Saya accident!!

Salam.. Petang Ahad yang lalu, mungkin dah takdir saya mengalami kemalangan kecil di Jalan Kinabalu, Kuala Lumpur!! Aiyo...... Tak pernah-pernah accident, inilah kali pertama berlaku! Huarghhh habis kemek bumper kereta saya especially yang belakang. Tak nampak teruk tapi tetap kena tukar keseluruhannya..


Kalau benda nak jadi, elak camne pun tetap jadi kan? Entah macam mana kereta depan saya brek mengejut tiba-tiba gara-gara di hadapannya buat benda yang sama sedangkan jalan di hadapannya clear! Erm nasib baik saya sempat brek tapi.. Panggg!!! Berdentum jugak kereta saya kat bonet kereta depan. Adoyai!! And rupa-rupanya kereta belakang saya pun tengah follow rapat lalu hentam jugak kereta saya! Perghhh menggigil kepala lutut dibuatnya! 

Yang kelakarnya, accident ni melibatkan 1Malaysia tau. Sebab apa, kereta depan pemiliknya bangsa Cina, Kereta belakang, bangsa India. Complete 1Malaysia.. Huhu.. Incik tunang saya datang and tolong settlekan pape yang patut. Masing-masing repair masing-masing punya kereta. Okla senang cerita kan? Yang penting kami semua selamat tak pape. Syukur Alhamdulillah..

Memang lepas accident ni saya terus blurrr dan terkejut. Balik rumah pun follow je kereta tunang kat depan. Esoknya start sakit-sakit badan maybe kesan daripada kejutan yang dialami sampai MC. huhu... 



Cik Misya : Fobia nak drive wat sementara waktu.

Comments

  1. siannye sampai terkejut dapat mc terus...
    kita pernah exciden gak dulu... baru2 dpt lesen.. takot nye pasal tak citer asben... tapi kete rosak teruk.. sib baik yg langgar tu mau tanggong kerosakan hantar repair secepat boleh.. within 1 day dah siap repair pintu + cat terus.. lama2 baru citer asben.. skrg benda tu dah 5 tahun berlalu.. :D

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. nasib baik tuan punya badan takde apa-apa.

    ReplyDelete
  3. keluar duit lagi..yg pnting selamat

    ReplyDelete
  4. nasib selamat jg...apapun, jemput join segmen pertama saya,,walupun segmen kck2 je ;)

    http://www.miratulreyyah.my/2013/04/segmen-saya-nak-free-gift-by-miratul.html

    ReplyDelete
  5. ciannya akak., huhu Alhamdulillah akak x apa-apa., :) hati-hati yea kak., ^^

    ReplyDelete
  6. nasib baik x de ape2....itu lah salah satu sbb saya takut nak bawak kete.huhu

    ReplyDelete
  7. seb baik x serius sangat yer

    ReplyDelete
  8. sib baek x pape kan.. sabar yerr aimi :)

    ReplyDelete
  9. huhu 1 malaysia gitu..:) anyway alhamdulillah cik misya xda apape..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts