expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 3, 2013

Teaser : Gambar Pernikahan Misya dan Japster [7 Sep 2013]

Salam semua.. Erm hari ni baru dapat berblogging semula. :) Jadi entry hari ni dimulakan dengan gambar-gambar unofficial (teaser) majlis pernikahan saya pada 7 September 2013 yang lalu. Syukur Alhamdulillah Cik Misya kini bergelar Puan Misya (ingat lagi entry INI?).. Perasaan? Uishh macam-macam rasa ada! Nervous, takut, gembira, sedih, terharu, teruja dan macam-macam lagi. Hehe.. Dulu selalu tengok orang lain menikah dan tak tahu camne rasanya. Akhirnya diri sendiri rasa baru tahu! If you are not ready to become a wife, jangan mencuba-cuba.. Cewah! Ok jom tengok gambar-gambar teaser my solemnization day with Incik Japster (nama glamour)..

Make up by Cha Misha.. Sukernya!! Impian mahu bernikah dengan mengenakan niqab dan ala arabic menjadi kenyataan..=)


Pose dulu before ke tempat nikah..

Uish nervous giler masa ni.. My best friend Hasni jadi penenang diriku.. Rasa macam nak larik ja sebab takut sesangat! Nak jadi wife orang, perlu persediaan dari segala sudut. Kalau sekadar nak rasa seronok dinikahkan, itu belum bersedia lagi.. Ingat ya adik-adik..=)

Lafaz izin dari ku untuk dinikahkan.. Ketaq gak suara masa ni.. Huhu..


Menanti penuh debaran.... Grrr........ Dan akhirnya, selepas 1 kali lafaz, saya diijabkabulkan dengan Japster yang kini merangkap suami ku...^_^

Penyerahan mas kahwin dari pengantin lelaki....


Upacara membatalkan air sembahyang.. Menyarung cincin.. Tak sangka my hubby belikan cincin yang sangat canttik dan eksklusif. Patutla taknak cakap harga berapa tapi last-last tahu juga sebab tok kadi tanya.. Tq so much Abang..=)


Mohon restu dari suami tersayang... Macam tak caya je dah jadi bini orang! Hehe..


With my aunty for Perak.. Antara orang kuat membantu sepanjang majlis..

Cousin dan anak buah dari Johor dan Perak.. Pun banyak membantu wat preparation majlis. Terharu sesangat! 

Finally we are getting married... Love you till jannah...^^

My best friend forever.. Sangat terharu sebab sponsor something dan banyak membantu termasuk jadi pengapit terjun masa majlis pernikahan saya...! Thanks Hasni..=)


My hubby... Japster.. (bukan nama sebenar_ hehe..)

Posing sat.. Decoration bilik pengantin ilham dari saya dan adik kesayangan, Angah.. Simple but exclusive i think.. ^_~


Wardrobe by Andaman 23, Shah Alam... Tunggu entry seterusnya about my wedding ceremony dari persiapan hinggalah ke majlis bertandang.. =)



Misya : Kahwin adalah pintu rezeki...




10 comments :

Sya Mimie said... Reply To This Comment

alhmdulillah.. akhirnya disatukan juga.. :)

Mieza Suhaini said... Reply To This Comment

alhamdulillah Puan Misya :) dah selamat .

Sue Sopian said... Reply To This Comment

tahniah Puan Misya.. alhamdulillah.. selamat semuanya..
moga2 berkekalan until jannah.. :)

Delimasari said... Reply To This Comment

slmt pengantin Baru Misya

Arfahani Arsad said... Reply To This Comment

congrats sis, cantiknya berniqab! :)

Fizi Zaidi said... Reply To This Comment

tahniah kak :) patut la senyap je bebrapa minggu nie hehe :)

Kathy Rbain said... Reply To This Comment

tahniah...

Ainim Suju said... Reply To This Comment

tahniah awak

Lisa Ibnu Abas said... Reply To This Comment

Tahniah... Semoga berkekalan hingga keakhir hayat...

Sally Samsaiman said... Reply To This Comment

lmbt sikit wish...congrats! hahaha...Semoga kekal menjadi suami isteri sampai syurga :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...