expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 10, 2013

Memangkah kali pertama di PRU13.... Nervous!!!

Salam semua.. Erm hari Jumaat dah ye.. Cepat je masa berlalu kan? SubhanaAllah... Ok bahang piliharaya umum baru sahaja berlalu rite? Anda mengundi? Tak cukup umur? Ahakss.. PRU ke 13 kali ni merupakan 1st time saya menjalankan tanggunjawab sebagai rakyat Malaysia dengan memangkah kertas undi. Macam-macam perasaan ada tau! Ahha jangn tak tahu.. Orang yang tak mengundi memang tak feel camne rasanya bila mengundi. Now saya dah tahu dan sedar bahawa, sebagai setiap rakyat wajib kita menjalankan kewajipan kita undi memilih pemimpin. Bayangkanlah, semasa nak pangkah kertas undi pun saya rasa sangat berdebar-debar!!! Salah pilih, ditanya di akhirat nanti tau.. Ingat tu!;)

So saya kongsikan dengan anda detik-detik @ momen-momen menarik semasa saya mengundi di kawasan saya.. Parti yang bertanding adalah Parti Barisan Nasional dan Parti PAS. Of course lah saya akan undi..... Ooppss! Undi adalah rahsia...;)))

Saya sudah.. Anda?;) Bangga je lepas jari dicalit dengan dakwat kekal (kekal la sangat!!!!). Gi jalan-jalan kat shopping mall lepas tu duk usha jari orang plak! Ahaks.. Yang takde dakwat tu sah-sahlah dorang tak gi ngundi. Rupa memang dah cukup umur tapi taknak gi mengundi. Pastu terkulat-kulat sorok jari. Ahakss... Jawablah di 'sana' nanti..:)

Antara-antara gambar-gambar menarik yang sempat saya dan adik saya snap di kawasan berhampiran tempat proses pengundian.


Sempat lagi posing tuh! Hehe.... But memang sangat meriah! Kalah Hari Merdeka kemeriahannya. Seronok tengok bendera berwarna-warni...

With Ikin.. Rakan adik saya.. Terserempak selepas selesai mengundi... Merangkap jiran saya juga. Huhu..


Haa.. Untuk makluman, bila anda register je, kerani pengundian akan bagi anda nombor saluran tempat anda mengundi. So, anda beraturlah ikut saluran yang diberi.:)


Antara kemeriahan penyokong-penyokong parti yang bertanding.. Ada yang menyediakan perkhidmatan shuttle untuk bawa pengundi pergi dan balik tempat mengundi. Ada yang beri air, buah, cenderahati dan sebagainya. Macam pesta pun ada. Huhu..

Antara media yang membuat liputan...

Suasana semasa pendaftaran....


Saya paling tertarik dengan sepanduk kecil yang diletakkan di tepi jalan ini. Merupakan zikir-zikir amalan harian yang boleh diamalkan. Jadi driver-driver tu daripada leka tak wat pape, bila baca sepanduk ni, automatik kita akan berzikir.. Indahnya kan if semua tempat macam ni. Tapi suasana ini hanya boleh dilihat semasa musim pilihanraya sahaja...


So, yang tak mengundi memang sangat rugi! Tak dapat merasai suasana yang sangat berlainan. Alhamdulillah tempat saya aman tiada kekecohan. Provok sikit-sikit daripada parti tertentu tu memang ada la.. Tahniah buat yang menang dan jalankan amanah dan tanggungjawab yang diberi oleh rakyat. Yang kalah, teruskan perjuangan.. =)



Cik Misya : Dah terasa bahang kenaikan harga barang dan GST tanpa disedari. Erk!!!

9 comments :

Sabrina SA said... Reply To This Comment

mcm seronok je . ahakss

Lelaki Ini said... Reply To This Comment

sy pun mngundi buat pertama kali...

Cik Nas :) said... Reply To This Comment

jeles tengok orang mengundi...sedih sebab tak cukup umur lagi :(

Nao Mei said... Reply To This Comment

Cik akak dah kali kedua ngundi..dulu undi untuk dun je..kali nie parlimen pula..siapa pun pilihan kita dik,,.,tiada pemisah antara kita..kerana kita sama dimata ALLAH S.W.T...

jom ngundi..best ngundi tau....rugi tak jadi rakyat Malaysia nie..hihi

Batu Adventure said... Reply To This Comment

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Hafizah Alsa said... Reply To This Comment

undi apa? undi awak rahsia ker? hihihi. kite tak. sbb tak boleh mengundi lagi. hehe

myraVea said... Reply To This Comment

Salam.

Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

Tq. :)

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

BESTNYA MENGUNDI KAT TEMPAT AKAK..

fiza saiza said... Reply To This Comment

1st time jugak mengundi ari tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...