expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, October 28, 2013

Suspek kes bunuh pegawai Ambank ada Facebook & Whatsapp!!!

Salam.. Perghhh tak disangka pembunuh yang menembak pegawai bank di Ambank, USJ Sentral Subang tempohari mempunyai kehidupan yang 'happy' dan 'ok' sehingga ada akaun facebook. Suspek pembunuhan tersebut dikatakan warga Indonesia dan memiliki kad pengenalan palsu untuk bekerja dan menjalani kehidupan di Malaysia secara haram. Ya Allah hai... Senang-senang je Malaysia ni orang luar boleh hidup aman damai tanpa sebarang ketakutan pun untuk melakukan jenayah. Ish mungkin yang kena tembak tu orang lain, kita tak rasa pape. Tapi kalau kena pada diri sendiri atau saudara-mara atau kenalan kita? Mintak dijauhkanlah.... Nak tengok koleksi wajah-wajah suspek tersebut yang diambil dari akaun facebooknya Ardi Orde Putra Katela? Scroll down....







Lagi gambar di SINI.

Yang paling best sempat suspek update status pada 21 Oktober 2013 seperti berikut:

Haa tu dia!! Whatsapp pun ada! 

Sekiranya ternampak, terserempak atau mempunyai maklumat mengenai lokasi lelaki ini, SILALAH laporkan ke balai polis terdekat atau hubungi 03-2052 9999. Selain suspek sendiri, di inernet tersebar gambar kononnya isteri suspek tersebut.. Sumber



Diharapkan pihak PDRM cecepat menangkap penjenayah kejam ini! Menembak orang sesuka hati, hati kering sungguh. Hubby saya pun dah pesan gi bank jangan malam-malam. Keselamatan harus diutamakan. Tapi dengan kes ini, rasa dah tak selamat langsung dah. Pak Guard yang kita harapkan boleh jaga keselamatan akhirnya memakan tuan. Bukan semua yang begitu, tapi bila soal kawalan keselamatan yang dipegang oleh warga asing tanpa izin camni, apa lagi yang kita boleh harapkan? Senang-senang je IC boleh dipalsukan. Macam mana IJN boleh biarkan? Ni baru satu IC, entah berapa lagi ratus ribu orang yang sama berada di luar sana. Takut................






Misya : Proud to be Malaysian but afraid to stay in Malaysia.

5 comments :

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

memang takut pun sekarang ni, macam nyawa senang2 jer nak melayang macam tu...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said... Reply To This Comment

memg menakutkan T__T

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

kalo di brunei dah kena hukum hudud kot.

Kathy Rbain said... Reply To This Comment

seram betul...

Ummi Iman said... Reply To This Comment

Bab ic palsu tu yg menarik. Semoga jd pengajaran pada pihak berkuasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...