang itu murtad... Elakkan!!!

Antara contoh-contoh dialog menjadi Kafir dalam tak sedar:

1- Nabi Yusof smart, aku smart lebih sket dari nabi. (jatuh kapir)

2- Tak payah la simpan2 janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah, beselerak je muke aku tgk. (jatuh kapir)

3- Zaman nabi mane ade Gillette, sebab tu la ade jambang. (jatuh kapir)

4- Hudud dah tak sesuai zaman ni bro.. (jatuh kapir)

5- Senyum la sket, muke masam je dah macam malaikat mungka nakir dah aku tgk. (jatuh kapir)

6- Sedarlah sikit yang selama ni kerajaan bagi rezeki kat kamu. (jatuh kapir)

7- Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan mahkamah la pulak. (jatuh kapir)

8- Erm.. kalo murtad mesti boleh buat maksiat kan? Macam best je.. (jatuh kapir)

9- Aku murtad dah, eh gurau je gurau je... (jatuh kapir)

10- Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni.. (jatuh kapir)


"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah dan ayat Kitabullah maka dia kafir serta-merta" -Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.


p/s: Sekiranya pernah terucap dan berlaku pada diri sendiri, maka ucaplah balik Syahadah yg kuddus, selawat serta zikir - pesanan pada semua dan diri sendiri.


- Sumber di SINI.



Cik Misya : Solat jangan tinggal kerana melalui solat kita sentiasa memperbaharui syahadah.

Comments

  1. wauuu, simple word yang akan buat seseorang jatuh kafir. Sometimes tak sedar pun kalau ada tersebut. *mengucap balik*

    ReplyDelete
  2. subhanallah... moga dijauhkan..


    blog anda direview..
    http://lelakiini89.blogspot.com/2013/04/blog-review-peserta-bloglist-lelaki-ini_19.html

    ReplyDelete
  3. Sangat berinformasi..
    na'uzubillah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts