expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, March 27, 2013

Mari join! Segmen : Saya Nak Di Bloglisted oleh Cik Misya!

Salam semua.. Erm dah lama benor rasanya blog saya ni tidak dimeriahkan dengan segmen-segmen rite? Asyik saya yang join segmen, apa kata saya pula yang anjurkan segmen! Ahha.. Nak join? Simple je..:) Ok jom tengok kaedahnya!


1 st : Mesti jadi follower saya! ( Scroll down ke bawah)
2 nd : Mesti like page saya di SINI!
3 rd : Create satu entry ringkas bertajuk : "Segmen : Saya Nak Di Bloglisted oleh Cik Misya!" 
4 th : Copy banner segmen berikut dan tampal dalam entri anda lalu linkkan ke entry ini


Copy banner di SINI.

5 th : Tag at least 1 orang dan makesure dorang tahu tau!
6th : Dah siap, leh hantar link entry anda kat ruangan komen di bawah ya.. :)



So, apa faedah nya if join segmen ni? Ahha... Segmen ni simple je.. So hadiahnya? Huhu akan difikirkan. Tapi 30 orang terawal yang join akan di bloglisted kan bloglist saya! So cepat-cepat join okeys! Dan 5 orang bertuah akan dapat review daripada saya! Siapa yang bertuah itu? Akan ditentukan oleh saya sendiri based on kreativiti entry anda..=)

Last date : Bila-bila masa selepas 2 minggu segmen ini dilancarkan! ;)



Cik Misya : Sunyi sepi blog ini.

Tuesday, March 26, 2013

Oopss!! SNE guna nama Lisa Surihani untuk lariskan produk??



Salam.. Terbaca dari blog Wana Wonderland tentang isu Lisa Surihani yang merupakan duta Garnier Skin Naturals bersuara meminta pengusaha produk kecantikan Beutskin supaya tidak menggunakan nama dan gambar-gambar beliau untuk melariskan produk tersebut! 


Antara petikan yang diambil dari laman facebook Lisa Surihani sendiri,

"Bagi pihak Lisa Surihani kami ingin menjelaskan yang Lisa Surihani bukan seorang pengguna produk SNE.

Kami telah menemui pihak SNE untuk berbincang perkara yang lain dan bukan untuk membeli produk SNE.

Disini kami meminta agar pihak SNE atau pemilik laman Beutskin SNE Healthcare tidak menguna nama atau gambar Lisa Surihani untuk mempromosikan produk mereka.

Diharap juga agar pihak SNE atau pemilik laman tersebut memperbetulkan kenyataan-kenyataan dilaman mereka supaya tidak menimbulkan salah faham atau kekeliruan pembaca atau pengguna produk SNE dengan cepat mungkin.

Lisa Surihani ialah pengguna dan duta untuk produk Garnier Skin Naturals.

Setahu kami, duta sebenar yang telah diumumkan secara rasmi hanyalah Scha Al- Yahya. "


Macam-macam hal kan? Sebab tu saya lebih percayakan produk yang mempunyai kekuatan dan keunikan tersendiri tanpa menggunakan khidmat selebriti/artis terkenal untuk melariskan sesuatu produk tersebut. Produk yang betul-betul hebat, tidak memerlukan medium pengiklanan seperti itu. Sebab tu saya hanya mengamalkan Elmarino Blanc yang sungguh luar biasa. Tanpa sebarang iklan di mana-mana media, jualan Elmarino Blanc mencecah 500 juta kotak dalam tempoh 3 bulan selepas dilancarkan!! Tak payah duta-duta produk okeys.. Kita sendiri sebagai pengguna yang menjadi duta bergerak dan kongsikan kelebihan produk itu sendiri. Seronok kan? =) Nak try Elmarino Blanc boleh klik SINI.







Cik Misya : Kulit lembut dan halus seperti baby..^_^

Kempen Daulat!!!

Salam semua! Jom kita berkempen!!! Beri sokongan kepada pejuang-pejuang negara kita yang sedang mempertahankan negara di Lahad Datu, Sabah bagi menyingkirkan pengganas-pengganas Sulu!! Kita sama-sama doakan pejuang-pejuang kita sentiasa dilindungi Allah swt dan keluarga mereka dikuatkan semangat menghadapi situasi getir ketika ini. Amin..




Cik Misya : Cucu kepada seorang anggota polis.

Pembunuh Along Spoon dihukum gantung sampai mati!

Salam. Melalui blogger Fendy, akhirnya pembunuh penyanyi yang pernah terkenal dengan lagu Rindu Serindu Rindunya, iaitu Along dari kumpulan Spoon dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Persekutuan.
Along Spoon


PUTRAJAYA - Seorang anggota polis tetap akan menjalani hukuman mati selepas gagal dalam rayuan terakhirnya di Mahkamah Persekutuan bagi mengetepikan sabitan dan hukuman mati kerana membunuh penyanyi kumpulan Spoon 11 tahun lalu.

Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Azmi yang mengetuai panel tiga hakim sebulat suara mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Seremban yang dibuat selepas mendapati Lans Koperal Mohamed Ya'cob Demyati bersalah terhadap tuduhan membunuh Sabi'ul Malik Shafiee atau lebih dikenali sebagai Along dan menjatuhkan hukuman mati terhadapnya pada 10 April 2002.

Dua lagi hakim dalam panel tersebut ialah Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Md. Raus Sharif dan Datuk Abdull Hamid Embong.

Sewaktu keputusan itu diumumkan, Mohamed Ya'cob, 44, dari cawangan pengawal pengiring Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, kelihatan tenang.



Kes ini telah pun lama selesai sebenarnya. If anda masih kurang tahu bagaimana kronologi kes tragis ini boleh rujuk rentetan kes ini di bawah.




Cik Misya : Suka tengok drama/filem berkaitan  penyiasatan kes-kes misteri.

Tiket murah Air Asia ke Indonesia!!

Salam dan Selamat Pagi semua!! Haa sape-sape nak gi bercuti tu bolehlah rujuk promo terkini dari Air Asia yang baru saya terima melalui emel. Jom ke Indonesia dengan harga tiket serendah RM59.00 sahaja!! Sebelum ni saya pernah ke Jakarta dan Bandung, memang seronok! Part paling best adalah tang shopping!! ^__^.. 

Klik untuk dapatkan harga promosi


Masa saya ke Indonesia tu sebagai mewakili UKM dalam aktiviti kebudayaan. So, berpeluanglah melawat ke Jakarta dan Bandung di samping membuat persembahan kebudayaan tarian tradisional di sana. Rindu kenangan masa ni! InsyaAllah if ada rezeki mahu ke sana lagi. Mahu fight ke Korea pula!!=)




Cik Misya : Nak bercuti free ke Korea dan Spain!

Saturday, March 23, 2013

Jom jumpa pakar kulit saya di KL esok!!!^_^

Salam semua!! Must Watch!! Live video on Dr. Salvatore Munafo "Why you must join him at coming El Marino Blanc Roadshow"

Http://www.youtube.com/watch?v=S3a3Vsbtkr0&feature=YouTube.be
El Marino Blanc
Roadshow Schedule:
23/03 - Kuantan Branch (8:00pm to 10:30pm)
24/03 - Kuala Lumpur "Crown Hall & Diamond Hall" (3:30pm to 6:00pm)
25/03 - Penang Branch (8:00 to 10:30pm)
26/03 - Sibu "Kingwood Hotel" (8:00 to 10:30pm)
27/03 - Singapore Branch (8:00pm to 10:30pm)
28/03 - Johor Bahru Branch (8:00 to 10:30pm)
See You At The Top

Jom korek rahsia daripada pakar kulit kesayangan saya yang telah mencipta satu produk yang sangat-sangat luar biasakk!! Anda cantik, saya cantik,.semua orang pun cantik!! Jumpa anda esok!!

Tarikh : 24 Mac 2013
Masa : 3.00 petang
Tempat : Crown Hall, HQ Elken, Jalan Klang Lama
Tiket : RM8.00 (free Elmarino Blanc 2 sachet bernilai RM12.00)

Sebarang pertanyaan lanjut boleh sms ke 0169561764 atau emel ke aimi@aimisyahirah.com.




Friday, March 22, 2013

Impian perkahwinanku.. Mahu berniqab??

Salam Jumaat semua.. Kejap je dah sampai Jumaat ya?:) Erm tak lama lagi saya bakal diijabkabulkan. Bila tu? Ahha tunggu pengumuman rasmi. Ecehh...;) Tapi, banyak lagi yang belum prepare! Wakaka.. Baju nikah pun belum ready lagi. Huuu... Acaner ni? Ngee.. 

Tahu tak saya teringin sangat masa nikah nanti mahu berniqab. Itulah tema idaman saya.. Saya tertarik dengan konsep ni sejak menonton movie Ayat-Ayat Cinta.. SubhanaAllah indahnya perkahwinan yang penuh bercirikan Islamik. Sejak tu saya pasang impian mahu tema seperti itu.. Saya try search then jumpa lah beberapa photo indah pengantin berniqab.. Mahu dijadikan inspirasi..^_^ 




Comel sangat-sangat kan? =)

Ini antara koleksi busana pengantin berserta niqab. Saya suka cuma saya lebih prefer jika hijabnya dilabuhkan menutup dada baru tampak lebih sesuai dengan gaya berniqab tersebut. But memang nampak cantik baju-baju ni. Putih bersih..^_^

Haa saya suka Irma Hasmie punya wardrobe.. Walaupun tak berniqab, tetap sopan rite? Saya suka hijabnya dan kalau boleh dikenakan niqab pasti tampil lebih istimewa di hari bersejarah saya.. Wah verangannnn!!! Ngeee.....@_@



Cantik kan dress ni? Haish geram betul tengok.. Cuma nak kena bincang dengan Mak Andam nyer nanti boleh ke dia wat kan baju nikah saya la-ala gini.. Huhu... 




Wah berangan betul Cik Misya yer.. Huhu apa salahnya berangan kan? At least kita usaha wat something best dalam hidup. Nak kahwin sekali je seumur hidup. Mahu yang terbaik. InsyaAllah. Doakan ya..:)



Cik Misya : Mahu jadi isteri solehah.

Thursday, March 21, 2013

Hanya RM190 dapat 3 produk atasi 9 masalah kulit anda!!!!

Salam para jelitawan semua.. Wow!!! Promosi terkini produk kecantikan dan kesihatan dari Elken!! Malam tadi diumumkan oleh MCCM Kak Josie (Jutawan Elken)!! Khas untuk wanita dan lelaki yang ada 9 masalah kulit berikut!! 



Haaa anda pilih anda nak yang belah kiri ke belah kanan..;) 


Dengan hanya RM190.00++ anda sudah boleh mendapatkan Elmarino Blanc 8 + free 1 (9 kotak) percuma 2 produk Elken yang sangat luar biasa iaitu Eternal Beauty bernilai RM1880.00 dan Skincare UPII bernilai RM1385.00!!!

Beli Elmarino Blanc 8+1

Anda dapat:


 dan





Hanya beli Elmarino Blanc, cantik dari dalam kemudian dapat pula product untuk kecantikan luaran! Ya Allah bestnyer...!! Rugi tak grab!! Sebelum ni saya beli satu-satu, lagi mahal harganya! Ni beli Elmarino Blanc je, mak aih dah leh dapat produk beauty luar dalam atas bawah kiri kanan depan belakang!!! 


Sape-sape nak order boleh hubungi/SMS Cik Misya di 016-9561764 atau emel ke aimi@aimisyahirah.com.

Jom like Misya Da Beauty untuk maklumat lanjut.





Cik Misya : Kecantikan sejati bermula dari dalam dan peliharalah ia dari luaran juga.

Tahniah buat bakal adik ipar, dapat 9A dalam SPM!!!

"Sayang, adik saya dapat straight A's dalam SPM. Dia dapat 7A+ dan 2A! Saya gembira!!" Itulah dia kegembiraan seorang abang bila dapat tahu adiknya berjaya dalam SPM! Siapakah dia yang happy sangat tu? Itulah tunang saya! Huhu.. Happynya dia bila dapat tahu adik lelaki kesayangan berjaya dapat semua A dalam SPM.:) Yang tak menahan siap mengalir air mata sebab happy punya pasal! Haha.. 


Tersengih saya bila membayangkan kegembiraan Incik tunang. Almaklumlah satu-satunya adik lelaki beliau.. Memang incik tunang sangat menitikberatkan soal pelajaran kepada adik-adiknya. Mengikut jejak langkah beliau sendiri, memang adik-beradik incik tunang saya ni otak geliga memasing. huhu. Saya pun tumpang happy dengan kejayaan bakal adik ipar saya ni. :) 


So, buat adik-adik yang mendapat keputusan SPM hari ni , tahniah diucapkan. Anda berjaya melangkah ke satu lagi tapak dalam kehidupan selepas tamat persekolahan. Banyak lagi yang perlu ditempuhi. Masih jauh perjalanan kehidupan ini. Stay cool!^_~



Cik Misya : Lepas SPM terus masuk matrikulasi.


Penangan Elmarino Blanc sungguh luar biasa!!!

Salam dan Selamat Pagi semua!! Dah breakfast? Haa.. If belum breakfast jom mulakan pagi anda dengan mengambil 2 sachet Elmarino Blanc- minuman kolagen yang sangat-sangat luar biasa!!! Cantik, putih gebu atas bawah kiri kanan depan belakang, nyut-nyut!!! Hehehe...




Inilah sarapan saya setiap pagi sebelum mengambil apa-apa makanan. Sedap sangat-sangat rasanya macam Ribena gitu.. Ramai yang tanya apa rahsia saya mendapat kulit wajah dan tubuh yang cantik dan bersih tanpa cela.. Haa inilah rahsia nya! Bayangkan bila meminum Elmarino Blanc ni, bukan setakat muka je dia cantikkan tapi seluruh badan okeys! Yang part celah-celah tut pun sama!! Luar biasa kan?? Rakan-rakan saya ramai yang telah mencuba. Nanti saya kongsikan testimoni mereka dengan anda. Sebelum beri orang cuba, saya dah cuba pada diri sendiri dulu. Hasilnya, hari ketiga orang dah tegur "Dik, kulit awak cantik la, pakai apa ya?" Ahakss... Tanpa secalit make-up pada wajah, itulah reaksi salah seorang yang tidak dikenali di dalam lif bila melihat saya!


Sampai sekarang saya amalkan Elmarino Blanc ni. Bukan setakat untuk cantikkan kulit malah membantu saya dan rakan-rakan menyelesaikan masalah-masalah lain seperti masalah sembelit, cepat letih dan penat malah menegangkan part-part best pada tubuh badan seperti payudara dan punggung yang lebih pejal dan montok gitewwww!!! Perghhhh tak boleh tahan!!! 


Haa stock kebetulan baru sampai. Cepat order sebelum kehabisan!! 2 minggu sahaja saya berjaya menjual lebih 30 kotak!!


Jumpa anda di puncak kecantikan Elmarino Blanc!


Maklumat lanjut tentang Elmarino Blanc: http://www.elmarinoblanc.com/
 Maklumat lanjut tentang harga dan pakej-pakej yang ditawarkan boleh like page saya di Misya Da Beauty
Tips Cantik dan Sihat di SINI



Cik Misya : Tiada wanita yang tidak suka pada kecantikan. 

Wednesday, March 20, 2013

Apabila bertukar menjadi Angry Bird....!!!! Grrrr....

Salam.. Hahaha... Bila belek-belek gambar lama, teringat satu gambar tu tentang seseorang menggelar saya sebagai Angry Bird! Hihi.. Bila fikir balik kelakar je rasa.. Sebab memang hampir serupa wajah saya dalam gambar tu dengan Angry Bird! Dan memang kebetulan mood gambar tu pun saya tengah marah! Wakakaka... Nak tengok wajah saya versi Angry Bird?? Hihihi jom tengok...









Wakakaka.. Sama tak? Hihihi.. Pape pun saya tetap comel! Hihihi... Kebetulan masa tu saya tengah bengang sebab terperangkap dalam traffic jam di tengah-tengah bandar KL. Dalam pada-pada tu sempat gak snap photo wat muka gitu. Dah lah pakai tudung dan baju merah! Memang kena bahan lah kan? Huhu... Tapi Angry Bird ni comel apa... Ni ada versi gigirl punya..;) Cute giler!!




:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Haa comel kan?? Wakakaka puji diri sendiri tak menahan!! Hihi... 


Entri berkaitan : Wajah saya versi Nobita




Cik Misya : Dah lama tak main game.



Silence Day of Wednesday : Kucing vs Manusia

Salam dan Selamat Pagi!!!=) Khas buat mereka-mereka si penggemar kucing mahupun yang tidak menyukai kucing.. 



Cik Misya: Manja macam kucing.

Tuesday, March 19, 2013

Selamat Pengantin Baru buat Nurza, Mazz, Nana & Fatihah!!

Salam semua.. Wah ramai betul mendirikan masjid di Bulan Mac ni ya!! Huhu tumpang bahagia saya pabila melihat rakan-rakan kesayangan meniti hari bahagia mereka. Wat saya rasa nak cepat-cepat je kahwin! Wakaka.. Sabar ye Cik Misya..;) 

Ok-ok, actually saya nak ucapkan Selamat Pengantin Baru wat rakan-rakan yang baru sahaja meraikannya.  Antaranya Miss President ESM Frens Club! Tahniah buat mereka semua! Cepat-cepat timang baby tau! Ahakss... Jom tengok siapa yang kahwin tu...;)


Nurza dan Man... Sahabat dalam bidang modelling.. Sangat cantik! :)



Nana dan Joe! Rakan saya semasa di Universiti.. Satu course, satu college! Bertemu cinta di alam pengajian, now mereka sudah selamat bergelar suami isteri. Cewah! Satu-satunya wedding yang sempat saya hadiri.. Tahniah Nana & Joe!





Fatihah dan Rizal... Salah seorang rakan saya dalam bidang modelling.. Tihah pandai make-up kan orang juga tau! Nikah pun dia mekap sendiri. Cantik kan? Luar biasak!!=)



And finally, our Miss President in ESM Frens Club, Mazz!! With her hubby K-rol.. Dua-dua sahabat baik saya.. My business partner also..:) Very da gorgeous!! Tahniah Mazz and K-Rol!


Buat kawan-kawan yang menjemput, minta maaf sesangat tak dapat hadir ke majlis anda. Kekangan masa dan sebagainya tak dapat dielakkan. Maka doa saya sentiasa mengiringi kalian. Wish all of you happily ever after. Jadilah suami dan isteri yang soleh dan solehah. Amin...^_^


Nota: Minta izin copy gambar ya..


Cik Misya : 5 months to go.. Dup dap dup dap...

Perbandingan DX Lingerie dengan korset-korset lain!!

Salam semua. Haa rasanya ramai lagi yang tak tahu apa istimewanya DX Lingerie yang saya pernah kongsikan dengan anda di SINI. Jom kita tengok apa yang special sangat tentang DX Lingerie ni sehingga produk jenama lain tak mampu menandingi kehebatannya!!




So, cepat-cepat dapatkan DX Lingerie sekarang! Hubungi saya di 016-9561764 atau emel ke aimi@aimisyahirah.com untuk maklumat lanjut. Hanya untuk yang serius sahaja! Boleh try sampel dulu. Tak beli pun takpe sebab saya bukan nak suruh anda beli!=) Yang penting anda cuba dan rasa kesedapan baju dalam magic ini! Saya dah milikinya, anda bila lagi?;)


Pinggang rampin, peha langsing, pakai baju apa pun takde masalah! Syukur Alhamdulillah..:)



Cik Misya : Wanita hiasan dunia, hargailah dan jagalah ia sebaik-baiknya.


Kita nak mengemas, Ciko pun sibuk nak mengemas!!!

Salam semua.. Huhu Cik Misya terlampau sibuk kebelakangan ni sampai takde masa nak update entry. Mesti ada yang rindu kan? Ahakss.. [perasan!] ^_^ 

Takde apa nak story sangat pun pagi-pagi Selasa ni. Cuma bila belek-belek album dalam external hard disk saya ni terjumpa gambar kucing kesayangan saya si Ciko.. Alahai.. Geram nengok gelagat dia! Penghibur di pagi hari.. Rindu plak kat dia walaupun hari-hari jumpa dia kat rumah. Huhu..





Memang kucing sangat sukakan box. Any kind of boxes, mesti kucing akan cuba memasukinya. Tak tahu la nape. Huhu. Tengoklah Ciko ni.. Actually masa ni saya tengah kemas-kemas tool box saya yang warna biru tu. Orang sibuk nak mengemas, Ciko pun sama sibuk. Kalau nak menolong takpe juga. Dia pi landing plak dalam tu. Huhu sabar jela ye... 

Tak kisahlah camne pun, saya tetap sukakan kucing. Walaupun pernah dicakar dan sebagainya, tapi entah, takdela rasa fobia ke apa. They're so cute. Manja.. Jadi penghibur.. Huhu..



Cik Misya : Kucing haiwan kesayangan Nabi Muhammad s.a.w..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...