expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, November 13, 2013

Alexa Rank for www.aimisyahirah.com

Salam.. Dah lama saya tertanya-tanya is it important to get high rank in Alexa Rank..? Saya mulakan pencarian info di google search tapi still kurang faham. Tapi hari ni teringat balik about Alexa Rank, why not cari info lagi. Sebab katanya Alexa Rank boleh membantu upkan lagi ranking dan traffic blog kita. Plus membantu dari segi enjin carian blog kita. Ok cari punya cari then ternampak satu entry yang story tentang cara-cara untuk meningkatkan Alexa Rank dalam blog. Alhamdulillah sudah kutemui caranya! Ingatkan dari laman web beli-belah mudah.com tapi rupanya Ini Blog Mudahkot! Hehe.. But memang saya suka tutorial nya sebab mudah je sebenarnya pasang Alexa Rank ni. Kebanyakan link saya jumpa, explanation nya terlalu complicated, last-last tak faham terus close. Huhu. Thanks Ini Blog Mudahkot! untuk entry INI.

Now saya dah ada widget Alexa Rank di blog saya yang dikatakan boleh membantu peningkatan rank blog kita. Hehe macam biasa la budak baru of course rank beribu-riban lagi compare other bloggers. Takpe, ini sebagai permulaan. InsyaAllah dengan bantuan Alexa Rank dapat lah  upgrade sedikit trafik blog saya ni. Huhu.. Nak dapatkan widget Alexa Rank juga? Klik SINI. So, nak tahu ranking saya di tangga berapa? Cer toleh ke kanan sekali.. Huhu... Yang latest saya print screen...


Hopefully naiklah rank blog saya ni. Almaklumlah budak baru belajar. Ngeee..^_^


Misya : Masih terus belajar.




9 comments :

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said... Reply To This Comment

Bagus2.. Keep it up yer.. =D

Adam Faiz said... Reply To This Comment

Wah,tahniah and keep it up :)
NEW ENTRI: Si Nyamuk Yang Pentingkan Diri !

Hafiza AizZawa said... Reply To This Comment

tahniah2 antara yg terbaek..

Nadia Johari said... Reply To This Comment

TERUSKAN KAK AIMI..TAK KISAHLA KALAU BARU TAU..YANG PENTING TERUSKN BLOGGING..HHEHE

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

Tq semua.. InsyaAllah akan terus berusaha!! :)

Aisha Fauzi said... Reply To This Comment

Salam. Saya blogwalking sini dan follow awak :)
Btw nak mintak tolong like link di bawah ni ^^

https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273
Terima kasih sudi tolong :)

Awak suka join contest / giveaway / segmen di blog atau facebook tak ? Kalau ya, jom singgah blog saya sambil usha banyak giveaway menarik dengan tawaran hadiah yang sangat awesome !

Selalu-selalulah jenguk blog saya dan follow / bloglist untuk tengok update giveaway yang terbaru. Tiada paksaan hihi :)

King Of Contest - http://twinkleeestar.blogspot.com/

Pha Is said... Reply To This Comment

tahniah.. dah terbaik dah tu..

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Tahniah sis

Kathy R'bain said... Reply To This Comment

tahniah ye sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...