expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, August 30, 2013

Segmen Jom Bersahabat! Part1

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeyhh , malam ni tira nak melancarkan segmen ni . tujuan nye adalah untuk menyenangkan tira , termasuklah kawan2 blogger lain untuk blogwalking and tambah2 sabahat ! senang je . tak susah pon kannn ? hehe . 

Syarat2 :
1. Follow lah blog tira yang simple nih . 
2. Kalau nak senang , copy paste je oke link yang sedia ada dibawah .
3. Like fanpage tira dan Page ni .

4. Hantarkan link segmen kat kotak komen.
5. DONE !

langsung selam 3hari . sampai 30hb ! jam 12.00 malam . walau pun macam lebih 36 jam , takpeee . bgi chance korang join . okehh !



Cik Misya : Berkawan biar beribu.

Wednesday, August 28, 2013

Senarai Pemenang : Contest Saya Nak Duit Raya Cik Misya!!! (V2)

Salam semua. Tarraaa!!! Hari ni saya nak umumkan pemenang yang bakal menerima duit raya special dari saya sempena contest yang saya anjurkan baru-baru ini. (SINI) Yang mana sudi join, terima kasih banyak-banyak saya ucapkan. Ada 35 orang peserta semuanya. Semuanya hebat-hebat belaka sampai sukar nak pilih pemenang. Huhu.. Pada yang berjaya nanti, ucapan tahniah diucapkan. Rezeki anda di Hari Raya. Yang tak berjaya jangan sedih-sedih ya. InsyaAllah kalau tahun depan saya wat contest camni lagi, boleh cuba sekali lagi..:) Aiyaaa membebel plak ya! Mesti semua dah tak sabar dah tu.. Ahaks.. Kita tengok siapa yang kena!!=)


Pemenang Bertuah Pilihan Cik Misya (3 orang)

1. PCL (Keihkhlasan beliau mahu hadiahkan duit raya buat anak tersayang menyentuh hati saya. Huhu)
2. Nisha (Kisah duit raya yang paling kelakar antara yang terkelakar. Hehe..)
3. Nao Mei (Ketabahan seorang insan yang melalui kesusahan hidup. I like positive attitude!)

#Pemenang ini dipilih berdasarkan shortlisted yang diumumkan di SINI.


Pemenang Random.Org (3 orang)






Perhatian kepada semua pemenang!!

  • Sila hantarkan saya nama penuh, alamat surat-menyurat dan nombor telefon anda melalui emel aimi@aimisyahirah.com atau sms ke 0169561764.
  • Maklumat pemenang tersebut perlu dihantar dalam tempoh 7 hari mulai hari ini. Jika tidak, kemenangan anda akan dibatalkan.
  • Hadiah tidak boleh ditukar ganti dalam bentuk lain.
  • Sebarang kehilangan/kerosakan semasa dan selepas penghantaran hadiah tidak menjadi tanggungjawab penganjur.
  • Sebarang rayuan/surat-menyurat tidak dilayan. 


Tahniah sekali lagi buat para pemenang!! Yang tak berjaya, anda juga hebat! InsyaAllah rezeki anda pasti tiba satu hari nanti.:) Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..^^




Cik Misya : Ikut kemampuan.

Tuesday, August 27, 2013

Shortlisted : Siapakah pemenang terpilih duit raya Cik Misya?

Salam semua.. Waduh-waduh fenin bangat mahu pilih pemenang contest duit raya yang tamat 20 Ogos lalu. Sebab semua entry best-best! Macam-macam kisah duit raya saya baca. Yang sedih, kelakar, seram pun ada! Ahakss... Dalam ramai-ramai tu, saya dah senarai pendekkan beberapa orang peserta yang akan saya pilih 3 terbaik dari senarai tu. Calon-calon nya adalah....;)



Ahha... Siapakah 3 yang bertuah itu? Tak lama lagi akan diumumkan!;) Peserta yang lain jangan risau.. Masih ada peluang nak dapat duit raya Cik Misya melalui random.org! 3 orang pemenang juga akan dipilih. Ada rezeki tak ke mana. Ye dop? Berdebar-debar kan? Hehe.. Tunggu.........;)



Cik Misya : Nervous menanti hari bahagia.

Monday, August 26, 2013

Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com

Salam.. Jom join segmen simple ni!! Klik banner ya...



Cik Misya : ....................

SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman

Salam.. Hoyeh, kembar saya cik Syira wat segmen! Hehe.. Tetiba over excited plak!;p Jomlah join... Klik banner k..


Makna Raya dan Kemerdekaan? Satu perkataan je bagi saya iaitu ISTIMEWA. Kedua-dua hari tersebut memang istimewa sebab kedua-duanya meraikan kemenangan. Raya - kemenangan umat Islam setelah sebulan menahan lapar dan dahaga di bulan Ramadhan. Maka Allah swt memberikan satu hari istimewa untuk kita iaitu Raya.. Manakala Merdeka juga meraikan kemenangan rakyat Malaysia mengusir penjajah dari terus menjajah negara. Apa yang diperolehi hari ini adalah hasil kemenangan itu. Oleh itu, menjadikan kedua-dua hari ini sangat istimewa untuk setiap orang..:)


Cik Misya : Menanti hari istimewa diriku.

Segmen blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah

Salam. Wah rajin betul blogger Ayu Insyirah ni wat segmen ya. Huhu. Jom support! Klik banner..

Negeri Kelahiran saya? ;)

~Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur~

Cik Misya : Logo merdeka tahun ni ada penambahbaikan.

Pencarian bloglist sempena kemerdekaan by Mrs Mahadi

Salam jom join segmen nih!! Mudah je...:) Klik banner okeys..



Cik Misya : Hari Merdeka = Hari Ulangtahun ku dengan si dia..

SEGMEN BLOGWALKING MERDEKA 56 by INVISIBLE ME

KLIK BANNER UNTUK JOIN :)

Bersempena dengan hari kemerdekaan yang bakal berkunjung tiba, ingin pemilik blog Invisible Note melaksanakan segmen yang julung-julung kali dibuat. Semua orang layak menyertainya. Bermula dari 24 Ogos 2013 sehingga 31 Ogos 2013 (11.59 p.m.)

Syaratnya :
1. Ada baiknya bagi Muslim, dimulakan dengan Bismillahhirrahmanirrahim :)
2. Follow blog Invisible Note ni, like fb page Invisible Note yang baru ditubuhkan.
     
3. Buat entry yang bertajuk SEGMEN BLOGWALKING MERDEKA 56 by INVISIBLE ME.
4. Copy code dalam entry dekat SINI, pastekan dekat ruangan HTML dekat New Post anda dan Publish.
5. Pastekan link entry anda dekat ruangan komen kat SINI.
6. Taraaaa siap~

Jangan lupa untuk jemput ramai-ramai orang untuk turut serta dalam segmen. Andai bilangan yang turut serta lebih dari 56, ada hadiah misteri untuk dua orang peserta :)

Sambil bersegmen, berblogwalking jangan lupa untuk doakan saudara kita di Mesir. Moga selamat semuanya.
24 Ogos 2013 - 31 Ogos 2013
Terima kasih semua :)


Cik Misya : Merdekakan jiwa, bebas raga.

PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN

 
 banner dan entri di paku sehingga 30 ogos 2013
setelah 4 bulan menyepi tanpa sebarang segmen akhirnya kathy muncul lagi dengan SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN.kali ini kathy mencari bloglist untuk bulan September sehingga Disember 2013.semua akan di bloglist di Kathy Bloglist dalam kategori bloglist 4 bulan. namun ada syarat2 yang perlu di penuhi untuk melayakkan anda menjadi bloglist kathy iaitu 
1. mempunyai blog dan aktif update entri.buat entri segmen bertajuk PENCARIAN  BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN
 2. follow blog INI dan INI 
3. add G+ 
4. like fanpages 
5. setiap penyertaan akan di bloglistkan setelah segmen berakhir. dua orang peserta bertuah yang di pilih secara random akan di review blognya dan menerima hadiah misteri dari kathy.
 6. segmen bermula pada 25 Ogos 2013 sehingga 30 Ogos 2013 jam 11.30 malam.JOM PAKAT JOIN RAMAI2.



Cik Misya : Bloglist tak sempat update.

Friday, August 23, 2013

Segmen Semudah 1,2,3 by cik nieda

Salam. As mentioned, segmen ni simple. Very da simple and easy. Lets join!=)



Cik Misya : Jangan ambil jalan mudah untuk selesaikan masalah.

Wednesday, August 21, 2013

Halim Othman tak mengaku ada kekasih??

Salam. Ingat lagi story saya about selebriti Halim Othman dengan seorang gadis cun melecun yang dikatakan kekasihnya? Boleh tengok SINI. Baru je nak happy-happy kot-kot Halim Othman akan menamatkan zaman bujangnya tak lama lagi. Tup-tup keluar kenyataan beliau melalui Oh! Artis...,  Halim Othman kata tu bukan kekasihnya! Tapi sekadar peminat.. Pulak dah.. Huhu. Apa kata beliau?

UPDATE : Kami menerima kenyataan yang Halim Othman lakukan mengenai isu ini. Menurut Halim wanita itu hanyalah sekadar peminat biasa malah, gambar itu sengaja disebarkan seolah-olah bagi tujuan mendapat publisiti. Malah, Halim juga mengakui bahawa dia sebenarnya tidak selesa apabila bergambar dengan wanita itu kerana suka berkepit-kepit dengan dirinya.

“Dia bukan kekasih saya dan hanya sebagai peminat. Saya tidak sangka dia muat naik gambar itu sehingga menimbulkan salah faham orang lain terhadap saya. Saya mendapat tahu perkara ini menerusi rakan. Saya mengenali wanita itu sebagai peminat dan tindakannya seolah-olah mahukan publisiti.

“Ada gambar yang dimuat naik itu dibuat secara “super impose”. Ketika bergambar dia gemar berkepit dengan saya dan ia membuatkan saya tidak selesa.” jelas Halim Othman.


Part mana yang superimpose tu? Mungkin yela kot.. Now macam-macam leh buat dengan gambar kan. 


Tapi rata-rata peminat kurang berpuas hati dengan kenyataan Halim tu. Semuanya mengharapkan Halim cepat-cepat kahwin dan terima seadanya mana-mana wanita pun.





Kalau dah jodoh pasti takkan ke mana.. For me, Halim kira dah cukup sempurna untuk mendirikan rumah tangga. Memilih itu penting tapi if terlalu memilih pun tak bagus juga. Pape pun sama-samalah kita doakan Halim cepat-cepat bertemu jodoh. Nampak benar dah tu gadis tu betul-betul sukakan Halim. Orang dah berkenan, amik jela. Cantik plak tuh. Hehe..



Cik Misya : Cinta tak boleh dipaksa. Cinta hakiki yang abadi.

Segmen : 1st Segmen Singgah Blog Saya 2013

Salam. Jom join segmen simple ni!!=) Klik je banner....


Cik Misya : Simple but sweet.

Contest duit raya Cik Misya tamat!! Siapakah pemenangnya?;)

Salam dan Selamat Pagi semua... Hoyehhhh! COntest dah tamat!! Ahaks... COntest apa? Siapa yang join tahu lah kan? Yang tak tahu boleh klik SINI. Alhamdulillah tepat jam 12.00 tengah malam tadi tamatlah sudah contest duit raya anjuran saya. Terima kasih buat para peserta yang sudi join. Really appreciate it! :)


Nak tahu siapakah pemenang duit raya saya??? Jeng-jeng-jeng..... Jom tengok siapa yang kena!!;)
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Oopss!! Belum ada pemenang lagi.. Ngee... Disebabkan semua peserta hebat-hebat belaka, saya memerlukan lebih masa untuk memilih pemenang. Kena belek betul-betul sebelum pemenang dipilih. InsyaAllah paling lewat seminggu saya akan umumkan pemenang ya! Don't worry, duit raya masih ada. Hehe... Tunggu.....;)



Cik Misya : Pening nak pilih yang terbaik antara yang terbaik.

Tuesday, August 20, 2013

Segmen : Salam Ukhuwah dari Blogger MadrasahKehidupan.com

Salam... Jom kita merapatkan ukhuwah kita sesama blogger dengan join segmen best ni. Klik je banner k..


Alamak... Puas sudah saya klik sana sini nak letak link entry kat ruangan komen penganjur segmen tapi tak dapat-dapat. Password dah macam-macam saya try tetap takleh masuk komen. Ermm.. Hope penganjur dapat permudahkan cara pengunjung meninggalkan komen. Huu sedey takleh tinggal entry.

Cik Misya : Ukhuwah Fillah Abadan Abadaa...

Segmen Follow April hingga Disember 2013 by cik akak omei

Salam.. Ahha ada cik akak comei ni wat segmen. Dah lama rupanya segmen ni berlangsung. Expired pun hujung tahun ni. Sempat sangat nak join. Cecepat wat entry k! Klik je banner...



Cik Misya : Gunakan kesempatan yang ada selagi ada..

Segmen Follow Mengfollow Sampai Pengsan by Cik Hawa

Salam.. Haa sape nak pengsan? Jangan pengsan lagi!! Join segmen ni dulu baru pengsan. Ahakss...;)  Klik je banner k.


Siapa yang bertuah siap dapat hadiah lagi! Nak tag: Zamani & Hani


Cik Misya : Tak cukup rehat.

REMINDER! Contest : Saya Nak Duit Raya Cik Misya!!! (V2)

Salam semua. Wah dah 20 Ogos dah hari ini!!! Ada apa dengan tarikh ini? Haaa sesiapa yang belum sertai Contest : Saya Nak Duit Raya Cik Misya!!! (V2), cepat-cepat hantarkan penyertaan sebab hari ini tepat jam 12.00 tengah malam ni penyertaan akan ditutup!!


Klik untuk join

Buat para peserta yang telah menghantarkan penyertaan. terima kasih diucapkan. :) Boleh lah beraya ke blog-blog peserta di SENARAI PESERTA. Saya dah blogwalking ke semua blog peserta, Semua hebat-hebat. Pening juga nak pilih pemenang. Hehe.. So, yang belum join cepat taipkan entry, ikut syarat penyertaan dan submit entry anda ok!! :) Salam Aidilfitri...



Cik Misya : Biar cepat, asal selamat.


Monday, August 19, 2013

Segmen: Doodle Aku & Gitar

Salam semua. Wah dah lama tak berdoodle-doodle ni. Huhu. Comel plak doodle pegang gitar ni. Jomlah join! Klik banner okeys...


Warna? Of course pink! hehe... My feveret colour..


Cik Misya : Pandai main angklung.

Contest Header Saya Paling Comel

Salam.. Wah confident je saya nak join contest ni. Hehe.. COmel ke header saya? Ngeeee try jela ya. Jom try contest ni reramai... Klik banner..


So, header yang saya pertandingkan adalah seperti berikut... [comel la kot...] hehe....




Cik Misya : Tak cantik takpe, yang penting comel...=)

Friday, August 16, 2013

Halim Othman dah nak kahwin??

Salam. Wah!! Betul ke ni? Huhu siapa tak kenal Halim Othman, DJ Radio dan pengacara rancangan Roda Impian suatu masa dahulu. Beliau masih bujang trang tang tang lagi walaupun usia sudah menginjak 48 tahun. Dengar khabarnya beliau bakal menamatkan zaman bujangnya dengan seorang gadis cun melecun dari Negeri Sembilan bernama Dania Danisha!! 




Info dan gambar-gambar daripada blogger Emas Putih, kemesraan dan kebahagiaan terpancar di wajah Halim Othman dan gadis tersebut. Betul ke dorang dah nak kahwin? Wallahualam.. Tuan punya badan masih belum membuat apa-apa pengumuman. Kita tunggu sajalah ya. Doakan yang terbaik buat mereka..:)  




Cik Misya : Penat buat persiapan perkahwinan.


Cik Misya masih dapat duit raya walaupun....

Salam semua.. Ni Cik Misya nak story sikit bout kisah duit raya diri sendiri. Nak juga kongsi cerita kan. Erm Alhamdulillah tahun ni usia saya 27 tahun.. Tua dah rasa. Ahakss.. Awet muda okeyss!!;) Kebiasaannya mana ada orang nak bagi duit raya time-time usia camni kan? Huhu. Ada orang habis je sekolah langsung terus tak dapat duit raya. Tapi Alhamdulillah rezeki saya masih diberi duit raya tahun ini!=) Patutnya saya yang bagi duit raya kat orang kan? But still dapat juga duit raya. Agaknya sebab wajah saya yang macam budak-budak kot. Ngehehe.. Total dapat dalam RM85.00 camtu. Okla kan? Hehe.. Syukur Alhamdulillah..


Daripada siapa tu? Salah satu dari bonda tercinta.. Terima kasih ibu! Hehe.. Tak sangka dapat duit raya lagi tahun ni walaupun anakmu ini dah nak jadi isteri orang sebulan saja lagi. ^_^ 

Inilah kisah duit raya saya tahun ini. Anda nak kongsi juga kisah duit raya anda? Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Tahun depan agak-agak dapat lagi tak?

Thursday, August 15, 2013

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!



Cik Misya : Suka segmen simple.

Ada sesiapa berminat dengan IPhone 20??

Salam dan Selamat Pagi semua!! Siapa peminat gadjet kat sini? Of course ramai yang berminat especially untuk orang-orang yang suka berlaman sosial ni. Nak tahu tak, ada gadjet terkini akan keluar di pasaran! Tapi entah bila keluar tak tahu ler.. Huhu.. Berita baik untuk peminat-peminat Iphone/Ipad/Tab, teringin nak yang bersaiz gergasi?? Ahha.. Mempersembahkan IPhone 20!!!! 



Perghhh ini nak bawak ke mana-mana lebih besar daripada badan sendiri, jalan pun tak nampak orang! Haha.. Tapi if pencuri nak curi pun susah sebab terlampau besar jadi perhatian mudah kena tangkap! Hehe. Ada sesiapa berminat ke? Hihihi.. Tak sanggup den! Tapi mana tahu masa hadapan memang time manusia menggunakan gadjet sebesar ini kan? Huhu.. 



Cik Misya : Baik bawak TV 42 inci terus!

Wednesday, August 14, 2013

Segmen JalanJalan Syawal

Salam. Dah nama pun Syawal kan, kena lah rajin berjalan-jalan beraya rumah orang, ye dok? huhu.. Jom join segmen ni! Kita beraya blog orang. Huhu..

Klik untuk join


Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)


Cik Misya : Dah lama tak gi melancong.

Review Bloglisted Terpilih #5 : Diari Farisha

Salam.. Last but not least! Huhu. Satu lagi blog bertuah yang saya kena review kerana terpilih dalam segmen saya di SINI. Blogger yang dimaksudkan adalah Diari Farisha. Punyalah lama saya nak review sampai entry berkenaan segmen saya tu pun beliau dah delete. Huu sedey.. Ahaksss...! Hehe its ok.. Yang penting saya tunaikan janji mahu review anda Farisha.:)


Headernya sangat menarik! Simple tapi macam ada cerita di sebalik header ni. Sekadar hiasan atau memang ada cerita, wallahualam. Huhu.. Cuma kalau ada background mungkin lebih baik sebab bila view blog ni, headernya tenggelam di sebalik background blog yang berwarna warni. Kira tiada pro and cons giteww.. Hehe..

Dari segi susun atur memang ok. Kemas dan teratur. Tapi saya rasa macam terlalu banyak sangat widget diletakkan. Atau mungkin perasaan saya saja. Huhu.. Disebabkan saya suka pink, maka saya pun suka nak ajak anda terjah blog Farisha yang comel ni ok!=)

Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Diari hidupku tersimpan rapi dalam hati.

Review Bloglisted Terpilih #4 : Wana Wonderland

Salam semua.. Sambungan review sebuah lagi blogger bertuah yang telah menyertai segmen saya di SINI. Segmen ni dah lama dah tapi disebabkan saya sibuk ya amat, sampai asyik tertangguh nak review para blogger yang bertuah. So, kali ni nak review Wana Wonderland! Dengar nama je pun teringat Disneyland! Hehe..


Tapi memang betul pun anggapan saya about this blog. Penggunaan warna yang menarik menjadikan ia sesuai dengan namanya. Huhu. Yang best susun aturnya sangat kemas dan menarik. Tak serabut mungkin sebab diletakkan dalam border menjadikan ia sedap dipandang oleh pengunjung. Kira empunya blog ni pandai bermain dengan warna baik dari segi background mahupun tulisan.


Entry pula just nice. Sume simple-simple je ayatnya. Huhu.. So cepat-cepat terjah blog Wana ni ya! Klik je header beliau. Sejuk je memandang. Eceh....


Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : First time naik roller coaster di Disneyland Hong Kong.

Review Bloglisted Terpilih #3 : Chef Raziq

Salam... Wah, dengar je nama blogger ni terus dalam kepala ni mesti blog masak-memasak ni. Huhu. Teringat Chef Wan! Ahakss.. Inilah dia blogger Chef Raziq! Blogger yang terpilih untuk di review dalam segmen saya sebelum ini di SINI.



So far intipati blog ni memang berkaitan dengan MAKANAN. Huhu.. Banyak resipi-resipi menarik dihidangkan dalam blog ni. Cuma tak boleh dimakan jela. Ahaks.. Cuba dulu resipi tu baru boleh makan. Hehe. Nak try resipi-resipi yang dipaparkan oleh Chef Raziq? Klik SINI.

Blog ni sangat simple sebenarnya. Memang sesuai untuk mereka yang suka masak-memasak. Klik je dah boleh tengok resipi terus memulakan sesi di dapur. Cuma mungkin susun atur boleh diperbaiki lagi. Overall sangat ok!=)



Cik Misya : Suka masakan Minang (Nasi Padang).

Kenapa saya tiada chatbox???

Salam semua.. Ramai juga bertanya pada saya kenapa saya tak letak chatbox/shoutbox dalam my blog. Antaranya blogger Kawaii. Cuma saya tak sempat nak explain kenapa kini tiada lagi chatbox dalam blog saya. 




Dahulunya saya pernah letak chatbox. Actually saya pernah announce why saya remove my chatbox dalam entry INI. Panjang ceritanya.......... Pendekkan! Ahaksss.... 



Yang bebenornya saya pernah jadi sasaran stalker dan hacker. Apa-apa saja berkaitan dengan dunia maya, pasti saya akan diganggu dengan begitu teruk sekali. Termasuklah facebook, emel, handphone dan segala macam benda lagi. Sometimes it looks like tak masuk akal. 


Tujuan asal letak chatbox of course mahu memudahkan blogger tinggalkan jejak during blogwalking. But rupa-rupanya menjadi tempat saya difitnah, dihina, dikutuk dan dimalukan tanpa sebab munasabah yang menyebabkan keselamatan saya terancam sampai saya terpaksa buat report polis. Saya try cari pelbagai solutions dan salah satunya menutup ruangan chatbox. Alhamdulillah amanlah sedikit blog saya..^_^ Walaupun still terima komen-komen yang tak best, tapi dengan bantuan admin yang menjaga keamanan laman sosial saya, saya dapat menapis perkara-perkara tersebut. (Ayat skema la plak). TQ admin!!=)

Sebenarnya bila saya usha-usha blogger-blogger femes yang dah ada ribu-riban followers, dorang tak letak pun chatbox. Jadi nak taknak pengunjung wajib tinggalkan komen untuk dijejaki semula. Huhu. Bagus juga tips ni. hehe..

Kesimpulannya, memang saya takkan letak lagi chatbox dalam blog. Banyak lagi cara untuk berkomunikasi dengan saya melalui kaedah yang betul. Apa-apa pun sape-sape yang letak chatbox, its ok.. As long as anda sentiasa pantau apa yang dittinggalkan oleh pengunjung ya. Makesure jangan terlampau dedahkan diri dalam mana-mana media sosial. Kalau dahulu saya selalu story tentang hal peribadi saya dalam blog, but now saya dah kurangkan atas nasihat incik tunang tersayang. Sharing something yang perlu saja. 

Banyak lagi kisah pasal stalker di SINI. Yang baik jadikan sempadan, yang buruk jadikan teladan..:)



Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)

Cik Misya : Setiap pengalaman lalu menjadikan saya lebih kuat untuk hadapi cabaran mendatang. 



Happy dapat review dari Kawaii Blog!!

Salam semua.. Wah pagi-pagi dapat khabaran best from blogger Kawaii Blog. Hasil saya join segmen beliau di SINI, Alhamdulillah saya terpilih sebagai pemenang untuk di review!!=) Tak caye? Jom tengok SINI. Dah lama tak dapat review, so memang excited la bila dapat review. Tq Kawaii!!=) Nak tahu apa kata si peng review? Jom tengok screenshot berikut :

Klik untuk paparan penuh

Agak details juga review dari si Kawaii ni. Huhu.. Sampai berat blog saya pun dia review! hehe. Yang part widget tu nanti saya try kemaskan ya. Before this lagi serabut sebab letak widget kiri kanan then takde scroll bar. Sape review saya itulah yang akan ditegur. Ahaks.. InsyaAllah akan sentiasa melakukan penambahbaikan.:) 

Yang paling best, Kawaii siap promote contest saya lagi! Hehe mekasih darling.. 


Syarat2 nye juga simple je! Click link tu for join & more information :)

P/s: Saya mungkin akan join in last minute hehe. Anyway, nama sebenar misya atau aimi? XD *confuse ni


Itulah hasil review yang saya terima hari ni.. Terima kasih bebanyak sebab anjurkan segmen best gini.
Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Tak puas makan lemang dan rendang.


Tuesday, August 13, 2013

Review Terpantas Versi 2 #7 : Syuhada Salleh

Salam semua.. OMG!! Setelah saya menilik-nilik blog saya ni, baru saya perasan saya masih belum review seorang lagi peserta bertuah yang pernah join segmen terpantas saya!! Segmen tu di SINI. MasyaAllah... Camne leh tak perasan ya? Huuu Cik Misya busy sangat agaknyer.. Sian Syuhada Salleh sebab lambat di review oleh saya. Sampai header peserta ni pun dah bertukar ganti! Ahakss.. Maafkan daku.. Huhu..

Daripada header ini,

Now dah tukar jadi header ini...



Ok saya mulakan review sekarang! Huhu. Header blog ni very simple. Sejuk mata memandang.:) Dari segi layout semua sangat-sangat ceria dengan penggunaan warna yang pelbagai. Kira kalau nak rasa happy-happy go lucky boleh lah terjah blogger hebat ni!=) Nasib baik background body blog ni di blurkan dengan warna putih. Sedikit sebanyak mengurangkan keserabutan semasa membaca entry sebab background sangat colourful. So far memang terbaekkk ini blog! Wajib terjah ok!=) Klik je header atas tu..

Hopefully Syuhada tak serik join segmen saya lagi! Hehe.. Thanks bebanyak sudi join. Teruskan berblogging ya!=)

Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Dahulukan yang lebih utama.

Segmen : Review Blog Lepas Raya !

Salam.. Haa hari ni dah masuk 6 Syawal. Still beraya lagi ke? Huhu. Jomlah join segmen menarik ni if takde beraya ke mana-mana..:) Mudah dan ringkas je syarat-syaratnya.. Segmen ni takde banner, tapi kena guna gamba raya anda untuk penghias entry.^^ So, saya tepeklah gambar raya saya yang nak kata comel, comel la juga. Ahakss...;)

Sape-sape nak join segmen ni, klik je gambar comel saya kat atas ni k.:)

Ok, nape saya nak penganjur segmen review blog saya? Sebab... Saya sangat rindu untuk di review!! Hehe.. Boleh tak wat reason camtu? But seriously saya dah lama tak join segmen review-review ni. Jadi dah lama tak dengar pendapat rakan-rakan blogger di luar sana about my blog ni. Kot-kot ada something yang saya perlu repair atau modify ke kan? Harap-harap i'm the lucky one to get a review from owner segmen!=)

Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)


Cik Misya : Suka teguran membina.

Monday, August 12, 2013

KLIK-KLIK SYAWAL BY CIK AKAK COMEL

Salam semua.. Huhu comel je tajuk segmen ni.. Secomel tuan punya segmen juga! Sambil2 beraya tu haaa jom join segmen comel ni kalau anda rasa anda comel mahupun tak comel tapi nak jadi comel! Ahaks... Mesti fenin penganjur nak baca my entry yang comel nih! Ahakss... Ayat perasan ler pulak.. Hehe ok2, jom join segmen ni. Klik aje banner comel bawah ni k..:)

Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)

Cik Misya : Saya tak comel tapi manis tu ada...;)

SEGMEN BLOGWALKING RAYA BY DJH

Salam semua.. Erm menarik segmen ni.. Jom tengok apa syarat-syaratnya..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni angah nak lancarkan SEGMEN baru! Yang mana segmen ni dibuat untuk meraikan HARI RAYA AIDILFITRI.So apa lagi tunggu?? Jom sama2 memeriahkan segmen DJH ni!!


  1. FOLLOW Blog  DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Buat entri bertajuk SEGMEN BLOGWALKING RAYA BY DJH.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. * WAJIB
  4. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  5. Peserta mesti saling2 blogwalking dan follow mengfollow!! :D


LIKE FANPAGE DJH!!


Senarai Hadiah!!

3 x RM5 TOPUP

10 REVIEW BLOG.


Harapannya supaya ramai yg akan join,so angah harap korang jugak boleh promote2 selalu la oke :D,selain tu,angah jugak korang boleh support angah...nanti kalau korang buat Segmen/Giveaway,angah pulak support korang!! :D

Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Peluang beramah-mesra sesama blogger.

SEGMEN KUNJUNG-MENGUNJUNG BERSAMA AYUINSYIRAH..

Salam.. Erm dah lama tak join segmen blogger hebat ni.. Jom lah join! Amalan kunjung-mengunjung memang digalakkan especially time raya ni rite? Syarat nya pun mudah giler.. Klik banner if nak join..


Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat blogger Ayu Insyirah... Jangan lupa join contest duit raya saya di SINI!! Tarikh tutup 20 Ogos 2013. Makan ketupat sambil taip entry contest tau. Ahaks..;)



Cik Misya : Blogging satu kepuasan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...