expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, February 28, 2013

Beli rumah di Mansion Park, Cyberjaya?

Salam semua.. Haa ada sesiapa mahu beli rumah? Berhampiran Putrajaya? Design yang eksklusif? Huhu dah macam agen jual rumah plak saya. Ngehehe.. Pagi-pagi on email, dapat satu emel tentang sebuah projek perumahan khas di Cyberjaya yang sedang dibangunkan. Cantik juga designnya.. Harga? Jom tengok dalam gambar ni untuk tahu lebih details..





Antara maklumat lain tentang projek perumahan ini boleh lihat details di bawah:

MANSION PARK SOFT LAUNCH ... 

Project: 3 storey superlink signature villa
Project Name : Mansion Park
Developer: Tindak Murni Sdn Bhd ( subsidiary of Country Heights Holdings Berhad )
Location: Jalan Cyber, Cyber Heights Villa, 63000 Cyberjaya
Land Tenure: Freehold
Total Land Area: 6.96 acres
Expected Completion: 2015
No of units: 72

Land area:
: Type A - 24 x 95
: Type B - 27 x 97
: Type C - 26 x 85

Built Up: 
: Type A - 4,351sqft and 4,700sqft
: Type B - 4,944sqft to 5,363sqft
: Type C - 4,085sqft and 4,368sqft

Selling Price: Intermediate Units from RM1.5mil*
: End Lot Units from RM1.6mil*
: Corner Units from RM1.9mil*

Price PSF: Intermediate Units from RM354psf
: End Lot Units from RM412psf
: Corner Units from RM431psf

Access: MEX, SKVE, B15 Cyberjaya, LDP, SILK highway, KL-Seremban Highway

Amenities: Clubhouse Cyber Heights Villa
Facilities: Tennis Court, Pool, Children's Wading Pool, Children's playground, BBQ pit, Gymnasium, Convenience Shop-Cyber Mart, Cafe & Restaurant, Garden Park

Safety & Security: 24-hour security guards patrol with guard house
: 7 feet perimeter fencing

Project Highlights:-
- freehold development
- gated & guarded community with guard post at main entrance
- low density development with only 72 units
- all units have spacious 20 feet backyard and garden to enjoy
- surrounded by lushly landscape
- 2 meter green belt zone in the middle provides good sun shading
- modern facade, functional layout
- 50 feet circulation internal road
- adjacent to Putrajaya lake
- 2 master bedrooms - suitable for 2 generation staying together


Sales Packages : 
- 5% early bird discount ( limited units only ) 

- SPA and Loan Agreement legal fee is borne by the developer

- Group purchasing discount available


Sesiapa nak tanya lebih lanjut, try la contact person incharge di gambar di atas..:)



Cik Misya : Tak sabar mahu miliki rumah sendiri.

Wednesday, February 27, 2013

Silence Day of Wednesday : Special quotes for success!!

Salam.. Alhamdulillah sebulan menceburi bidang yang sungguh luar biasa ni, saya berjaya mengecapi sedikit kejayaan! Bukan modelling mahupun kerjaya saya sekarang.. Apakah itu? Jeng-jeng-jeng...;) Saya akan ceritakan apakah kejayaan itu.. 


Untuk berjaya, mesti ada pegangan dan displin yang sangat baik! Gunakan kata-kata di bawah ini untuk anda renung-renungkan... Tiada yang mustahil bagi orang yang RAJIN tetapi semuanya mustahil bagi orang yang MALAS!!;)



















Cik Misya : Cuba dulu baru percaya.

Saya muncul lagi di TV1..! Butik Ummi Riaz..

Salam semua.. Awal Februari hari tu, saya muncul dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia di TV1! Melalui slot fesyen, saya menggayakan busana muslimah dari butik Ummi Riaz.. Shooting telah dijalankan di Butik Ummi Riaz di Shah Alam.. Saya menggayakan 3 pasang baju yang sungguh gorgeous hasil butik Ummi Riaz.. Thanks so much to Kak Zura owner Ummi Riaz, my Make-up Artist, Cek Non and my modelling friend, Kak Fiza atas kerjasama yang best ni! Rindu nak shoot lagi!! Huhu...






Wajah saya setelah di make-up.. Ramai kata mata saya sangat bulat dan bundar selepas di make-up. Hehe...

One of attire yang digayakan. Cantik kan jubah ni? :)

With my MUA, Cek Non.


Me, kak Fiza and Cek Non!! Ngee...:)


Mahu shopping jubah-jubah cantik di Ummi Riaz? Jom klik SINI!! Harga pun sangat berpatutan plus design yang terkini dan cantik!=)



Cik Misya : Jarang bersolek di luar.

Segmen Nisha nak follow korang

Salam... Wah ada orang nak follow ler!! Memang rugi tak join segmen ni.. Huhu.. Klik SINI atau banner ya!=)


Tag : Semua follower saya!! Siapa baca ni sila join! heheh...


Cik Misya : Sepupu saya ada bernama Nisha.

Segmen Blogwalking oleh Blog BingkisanHati

Salam.. Mak aiihh sudah lama tak menulis sesuatu dalam blog saya nih!! Huhu.. RIndu beb! Ahaks.. Jom join segmen ni di SINI okeys.. Atau klik banner...



Cik Misya : Sangat sibuk.

Wednesday, February 20, 2013

Rahsia saya dalam fanpage Misya Da Beauty.. Sila like!!!

Salam.. Haa buat mereka yang tertanya-tanya mana link facebook la, mana link fanpage la.. Ok hari ni saya bagi link fanpage saya untuk anda like dengan rasminya! Hehe.. Terbongkar sudah rahsia saya ya?Baru sebulan je launch Alhamdulillah dah dapat lebih 100 like. Thanks so much pada yang sudi like.. Siapa nak like my page tu boleh klik Misya Da Beauty... Then tekan like ya!


InsyaAllah mana-mana yang kaki berfacebook tu akan sentiasa dapat update terkini tentang blog saya. Melalui fanpage ini juga anda boleh tahu bagaimana saya menjaga kecantikan dan kesihatan diri saya! Haa mesti ramai nak tahu kan? Terutama yang teringin nak menjadi seorang model tu kan...;) Jadi model kena confident. Mana datangnya confident? Dari dalam dan luar.. Caranya? Haa sila lah like page saya tu ya...=)




Tapi actually fanpage tersebut lebih kepada mempromosikan perniagaan yang sedang saya usahakan sekarang. Syukur Alhamdulillah.. Modal yang kecil tapi pulangannya besar. Sebulan saja lakukan, dah jadi Manager! Huhu.. Income pun lebih dari gaji kerja tetap saya sekarang. Syukur Alhamdulillah dapat tampung apa-apa yang patut.. Nanti saya kongsikan dengan anda bagaimana nak join bisnes menarik ni. Hanya jual baju dalam wanita yang sangat luar biasa dan supplemen kecantikan terbaik di dunia okeys! Jangan lupa like page saya ya!=)



Maklumat lanjut tentang produk? Boleh emel ke aimi@aimisyahirah.com



Cik Misya : Ilmu harus dikongsikan supaya sentiasa bertambah.

SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCH

Salam.. Haa meh join segmen ni di SINI.. Atau klik banner ya.. Very simple!=)


Cik Misya : Simple but smart.

Runtuh lagi!! Stadium Sultan Mizan di Terengganu..

Salam.. Lorr.. Dah repair pun roboh lagi?? Itulah yang berlaku terhadap Stadium Sultan Mizan Gong Badak, Terengganu apabila semasa kerja-kerja penambahbaikan dilakukan, bumbung stadium tersebut rebah ke bumi lagi sekali. 




Mengikut laporan blog Omak Kau! seperti berikut :

Bumbung Stadium Sultan Mizan di Terengganu yang sedang diperbaiki runtuh sekali lagi dalam satu kejadian yang mencederakan tiga orang pekerja tempatan hari ini.

Laporan The Star Online menyebut, struktur besi untuk bumbung stadium tersebut runtuh dalam kejadian pada kira-kira jam 11.30 pagi ini.

Tiga orang pekerja yang terperangkap di bawah runtuhan tersebut berjaya diselamatkan dan dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah.

Laporan itu juga menyebut, pihak bomba dan polis sedang menjalankan siasatan di lokasi kejadian.

Ia merupakan kejadian kedua selepas bahagian bumbung stadium di Gong Badak, Kuala Terengganu itu runtuh pada Jun 2009.

Gambar yang merakamkan kejadian itu beredar pantas di ruang Internet hari ini dan menjadi bahan jenaka di kalangan pengguna media sosial.


Apakah hikmah di sebalik kejadian ini? Wallahualam...



Cik Misya : Jangan kejar keuntungan semata.

Segmen Blog Kesayangan : Blog Coklateyes

Salam.. Alololo comey nya nama segmen.. Blog kesayangan ya? huhu.. Memang saya sayang blog saya ni. Huhu.. Uols pun sayang juga kan blog memasing? So, marilah join segmen ni di SINI atau klik banner..



Cik Misya : Sayangkan diri sendiri terlebih dahulu.

1st Segmen : Review Blog sambil UPkan Followers



Salam.. Wah best nih! Leh tambah follower plus leh di review! Kira 2 dalam 1 la ni. huhu.. Jom join sekali di SINI atau klik banner kat atas ni..


Cik Misya : Banyak sangat jual kopi 3 in 1.

2nd Segmen : Pencarian bloglist mac

Salam.. Yeay Wednesday! huhu.. Jom join segmen ni di SINI atau klik banner...


Cik Misya : Masa semakin pantas.

Monday, February 18, 2013

Segmen : Tangkap Followers SeMaksimum Mungkin!!!

Salam.. Saya suka blog Khalid Kyle kerana simple! Hehe jawapan pun simple. Sebab memang blog beliau simple. Masuk-masuk je ada unsur-unsur keseraman sedikit mayba sebab gunankan warna hitam. Overall memang ok dan kreatif dalam penggunaan warna dan font.:) Bukan ayat bodek ya. Ikhlas dari hati. Ecehhhh...;p 

Ok, sape-sape nak join tu klik SINI atau banner okeys.. Mudah je caranya.....



Cik Misya : Impak maksima!

Segmen:Bloglist Februari Falun

Salam.. Erm tengok je banner segmen terus meleleh air liur tengok smarties yang warna-warni lagi menyelerakan! Hehe.. Tak senonoh saya ni.. Ok jom kita join segmen menarik ni di SINI atau klik banner..



Cik Misya : Suka M&M.

Segmen Review Blog by Syaza Raihanah


Salam.. Jom join SINI atau klik banner comel kat atas tu..:)


Cik Misya : :)

Segmen: "Pencarian Bloglist February 2013"


Salam.. Nak cepat punya pasal! Huhu.. Klik banner if nak join ya!=)



Cik Misya : Buat 3 kerja dalam 1 masa.

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN

Salam.. Alamak ai! Sampai tak lalu makan?? Kalah orang bercinta mahupun putus cinta neh! Huhu.. Kalau anda kuat makan, mungkinkah ada efek?? Hehe.. Takpe, join je kat SINI atau klik banner.. Rasa-rasa kalau follower bertambah-tambah, selera makan makin bertambah ada la kot kan? Hihi..

Tag : Eraz Fadli...


Cik Misya : Kurang selera makan.

Segmen : Bloglist Comel by Yuuyaa :P

Salam.. Huhu comel sangat ke blog saya ni nak join segmen ni? Ahakss.. Terpulanglah pada penganjur menilainya.. Comel takde tapi manis ada. Cewah!;p Jom tekan SINI atau banner kalau rasa-rasa blog anda comel. Hehe..


Cik Misya : Stay cute..^^

SEGMEN: Klik Sana! Klik Sini!

Salam.. Cak! Haaa.. Ni bukan klik-klik nak tangkap gambar ye... Ini klik-klik untuk join segmen ni di SINI. Tekan banner akan membawa anda terus ke entri penganjur..:)



Cik Misya : Suka cupcakes.

Pencarian Bloglist MAC&APRIL 2013 by DJH

Salam.. Ramai betul update bloglist memasing. Saya je still bloglist lama.. Takde masa nak buat segmen. Tunggu jela nanti k..:) Jom join segmen ni di SINI atau klik banner..


Cik Misya : Masa itu emas.

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Feb - Mac!!!

Salam.. Jom join SINI!! Klik banner pun boleh..


Tag : Isabel Diaz

Cik Misya : Counting months for my big day.

SEGMEN REVIEW BLOG BY DJH 2

Salam.. Jom join! Klik SINI atau banner..



Keseluruhan blog penganjur ni memang kemas! Saya rasa dia ni seorang lelaki yang romantik sebab tengok header nya ada gambar cinta hati beliau! Ngehehe. (Maaf kalau salah). Alamak dah 20 blogger join. Boleh lagi ke anta penyertaan ni. Huhu.. Bedal jela..:p


Cik Misya : Belum cuba belum tahu.

Friday, February 15, 2013

Segmen : Jom Jadi Blogger Pilihan Wan 2013

Salam.. Haa nak jadi blog pilihan penganjur segmen ni? Jom terjah SINI atau klik banner untuk info lanjut..


Erm kena tag 2 orang ya.. Tapi saya rasa sikit sangat 2 orang tu. Maka saya nak tag semua follower saya! Hehe.. Silalh join ya segmen ni!=)


Cik Misya : Sukar berlaku adil.

Short Segmen:Syazana Mencari Bloglist

Salam. Jom join!:) Klik SINI atau banner..


Cik Misya : Mencari keredhaan Allah swt..

Segmen Miss Hearty Mencari Bloglist Fresh 2013

Salam.. Wah fresh-fresh betul segmen pagi ni! Uols memang kreatif la.. Saya je lum ada idea nak wat segmen apa. Huhu. So segarkan pagi Jumaat anda dengan join segmen ni di SINI atau klik banner..


Cik Misya : Dulu selalu dengar radio Xfresh.fm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...