expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 30, 2013

TERSEKSA atau SELESA???

Salam... Pilihan di tangan anda...=)



Hakikatnya tiada siapa mahu terseksa!!! 


Info lanjut : Klik SINI.

Raya nak dekat!!!! Baju banyak tak muat! Sana-sini dah sendat dan ketat!! Takkan hanya nak tengok orang pakai baju raya cantik-cantik, anda terkulat-kulat?? So, apa yang harus anda buat?? Jom pakat-pakat beli DX Lingerie kasi baju raya anda tahun ni muat !!! Takde lagi bonjolan-bonjolan lemak tak hengat!!! Hubungi/PM kami di SINI cepat!! Sesi fitting semakin padat dan kalau anda lambat, orang lain rembat!!!=)

Cik Misya : Biar terseksa seketika untuk keselesaan selama-lamanya...

Wednesday, May 29, 2013

Belajar gaya hijab dari Anizon (Hijab Stylist Sheila Amzah & Heliza Helmi)!!!

Salam semua.. Nowadays ada macam-macam gaya hijab ditampilkan di luar sana oleh para wanita dan gadis yang berhijab. Tapi pernah tak anda terfikir hijab yang anda gayakan tu sesuai atau pun tidak dengan bentuk muka dan tubuh anda? Adakalanya hijab juga memainkan peranan penting supaya tidak mencacatkan penampilan sebagai seorang wanita Muslimah. So, beberapa bulan yang lepas (uish lama giler story neh!) saya sempat join 1 bengkel hijab anjuran Hijab Community Members (HCM) di Urban Transformation Centre (UTC) Melaka!!! Sangat fun dan berilmiah sebab dapat mendengar tips berhijab yang simple tapi mantop dari Hijab Stylist. Kak Anizon yang pernah berkhidmat untuk penyanyi Sheila Amzah!!!


Inilah kami!!! Seronok dapat berkenalan dengan kawan baru! Semuanya cantik-cantik kan?

Posing again!!! Memang berbakat jadi model semuanya... Huhu..

Semasa sesi bengkel berlangsung... Semangat duk depan sekali!! Hehe..

Penuh santai dan informative dari Kak Anizon... Pernah berkhidmat di Karangkraf dan mempunyai buku pemakaian hijab sendiri! Beliau banyak bekerjasama dengan selebriti berhijab seperti Sheila Amzah dalam iklan Safi Balqis dan Heliza Helmi untuk iklan Sunsilk!!! (Cerita lanjut di SINI)


Me with Kak Anizon... Cantik orangnya.. Hijabnya simple tapi trendy.:) Nak dapatkan info dan produk terkini dari Anizon? Klik SINI.

Me, Kak Nora Bella dan Kak Raihanah.. Sempat posing! Ahakss..

This is me!!

With my model, Kak Nora... Antara beberapa style hijab yang saya pelajari.. Amat mudah dan ringkas tapi hasilnya superb! Tak rugi datang bengkel ni.:)


Bergaya tapi masih mengekalkan kesopanan.... Itu yang menariknya gaya hijab Kak Anizon ni.:)

Haa lilit jangan tak lilit! Ahaks...

Again.. 3 of us!

Siap!!! Huhu.. 



Ok sesiapa nak tahu lebih lanjut tentang aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh HCM boleh try search group Hijab Community Members (HCM) di facebook dan join. Banyak info boleh didapati di situ. :)



Cik Misya : Tak suka selekeh. 


Trip percuma ke Korea!!! Siapa taknak memang rugi!!!

Salam... Korea korea korea!!! Siapa nak ke Korea free??? Peminat drama Korea??? Peminat K-Pop???Tiket flight, penginapan, makan dan minum malah duit belanja diberikan secara percuma!!!! Bagaimana?? Hanya RM75.00 anda mampu mendapat percutian yang sungguh menakjubkan untuk sesiapa yang teringin nak ke Korea!! InsyaAllah saya juga akan terbang ke sana with my future husband, honeymoon babe!!! Percuma jek!!!^_____^


Kempen ke Korea telah bermula!!! Mahu pakej percuma ini? Ada caranya..;)

Pulau Nami... Tempat penggambaran Winter Sonata!!! Kita akan ke sini melihat panorama luar biasa musim sejuk di mana pelakon-pelakon winter sonata pernah beraksi di sini!!!

SubhanAllah... Ruginya siapa yang tak mahu ke tempat indah sebegini!!! Sila bawa jagung, gula merah, kacang merah, cendol dan sebagainya kita wat ABC guna salji kat sini!! Ahaksss....

Lagi panorama musim sejuk di Korea! Uish terasa kesejukannya!!! Kena gi berdua baru syok!! Boleh berangan ala-ala Jun Sang dan Yoo Jin macam dalam Winter Sonata. Hehehe..;)

Haaaa inilah hotel penginapan yang akan kita menginap!!! Perghhhhh di kawasan pergunungan salji beb!! Serius kalau nak menginap di sini 1 malam RM1000++ kot!! Tak mampu den! Tapi siapa rebut peluang ke Korea free ni, semua orang mampu!!!

Peluang belajar dan bermain ski! Perghh seumur hidup tak pernah tefikir akan dapat main ski. Tapi dengan peluang trip percuma ni anda mainlah ski puas-puas!!!



Dah penat berjalan, haruslah time for SHOPPING!!!

Salah satu tempat shopping terbaik di Korea!!! Uish ruginya tak grab peluang ni!!!

Yeahhh dapat belajar buat dan memakan kimchi buatan anda sendiri!! Sedap tau kimchi neh!!

Keindahan dan kekaguman bandar Seoul Korea yang sungguh mengujakan!! Sangat cantik kan?

Teringin nak pakai busana tradisional Korea?? Inilah peluangnya!!!! Dapatlah melaram dan berangan ala-ala drama Korea tu kan?;)

Macam mana nak fight ke Korea free VVIP trip ni??? Mesti anda tak faham dan kurang jelas rite? Alhamdulillah saya dah qualified 1 tiket ke sana dan on-track untuk dapatkan 1 lagi tiket. Mahu bawa Incik Abang sayang!!! Yang nak bawa parent atau orang tersayang pun boleh. Cepat fight sebelum terlambat sebab bulan Jun ni bulan terakhir untuk qualified ke Korea!!!

Nak tahu lebih lanjut, sediakan RM75.00 untuk registration dan hubungi saya seperti berikut :




Cik Misya : Berpeluang menjelajah seluruh dunia secara percuma dengan trip VVIP Elken!

Tuesday, May 28, 2013

Produk apa ni weh??? Slimming Gel luar biasa dari Elken!!!

Salam semua.. Haa pagi-pagi Selasa nak share satu lagi produk luar biasa yang wajib dimiliki setiap orang tak kira lelaki atau wanita!! Anda mengalami masalah selulit? Lengan, perut dan peha lembik dan menggeleber? Perut merekah selepas bersalin? Kini ada penyelesaiannya!!! Apakah ia???

Garisan perut merekah yang mencacatkan rupa bentuk perut anda.. Adakah anda mahu ini terjadi???




 Jom kita tengok testimoni produk yang sungguh menakjubkan ini!!

Uish boleh kurang inci babe!!


Erk lelaki pun hadapi masalah yang sama tapi selepas menggunakannya, mendapat hasil yang sangat ketara!!

Lengan menggeleber?? Tidak lagi selepas 5 minit!!! Wah produk apa ini??



:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Mahu tahu apakah penyelesaian masalah-masalah tersebut?
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
v


Jeng- jeng-jeng!!! Ini lah dia!!! Keajaiban slimming gel dari rangkaian produk Elysyle Elken!! Salah satunya adalah Cellulite Control Gel yang sungguh luar biasa!!

Pergh tak tahan!!! Harganya pun sangat berpatutan! Yang paling best ia tidak berangin / panas seperti produk-produk lain yang mengakibatkan kulit merengsa. Slimming gel Elken sangat syok dipakai kerana menyejukkan dan menyerap dengan pantas. Diperbuat daripada extract bunga Karandula yang membantu pereputan lemak dengan SANGAT PANTAS!!! Dan kalau anda nak tahu, slimming gel ini boleh digabungkan dengan pemakaian DX Lingerie melalui set Total Beauty Expert dan anda akan mendapat kesan yang sungguh menakjubkan!!! Tak perlu lagi potong lemak melalui pembedahan atau melalui proses menyedut lemak yang boleh  merisikon nyawa anda!




Testimoni selanjutnya...

Testimoni 5 



Maklumat lanjut? Pembelian dan tempahan? Boleh hubungi saya seperti berikut... Siapa cepat dia dapat!! Mahu cuba dulu? Boleh!!! Set appoiment segera dan saya akan berikan anda peluang merasai keajaiban Slimming Gel ini!!! =)







Cik Misya : Kulit geleber dan berkerak satu mimpi ngeri!!!


Monday, May 27, 2013

Nikah kali ketiga, tahniah UAI!!!

Salam semua.. Pagi-pagi Isnin ni ternampak banyak blog memaparkan berita gembira perkahwinan Ustaz kesayangan ramai siapa lagi kalau bukan Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang berlangsung pada 27 Mei 2013. Alhamdulillah pernikahan UAI dengan seorang wanita yang cantik berjalan dengan lancar..

Tahniah diucapkan ke atas Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang baru selamat diijabkabulkan dengan anak saudara Tuan Hj Omar bin Tahar, Ketua Cawangan PAS Keramat Permai AU 1, Hulu Klang, Gombak, atas pernikahan beliau dengan isteri ke-3. 




Happy Ustaz!!;)


Cinta tak mengenal rupa mahupun usia.. Yang penting kebahagiaan....:)


Sekali imbas wajah isteri ketiga UAI ni ada iras-iras pelakon Nelydia Senrose!

Perghh isteri pertama UAI pun ada! SubhanaAllah luar biasa sungguh family ini!!!


Apakah perasaan UAI ketika ini kan? Huhu....




Cik Misya : Untungnya dapat suami yang sangat mencintai agama.


Thursday, May 23, 2013

Akhirnya pembunuh Sosilawati dihukum gantung sampai mati!!!


SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi di sini pada Khamis mendapati bekas peguam N. Pathmanabhan dan tiga pekerja ladangnya bersalah membunuh jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain tiga tahun lepas, dan dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Hakim Datuk Akhtar Tahir memutuskan sedemikian selepas berpuas hati bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

Pathmanabhan serta tiga pekerja ladang iaitu T. Thilaiyalagan, R. Matan dan R. Kathavarayan didakwa membunuh Sosilawati, 47, pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44.

Pathmanabhan, 43, Thilaiyalagan, 21, Matan, 22, dan Kathavarayan, 33, didakwa melakukan perbuatan itu di Lot 2001, Jalan Tanjong Layang, Tanjung Sepat di Banting antara pukul 8.30 malam dan 9.45 malam pada 30 Ogos 2010.


Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.

Barisan pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya Ishak Mohd Yusoff, Saiful Edris Zainuddin dan Idham Abd Ghani sementara Pathmanabhan diwakili peguam Manjeet Singh Dhillon dan Pushpa Ratnam, Thilaiyalagan diwakili Gurbachan Singh, Matan diwakili peguam Amer Hamzah Arshad manakala Kathavarayan diwakili peguam Hasshahari Johari Mawi. - BERNAMA


Nota: Akhirnya keadilan dapat ditegakkan! Al Fatihah untuk mangsa-mangsa yang terkorban dalam tragedi pembunuhan ngeri ini. Moga tenang roh mereka di sana dan di tempat di kalangan roh orang-orang yang beriman... Amin..



Cik Misya : Islam agamaku. Menjauhkan diri dari perkara buruk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...